Σηματοδοτήστε τα σημεία για το κυνήγι του θησαυρού

Το κυνήγι των θησαυρών αιχμαλωτίζει την περιέργεια και τη φαντασία μας.

Η πιο αγαπημένη φαντασίωση ενός ταξιδιώτη, είναι να ανακαλύψει έστω και μια γωνιά του πλανήτη που δεν είναι γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο και να δώσει άλλη μια ανεκτίμητη εμπειρία στην χαμένη του πριν εφηβεία.
Συνήθως τέτοιες περιπετειώδεις αναζητήσεις, περιορίζονται στις σελίδες των μύθων, θρύλων και παραδόσεων, που αναπαράγονται και φορτίζουν την φαντασία, την απληστία, αλλά και την περιπέτεια. Η αναζήτηση ενός από αυτούς τους θρυλικούς θησαυρούς όπου μπορεί να βρεθεί σε ένα φορτωμένο ναυάγιο, σε μια χρυσαφένια πόλη μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας περιουσίας. Οι περιοχές είναι από τις πιο απρόσιτες και αφιλόξενες. Οι περισσότεροι επισκέπτονται φημισμένα όμορφα μέρη που αναδεικνύουν τον πλούτο και δεν τον κρύβουν.
Αν θέλετε να γίνετε εξερευνητές του άγνωστου, ελάτε να δούμε μερικά μονοπάτια για εξερεύνηση χαμένων θησαυρών.

* Flor de la Mar, στα στενά της Malacca

Ανακάλυψη: 1511
Λέγεται ότι είναι το Άγιο Δισκοπότηρο των ναυαγίων με αμύθητο θησαυρό. Το Flor de la Mar της Πορτογαλίας επέστρεφε από μια επιτυχημένη πολιορκία στο πλούσιο λιμάνι της Μελακής, όταν πιάστηκε σε μια καταιγίδα και βυθίστηκε κάπου έξω από την ακτή της Σουμάτρα. Η εκτιμώμενη αξία του θησαυρού που βυθίστηκε μαζί με το πλοίο ανέρχεται στα £ 2 δισεκατομμύρια. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αποστολές για να βρεθεί ο πιο πολύτιμος θησαυρός στον κόσμο, αλλά το ναυάγιο δεν βρέθηκε ποτέ.

Όποιος πιστεύει ότι έχει ελπίδες, μπορεί να καταδυθεί στον υγρό τάφο της θαλάσσιας περιοχής όπου πιθανολογείται το σημείο του ναυαγίου. Το παραδεισένιο νησί της Pulau Weh στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, προσφέρει εξαιρετικές καταδύσεις σε τυρκουάζ νερά με πολλούς καρχαρίες.

Οι πιθανότητες να σας εμποδίσουν είναι ελάχιστες αλλά όσοι επισκέπτονται την περιοχή, παίρνουν μια γεύση της διάσημης υπνωτικής πόλης της Μελάκας, όπου η ζωή κυλάει αργά, το φαγητό είναι εξαιρετικό και ο ήλιος χαρίζει όμορφα ηλιοβασιλέματα που αργούν να εξαφανιστούν από τα μάτια σας.
Αυθεντικότητα:
Το πλοίο ήταν πραγματικό και τα στοιχεία που υπάρχουν τεκμηριώνουν το φορτίο θησαυρού – αν και μπορεί να είναι υπερβολικό. Στα χρόνια που πέρασαν πολλοί κυνηγοί θησαυρών επισκέφθηκαν την περιοχή, αλλά ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει ίχνος από το ναυάγιο. Ίσως κλάπηκε από τους πρώτους ερευνητές, ή κάποιοι ναύτες κατόρθωσαν να πάρουν τον θησαυρό εγκαταλείποντας το βυθισμένο πλοίο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

* Χρυσό τρένο των Ναζί, Νότια Πολωνία

Ανακάλυψη : 1945
Εκτιμώμενη αξία: 300 τόνοι χρυσού, κοσμήματα και έργα τέχνης.
Στην πόλη Wałbrzych της Πολωνίας, ένας τοπικός θρύλος μιλά για ένα κρυφό τρένο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου φορτωμένο με κλεμμένα λάφυρα. Αναφέρεται ότι, στις τελευταίες φάσεις του πολέμου, ο Κόκκινος Στρατός των Ναζί στο Βρότσλαβ, έφεραν στην πόλη τα πιο πολύτιμα λάφυρα της χώρας. Η ιστορία αναφέρει επίσης ότι έβαλαν τα λάφυρα σε ένα τραίνο και τα έκρυψαν σε μια υπόγεια υποδομή στα βουνά Owl – κουκουβάγια. Αυτή η ιστορία προκάλεσε τη φρενίτιδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης το 2014, όταν δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν τον μυθικό θησαυρό πολέμου. Η αναζήτησή τους τελικά αποδείχθηκε ανεπιτυχής.

Σήμερα τα βουνά κουκουβάγιας διασχίζονται από μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στην πυκνή βλάστηση. Πολλά τούνελ που χτίστηκαν από αιχμαλώτους πολέμου των Γερμανών Ναζί έγιναν τόποι περιηγήσεων πολλών επισκεπτών. Η είσοδος στο κάστρο Książ στην Walbrzych – ενδεχομένως εμπνεύστηκε από το μυστικό αρχηγείο του Χίτλερ.
Σε περίπτωση που η υπόγεια αναζήτηση αποδειχθεί άκαρπη, υπάρχει ένα αντίγραφο της ατμομηχανής υπό κατασκευή.
Αυθεντικότητα:
Οι Ναζί ήταν γνωστό ότι έκρυβαν τα κλεμμένα έργα τέχνης σε σπηλιές και ορυχεία για να τα προστατέψουν από συμμαχικούς βομβαρδισμούς . Το υπόγειο δίκτυο είναι πραγματικό, αλλά κανένα ιστορικό έγγραφο δεν υποστηρίζει την ύπαρξη του χρυσού τρένου.

* Ο θησαυρός του Fenn, στα Βραχώδη Όρη

Ανακάλυψη: 2010
Εκτιμώμενη αξία: 1 εκατομμύριο λίρες
Ο έμπορος τέχνης Forrest Fenn, εμπνευσμένος από ιστορίες με κυνηγούς θησαυρών που είχε διαβάσει, έκρυψε ένα χάλκινο κουτί που περιείχε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες από λεηλασίες, κάπου στα Βραχώδη Όρη.
Για να οδηγήσει τους ανθρώπους στο χρυσό, ο Forrest έγραψε ένα σύντομο ποίημα σε ένα δημόσιο μνημείο που παρείχε κρυφά στοιχεία για την τοποθεσία του.
Από το 2010, χιλιάδες άνθρωποι έχουν ψάξει για τον θησαυρό του Fenn, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα ούτε υπάρχουν ενδείξεις εύρεσης του θησαυρού.

Κατά πάσα πιθανότητα ο ιδιότροπος Fenn έφτιαξε ένα σχέδιο για να στείλει επισκέπτες στην ερημιά των βράχων. Το μακροχρόνιο κυνήγι έχει φέρει πολλές αντιπαραθέσεις, και δύο άνδρες πέθαναν πάνω στην προσπάθεια.
Εάν θέλετε να πάρετε κι εσείς μέρος στο κυνήγι του θησαυρού, πριν ξεκινήσετε για τα βουνά εκτός από τη λήψη όλων των προφυλάξεων, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Fenn έκρυψε τη δεκαετία του 80 τον θησαυρό σε μια σχετικά προσιτή και εύκολα προσβάσιμη περιοχή στους λόφους.
Αυθεντικότητα:
Παρόλο που κανείς εκτός από τον Fenn δεν έχει δει τον θησαυρό, πολλοί έμποροι τέχνης επιμένουν ότι είναι γνήσιος, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να τον αγοράσουν εάν βρεθεί και η αξία του έφτασε στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

* Τα κοσμήματα του βασιλιά Ιωάννη, το Lincolnshire

Ανακάλυψη: 1216
Εκτιμώμενη αξία: άγνωστη · φήμες μέχρι £ 50 εκατομμύρια
Στο Lincolnshire της Αγγλίας, οι ντόπιοι εξακολουθούν να φημολογούν μια παλιά ιστορία για τον βασιλιά Ιωάννη, ο οποίος βασίλεψε στην Αγγλία κατά την έναρξη του 13ου αιώνα. Έχασε τα κοσμήματα του στέμματος ενώ διέσχιζε το υγρότοπο του Wash, ένα βάλτο που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκβολές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Λέγεται ότι η συνοδεία του Βασιλιά ξέφυγε από τους εχθρούς του, αλλά πιάστηκε στην ανερχόμενη παλίρροια και ο θησαυρός του βασιλιά διασκορπίστηκε. Υποτίθεται ότι περιλάμβανε και μία από τις κορώνες του βασιλιά την οποία εξακολουθούν να ψάχνουν σε όλη την αγγλική ύπαιθρο.

Η ιστορία έχει ωθήσει εκατοντάδες ενθουσιώδες λάτρεις της περιπέτειας να γυρίσουν την απέραντη περιοχή με ανιχνευτές μετάλλων αλλά τίποτα ιστορικής σημασίας δεν έχει προκύψει.
Η βαλτώδη περιοχή μπορεί να μην φιλοξενεί τον θησαυρό, αλλά είναι σίγουρα πλούσια σε άγρια φύση, με κοπάδια από φώκιες που μοιράζονται τα λασπώδη νερά με άλλα μεταναστευτικά πτηνά, όπως τα γκρίζα βροχοπούλια, και άλλα σπάνια πουλιά.

Η κοντινή εμπορική πόλη του King’s Lynn (όπου ο βασιλιάς ξεκίνησε το ταξίδι του) είναι επίσης όμορφη, με αρκετά μεσαιωνικά ερείπια και ατμοσφαιρικές παμπ.

Αυθεντικότητα:
Η ιστορία του χαμένου θησαυρού, έχει γίνει ένα με τα λασπωμένα νερά τα οποία καλύφθηκε. Ενώ υπάρχουν στοιχεία του βασιλιά ο οποίος πράγματι διέσχισε το βάλτο, δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για το τι χάθηκε στο ταξίδι ή για το αν βρέθηκε κάτι.

* Ο θησαυρός των χάλκινων παπύρων, της Νεκράς Θάλασσας

Ανακάλυψη: 100 μ.Χ.
Εκτιμώμενη αξία: πάνω από £ 1 εκατομμύριο
Το 1952 ανακαλύφθηκε σε σπηλιά κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Νεκράς Θάλασσας, ένας από τους κυλίνδρους χαλκού της Νεκράς Θάλασσας που αποτελούν μια σειρά αρχαίων εβραϊκών χειρογράφων με μερικές σημαντικές διακρίσεις. Είναι προγενέστερος των άλλων κυλίνδρων που βρέθηκαν, είναι φτιαγμένος από χαλκό, (όχι περγαμηνή) και έχει πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο.
Ο κύλινδρος εκτίθεται στο Μουσείο Ιορδανίας στο Αμάν. Σε αντίθεση με τους άλλους κυλίνδρους, οι οποίοι είναι λογοτεχνικά έργα, ο κύλινδρος χαλκού απαριθμεί 63 κρυμμένες θέσεις στις οποίες είναι θαμμένα διάφορα είδη χρυσού και αργύρου.

Εάν σκέφτεστε να κατευθυνθείτε προς τη Νεκρά Θάλασσα με την αξίνα στο χέρι θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα από όλα, την ασάφεια των οδηγιών του βιβλίου. Η ασάφεια των αρχαϊκών περιγραφών απέχει πολύ από την ανάκτηση ενός νομίσματος του ιστορικού θησαυρού.
Αυθεντικότητα:
Αρκετοί μελετητές έχουν πει ότι ο κύλινδρος ένα πολύ πρώιμο παράδειγμα μιας καλοστημένης φάρσας, ενώ η πλειοψηφία συμφωνεί ότι ο θησαυρός είναι πραγματικός και πιθανόν να είναι ο κρυμμένος θησαυρός από τον εβραϊκό ναό της Ιερουσαλήμ, πριν λεηλατηθεί από τους Ρωμαίους. Αυτή η θεωρία εξακολουθεί να συζητείται.

* Η χρυσή πόλη Paititi , στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Ανακάλυψη: 1600
Εκτιμώμενη αξία: 7 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας
Το , Η θρυλική χρυσή πόλη El Dorado των Ίνκας, αιχμαλωτίζει τη φαντασία των ιστορικών και ταξιδιωτών εδώ και αιώνες. Ο μύθος συνδέεται με υπερπολυτέλεια και πλούσιες τελετουργίες στην Laguna de Guatavita της Κολομβίας, αλλά πολλοί εξερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι η ίδια η πόλη είναι ένα δασικό φρούριο του Paititi.
Η πόλη καταγράφηκε για πρώτη φορά σε μια επιστολή που έγραψε ένας Ιταλός ιεραπόστολος στο Περού το 1600, ο οποίος αναφέρει μια προηγμένη κοινωνία που κατοικεί σε μια μεγάλη πόλη πλούσια από χρυσό, ασήμι και κοσμήματα που βρίσκονται στη μέση της τροπικής ζώνης και τοπικές πηγές αναφέρουν επίσης την πόλη.

Οι ταξιδιώτες που επιδιώκουν να γίνουν Ιντιάνα Τζόουνς και να ακολουθήσουν τα μονοπάτια του, θα πρέπει να πάνε ευθεία στο Cuzco, την μυστική πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας Inca.
Από εκεί θα οργανώσετε εκδρομές για το πάρκο Parque Nacional Manu,- μια καλά προστατευμένη περιοχή παρθένων τροπικών δασών, όπου θα χρειαστείτε έναν οδηγό και ευέλικτα σχέδια ταξιδιού για να προχωρήσετε.
Αν δεν βρείτε τη μυθική μητρόπολη, το νότιο Περού είναι γεμάτο με πραγματικές αρχαίες πόλεις που είναι εξίσου συναρπαστικές, από το Machu Picchu μέχρι το Choquequirao.

Αυθεντικότητα:
Η πόλη με την ονομασία Paititi μπορεί κάποτε να υπήρχε και η χρυσαφένια ακρόπολη «El Dorado»μπορεί πραγματικά να υπάρχει στα ανεξερεύνητα τμήματα του Αμαζονίου.

* Η χρυσή κουκουβάγια, Γαλλία

Ανακάλυψη: 1993
Εκτιμώμενη αξία: £ 130,000
Αν υπήρχε διαγωνισμός χαμένου θησαυρού θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται κρυμμένα μπροστά στα μάτια μας. Πολλοί κρύβουν πολύτιμα αντικείμενα σε δημόσιους χώρους και δημοσιεύουν γρίφους για να οδηγήσουν τους άλλους στην ανακάλυψή τους.
Τον Απρίλιο του 1993 ένας ανώνυμος εκατομμυριούχος διέδωσε ότι έκρυψε στην εξοχή της Γαλλίας μια χρυσή κουκουβάγια, αμύθητης αξίας. Ο Paul Hauser δημοσίευσε ένα βιβλίο 22 σελίδων με τίτλο το μονοπάτι της χρυσής κουκουβάγιας, που περιέχει 11 κρυμμένα αινίγματα, τα οποία λύθηκαν και αναδιατάχθηκαν σωστά, παρέχοντας συντεταγμένες του θησαυρού. Μέχρι στιγμής όμως η χρυσή κουκουβάγια έχει ξεφύγει από όλα τα μάτια, πάνω από δύο δεκαετίες.

Η κρυμμένη τοποθεσία της κουκουβάγας, δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ και ο Hauser πέθανε το 2009, παίρνοντας το μυστικό μαζί του.
Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την αναζήτηση, τα πιο φημισμένα σημεία εκκίνησης του παιχνιδιού είναι η περιπλάνηση στο λαβύρινθο των μεσαιωνικών δρόμων στο κέντρο του Bourges, ή να επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Roncesvalles κοντά στα ισπανικά σύνορα, το οποίο πολλοί κυνηγοί πιστεύουν ότι αναφέρεται ως λύση μέσα από το βιβλίο των 11 αινιγμάτων.
Αυθεντικότητα:
Το αγαλματάκι της κουκουβάγιας είναι πραγματικό, αφού αποτέλεσε αντικείμενο πολλών δικαστικών υποθέσεων που αμφισβητούν την νομιμότητα του ιδιοκτήτη μετά το θάνατο του Hauser.
Στην πραγματικότητα, το κρυμμένο άγαλμα κουκουβάγιας είναι φτιαγμένο από χαλκό, αλλά μπορεί να γίνει ανταλλαγή με τη χρυσή του έκδοση από τους δικηγόρους του Hauser, μόλις ανακαλυφθεί.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu