Πώς να βγείτε από το Matrix των κοινωνικών μέσων

Το Διαδίκτυο έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο επαναστατικά τεχνολογικά θαύματα της σύγχρονης εποχής μας.

Ο τρόπος επικοινωνίας έχει αλλάξει δραστικά και επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά μας. Έχει καθορίσει τη καθημερινότητά μας, όχι μόνο στον τομέα της εργασίας, και της κοινωνικής μας ζωής αλλά και της πρόσφατης μνήμης. Μας επιτρέπει να συνδεθούμε με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να περιηγηθούμε και να μαθαίνουμε πράγματα που κανονικά θα ήταν απρόσιτα στην περιοχή μας. Ωστόσο, αποσπά τόσο πολύ την προσοχή και οι ώρες χάνονται χωρίς προειδοποίηση.
Το πρόβλημα
Σχεδόν όλοι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από το διαδίκτυο στην καθημερινή ζωή. Το χρησιμοποιούμε για να μιλάμε με τους φίλους και την οικογένεια, να μοιραζόμαστε πληροφορίες και να ενημερωμερώνουμε την κατάστασή μας ανά πάσα στιγμή.
Αυτό ακριβώς που δημιούργησε το Διαδίκτυο, έχει και προεκτάσεις. Σίγουρα παρατηρήσατε ότι έχετε μια τάση που δεν συμβαδίζει με τον αρχικό σας σκοπό. Θέλετε να εργαστείτε, ή να ενημερώσετε την επιχειρηματική σας σελίδα, αλλά βρίσκεστε μέσα σε λίγα λεπτά σε αναζήτηση άλλων άσχετων πραγμάτων χωρίς νόημα. Διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας ότι δεν θα σας πάρει πάνω από δυο λεπτά, αλλά τα δευτερόλεπτα μετατρέπονται εύκολα σε ώρες! Ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν κάνατε αυτό που θέλατε και χάσατε το χρόνο σας με πράγματα που δεν σας ενδιέφεραν !
Δεν είστε οι μόνοι που το κάνουν αυτό. Βλέπω τους φίλους και την οικογένειά μου να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Συντονίζουμε πολύτιμο χρόνο με ανόητες φράσεις, ή άχρηστα δράματα μιας κοινωνικής τηλεοπτικής εκπομπής, δημοσιοποιώντας πράγματα ανούσια και αδιάφορα για την ζωή των άλλων. Φαινομενικά σας έχει εντυπωθεί η ιδέα ότι αν δεν αποσπάσετε και την δική τους προσοχή, οι γνωστοί ή άγνωστοι φίλοι σας δεν σας παρακολουθούν και θα ενοχληθούν από την αδιαφορία σας.
Τι συμβαίνει;
Το πρόβλημα είναι ότι το Διαδίκτυο, ειδικά τα κοινωνικά μέσα, είναι άλλη μια ευκαιρία να ελέγξουν την κατάσταση του νου και να τον ρίξουν σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές πνευματικές συχνότητες. Είναι εύκολα προσβάσιμο, τόσο για εμάς όσο και για αυτούς που θέλουν να μας ελέγξουν. Έτσι, ανάμεσα στις ενημερώσεις, βλέπουμε διαφημίσεις και βίντεο που δεν κάνουν τίποτα άλλο από να προωθούν ένα αεροπορικό ταξίδι, και την καταναλωτική μας μανία. Ο υλιστικός τρόπος ζωής που μας προσφέρουν απλόχερα, μας αποσπά την προσοχή από τις συλλογική μας σκέψη, μας κουράζει και ροκανίζει τον πολύτιμο χρόνο μας.
Σίγουρα θα παραρτηρήσετε επίσης, ότι η σύνδεση με τα κοινωνικά μέσα σκουπίζει αμέσως όλες τις προηγούμενες σκέψεις και προθέσεις σας. Μπαίνετε με την πρόθεση να κάνετε γρήγορα κάποια εργασία ή να επικοινωνήσετε με τους φίλους και καταλήγετε μερικές ώρες αργότερα, παρακολουθώντας βίντεο για ανθρώπους που τρώνε τα παπούτσια τους ή διαβάζετε συνταγές μαγειρικής με φασιανό. Τι είναι αυτό που μας κρατάει κολλημένους στην οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή;
Μια πολύ χαμηλή δόνηση ενέργειας έχει συνδεθεί στο Διαδίκτυο, για να κρατάει τους ανυποψίαστους υπνωτισμένους. Ξεχνώντας όλα όσα έχεις μάθει, σέρνεσαι υποταγμένος στο κενό χειραγωγούμενο τρόπο σκέψης και ζωής.
Μια πολύπλευρη επίθεση
Η μικρή δόση χειραγώγησης, αρχικά μειώνει την αυτοεκτίμησή σας υπογραμμίζοντας την έλλειψη υλικών αντικειμένων και γνωριμιών. Σας κάνει να αισθάνεστε φτωχοί μη δημοφιλείς, και χωρίς αξία.
Στη συνέχεια, σας δείχνει ότι για να επιτύχετε αυτά τα υλικά, πρέπει να έχετε χρήματα. Ένα μεγάλο ποσό εύκολων χρημάτων -που χρειάζεστε τώρα, απαιτεί τη σκλάβιά σας με χρέη δανείων και πιστωτικών καρτών. Πρέπει να συνεχίσετε να δουλεύετε για να παραμείνετε και να διατηρήσετε την κυριαρχία και την κατάσταση που θέλετε.
Στη συνέχεια, για να αποκτήσετε δημοτικότητα, πρέπει να έχετε προσωπικότητα και αυτοέλεγχο, όπως και οι δημοφιλείς άνθρωποι που επιλέγετε να κάνετε φίλους. Το ποτό, το γρήγορο ανθυγιεινό φαγητό, η έλλειψη γευμάτων και ύπνου γίνονται η δική σας καθημερινότητα για να παραμείνετε συντονισμένοι και ξάγρυπνοι μπροστά στην οθόνη. Στο τέλος ο εαυτός σας, σας προδίδει αφήνοντας μια ομίχλη στη θέση του μυαλού και το σώμα σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
Παρόλο ότι συνειδητοποιείτε τον φαύλο κύκλο που πέσατε, εξακολουθείτε να είστε μεθυσμένοι από την επιτυχία της στιγμής. Φορώντας το καινούργιο κοστούμι που χρεώσατε με πίστωση και με το εμπορικό καρτελάκι να κρέμεται ακόμη στο μανίκι, περιβάλλεστε από ψεύτικα χαμόγελα υπαλλήλων που προσποιούνται ότι σας φροντίζουν. Είστε έτοιμος να τραβήξετε φωτογραφίες με φίλτρο, και να το δημοσιεύσετε τις κοινωνικές πλατφόρμες σας, πράγμα που σας κάνει να είστε την κορυφή του παιχνιδιού.
Όταν πάτε σπίτι και κοιτάτε τον καθρέφτη, τι βλέπετε; Σας κάνει ευτυχισμένους;
Το άλλο μέρος αυτού είναι ο φαινομενικά αθώου παιχνιδιού, είναι ο εθισμός με ανατροφοδότηση ψεμάτων και ανούσιων ψεύτικων ειδήσεων από άτομα που παπαγαλίζουν. Το συνεχόμενο σκούπισμα του μυαλού μαζεύει τα σκουπίδια στο υποσυνείδητο και σας αμοίβει με την αίσθηση ότι σας λείπει κάτι ουσιαστικό. Παρόλο που σας έχει απορροφήσει όλη την ενέργεια και το κίνητρο για κάτι δημιουργικό, παραμείνετε online, με κάθε κόστος.
Το μυαλό γεμίζει με άχρηστες πληροφοριακές λεπτομέρειες, όπως τι έφαγε το σκυλί της Beyonce. Είναι πραγματικά τόσο σημαντικό για τη συλλογική σκέψη σας; Γνωρίζετε το λάθος αλλά δεν σας νοιάζει τόσο πολύ. Μπορείτε να σταματήσετε αμέσως διαβάζοντας τον τίτλο, αλλά πόσο ελέγχετε την περιέργεια; Το πιθανότερο είναι λίγο έως καθόλου. Με τη σκέψη ότι πέρασαν μόνο λίγα λεπτά έχετε χάσει πραγματικά μια ώρα του χρόνου κερδίζοντας ουσιαστικά το τίποτα.
Τι μπορείτε να κάνετε για να το ξεπεράσετε;
Πρώτον, πρέπει να παραδεχτείτε ότι υπάρχει πρόβλημα. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε στα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας. Δοκιμάστε να καταγράψετε την ώρα που θα συνδεθείτε με το διαδίκτυο, ή καθορίστε με το χρονόμετρο τις συνομιλίες σας στο τηλέφωνο.
Tώρα που έχετε εντοπίσει τον κλεμένο online χρόνο, μπορείτε να τον περιορίσετε. Αποφασίστε τι πράγματα πρέπει να κάνετε online και τι πραγμτατικά θέλετε να μοιραστείτε με τους άλλους. Γράψτε τι θέλετε να δείτε και προγραμματίσετε το χρόνο που θέλετε να αφιερώσετε σε κάθε αναζήτηση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ακόμη χρόνο για τις σημαντικές πληροφορίες και να ρυθμίσετε το συναγερμό. Θα σας εμποδίσει να παρακάμψετε την πορεία και να πιαστείτε ξανά στα δίχτυα .
Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο δημιουργίας προστασίας για τον υπολογιστή και του κινητού σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά προσπαθήστε να μην εξωθείτε απαγορευτικά τον εαυτό σας στα άκρα.
Τέλος, όταν φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθείτε από την οθόνη, αυτό είναι σημάδι συναγερμού εθιστικής συμπεριφοράς. Δώστε την δυνατότητα ανάπτυξης άλλων δραστηριοτήτων αφιερώνοντας χρόνο τον εαυτό σας με την τέχνη, τη μουσική, την άσκηση, τον περίπατο στη φύση, ή ακόμη και το πλύσιμο των πιάτων. Αυτές και πολλές άλλες δραστηριότητες σας βοηθούν να επανασυνδέσετε τον εαυτό σας με τη συνειδητή σκέψη και πνευματικότητα.
Μην στραγίζετε τα αποθέματα της διάθεσής σας με ανούσιες διαδικτυακές αποκλειστικότητες. Η σύνδεση με όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν το είναι σας, ισορροπεί το πνεύμα και το σώμα.
Αφιερώστε χρόνο να συνομιλήσετε με την ψυχή σας και τον ​​Θεό, και ξεδιψάστε με ενέργεια και φως.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu