Ποια είναι τα πιο κοινά όνειρα και τι μπορεί να σημαίνουν;

Λένε πως το όνειρο είναι η ευχή που κάνει η καρδιά σου.

 

 Καμιά φορά όμως, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι μας λέει η καρδιά μας, επειδή τα όνειρα πολλές φορές, είναι μπερδεμένα, περίεργα ή δεν βγάζουν νόημα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει παρόμοια όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, όπως για παράδειγμα όταν βλέπουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο (ζωντανό ή νεκρό) ή κάποιον διάσημο, ή όταν προκαλούν κακό σε κάποιον ή κάνουν σεξ μαζί του. Ας μάθουμε μερικά από τα πιο κοινά όνειρα και ας δούμε τι μπορεί να σημαίνουν.

 Παράλυση

 Σας έχει τύχει ποτέ, να μην μπορείτε να κουνηθείτε καθόλου σε όνειρο; Συνήθως αυτό συμβαίνει, όταν φτάνετε σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο, όπου νιώθετε πως δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να βγείτε από αυτό, ή όταν νιώθετε απροετοίμαστοι για κάτι. Το πιο τρομακτικό είναι πως, μπορεί να πάθετε παράλυση ακόμα και αν δεν βλέπετε όνειρο. Δηλαδή, να συνειδητοποιείτε τι συμβαίνει γύρω σας, αλλά να μην μπορείτε να κουνηθείτε καθόλου. Αυτό ονομάζεται υπνική παράλυση.

 Ψάχνοντας για τουαλέτα

Δεν είναι ασυνήθιστο να ονειρευτεί κανείς ότι δεν μπορεί να βρει τουαλέτα ή ότι είναι χαλασμένη ή ότι βρίσκεται σε μπροστά σεπολύ κόσμο. Αυτό συνήθως σημαίνει πως αντιμετωπίζετε κάτι δυσάρεστο ή κάτι πολύ προσωπικό στη ζωή σας. Στο όνειρο νιώθετε την ανάγκη να ανακουφίσετε τον εαυτό σας. Ίσως στην πραγματικότητα ψάχνετε μια συναισθηματική ή ψυχολογική ανακούφιση. Ή απλώς μπορεί να ήπιατε πολύ νερό πριν πέσετε για ύπνο.

 Τροχαίο ατύχημα

Όταν ονειρεύεστε πως έχετε πρόβλημα με το αυτοκίνητο, αυτό σημαίνει πως νιώθετε ότι έχετε αδυναμία να ελέγξετε τη ζωή σας και πως φοβάστε μήπως σας συμβεί κάτι κακό. Αν δείτε ότι συμμετείχατε σε κάποιο ατύχημα, τότε πρέπει να βρείτε τι προκαλεί την αίσθηση του κινδύνου ή της συναισθηματικής αστάθειας στη ζωή σας.

 Θάνατος

 Τα όνειρα που αφορούν τον θάνατο είναι τόσο συχνά, όσο και τρομακτικά. Αν πεθαίνετε μέσα σε ένα όνειρο, τότε αυτό σημαίνει πως αντιμετωπίζετε κάποιον συναισθηματικό πόνο ή φόβο. Αν όμως δείτε κάποιον άλλον να πεθαίνει στο όνειρό σας, τότε νιώθετε πως ένα μέρος του εαυτού σας πεθαίνει επίσης ή βρίσκεται σε κίνδυνο. Μπορεί επίσης να σημαίνει πως φοβάστε να χάσετε το άτομο που πεθαίνει στο όνειρό σας ή εύχεστε να μην έχετε άλλες σχέσεις μαζί του.

 Κυνήγι

 Όταν σας κυνηγάει κάποιος ή κάτι στο όνειρό σας, τότε νιώθετε πως έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από κάτι στραβό που κάνατε και σας προκαλεί ενοχές, ντροπή ή αμφιβολίες. Με το να σας κυνηγάει ή να σας απειλεί κάποιος μέσα σε όνειρο, το υποσυνείδητό σας σας ενημερώνει πως κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που προσπαθείτε να αποφύγετε.

 
Αποτυχία σε εξετάσεις

Ίσως δεν γνωρίζετε τις απαντήσεις ή οι ερωτήσεις είναι σε άλλη γλώσσα ή ξεμένετε από χρόνο. Όπως και να έχει, τέτοιου είδους όνειρο σημαίνει ότι νιώθετε πως κάποιος στη ζωή σας, σας τεστάρει ή παρακολουθεί. Ίσως να νιώθετε πως δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάποια πρόκληση ή κάποιο εμπόδιο που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σας. Αν υπάρχει κάτι, το οποίο αναβάλετε συνέχεια, τότε ίσως ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσετε. Αν βλέπετε συχνά όνειρα που αφορούν αποτυχία σε διάφορα τεστ ή εξετάσεις, τότε ίσως να έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης,

 Πτήση

Οι περισσότεροι σίγουρα θα συμφωνήσουν πως το να πετάς μέσα σε όνειρο είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να νιώσεις την ώρα που κοιμάσαι. Εκτός όμως, από την καταπληκτική αίσθηση, η πτήση συμβολίζει την απελευθέρωση. Δηλαδή, έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω σας. Όσο πιο καλά ελέγχετε την πτήση σας, τόσο πιο πολύ έλεγχο νιώθετε πως έχετε στη ζωή σας. Αν όμως, συμβαίνει το αντίθετο, τότε ίσως χρειάζεστε ένα σταθερό πάτημα στη ζωή σας, για να ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας.

 Γύμνια


Πολύ συχνά, βλέπουμε όνειρα στα οποία δεν φοράμε παντελόνι ή δεν φοράμε απολύτως τίποτα και προσπαθούμε να βρούμε κάτι, για να καλύψουμε τη γύμνια μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως νιώθουμε εκτεθειμένοι ή ευάλωτοι ύστερα από κάποια προσωπική αποκάλυψη που κάναμε στη ζωή σας. Αν όμως, είμαστε ευχαριστημένοι χωρίς τα ρούχα μας μέσα σε όνειρο, τότε σημαίνει πως νιώθουμε μια ελευθερία και μια άνεση.

 Δόντια

Αν βλέπετε μέσα σε όνειρο, ότι τα δόντια σας πέφτουν ή μαυρίζουν ή ότι τα καταπίνετε, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε ευχαριστημένοι με την εμφάνισή σας. Επίσης, τέτοια όνειρα συμβολίζουν την αμηχανία ή την αδυναμία αντιμετώπισης κάποιας κατάστασης. Μέσα στα όνειρα, τα μέρη του σώματός μας, συνδέονται με κάποια συναισθηματική ή ψυχολογική άποψη στη ζωή μας. Το στόμα είναι το μέρος του σώματος με το οποίο επικοινωνούμε, οπότε το να δούμε κάποιο πρόβλημα με τα δόντια μας μέσα σε όνειρο, ίσως έχει να κάνει με κάτι που είπαμε στην πραγματικότητα και το μετανιώσαμε.

 Πτώση

 
Τα όνειρα που σχετίζονται με την πτώση από κάποιο ύψος, έχουν να κάνουν συνήθως με την ασφάλεια ή μάλλον πιο σωστά, με την έλλειψή της. Μπορεί να συμβολίζουν τον κακό ελέγχο της ζωής σας ή του εαυτού σας, λόγω της έλλειψης υποστήριξης ή συμπαράστασης από τους γύρω σας. Υπάρχει πιθανότητα να βλέπετε ότι πέφτετε, επειδή προσπαθείτε πολύ έντονα να κρατηθείτε από κάτι, ενώ έχει έρθει η ώρα να το αφήσετε. Αν πέφτετε από σπρώξιμο κάποιου, τότε ίσως πρέπει να προσέχετε το περιβάλλον γύρω σας.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu