Πέντε βήματα για να γίνετε λειτουργικά άτομα

Διαβάζοντας ρήσεις σπουδαίων ανθρώπων σκέφτομαι τον τρόπο που μπορεί κάποιος να πετύχει απίστευτα πράγματα.

Υπάρχουν άνθρωποι που κατανόησαν από πού προήλθε η εξουσία, το ταλέντο και η έμπνευση. Πόσοι και πόσοι δεν αναρωτήθηκαν αν πράγματι το μυαλό τους έχει άχυρα μέσα του, χωρίς να καταλαβαίνουν τις έννοιες που διαβάζουν.
Τι σημαίνει αυτό; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε όταν δεν ξέρουμε όχι μόνο από πού προέρχεται, αλλά και τι είναι αυτό που βλέπουμε.
Είστε ένας από όλους μας; Μην αγχώνεστε, το σκοτάδι του μυαλού μας είναι κοινό μας χαρακτηριστικό που προσδιορίζει το υπαρκτό αντιληπτικό μας περιβάλλον.
Ζούμε για να μαθαίνουμε, αλλά δυστυχώς όλοι δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Δεν υποδεικνύω τον καλύτερο τρόπο σκέψης, αλλά για εμένα αυτό που είναι καλύτερο για την σκέψη -και ο μόνος τρόπος να μάθετε, είναι όταν έχετε ανοιχτό μυαλό και κριτική σκέψη αφήνοντας πράγματα, καταστάσεις, ιδέες και νέους ανθρώπους να μπουν στη ζωή σας.
Βλέποντας πολλούς ανθρώπους να απορρίπτουν οτιδήποτε θεωρούν διαφορετικό από αυτούς, ή από ότι έχουν μάθει μέχρι τώρα, αναρωτιέμαι γιατί.. Γιατί γίνεται αυτό; Πώς μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε εξαιρετικά νοήμονα λογικά όντα όταν απορρίπτουμε κάτι για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα; Ακόμη και τα παιδιά έχουν την ενστικτώδη περιέργεια να μάθουν οτιδήποτε καινούριο, – αλλά και πάλι η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά είναι πιο έξυπνα από τους ενήλικες.
Είναι πραγματικά τόσο παράλογο να πιστεύουν τόσοι πολλοί άνθρωποι ότι υπάρχει όριο ή τέλος στη γνώση και τη μάθηση. Σας έχει τύχει να διαβάζετε, και κάποιος συγγενείς σας όταν σας βλέπει με όλα αυτά τα βιβλία περιτριγυρισμένο να σας πει:
«Δεν κουράζεσαι από όλα αυτά; Πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο; »
Το βλέπουν σαν ένα βάρος της ζωής -μια υποχρέωση που πρέπει κάποτε να τελειώσει και το χειρότερο είναι ότι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι «κάποιοι» σε αντίθεση με αυτούς το βλέπουν σαν τρόπο ζωής.
Τους αρέσει να διαβάζουν και να μαθαίνουν νέα, συναρπαστικά, ενδιαφέροντα καινούρια πράγματα που τους κάνουν να αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους και ολόκληρο τον κόσμο. Δεν δείχνουν ανεκτικότητα στην ρουτίνα και δεν απορρίπτουν κάτι που έρχεται με το δρόμο τους απλά επειδή είναι διαφορετικό ή απλώς και μόνο επειδή δεν το καταλαβαίνουν.
Ζούμε για να μαθαίνουμε και όσο περισσότερο μαθαίνουμε, τόσο καλύτερα ζούμε.
Εάν πραγματικά θέλετε να αναπτυχθείτε σε προσωπικό συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο, εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε μια αλλαγή και αν πραγματικά θέλετε να είστε το καλύτερο που μπορείτε να είστε, πρέπει να αλλάξετε τρόπο σκέψης.
Για να να γίνετε ένα πλήρως λειτουργικό άτομο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι μένοντας στη ζώνη άνεσης, κρύβετε τον φόβο να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να αναλάβετε ρίσκα, κρύβετε την αλήθεια της ζωής που ποτέ δεν θα γνωρίσετε όσο κι αν λέτε ότι το θέλετε όσο τίποτα άλλο. Ποτέ δεν θα γίνετε ένα άτομο λειτουργικό, όταν ο δρόμος σας σταματάει πάντα σε ένα σταυροδρόμι όπου και πάλι διαλέγετε την βολική άνεση αντί της δημιουργικότητας και της αναζωογονητικής περιπέτειας.
Ένα υγιές και πλήρως λειτουργικό άτομο έχει τις ακόλουθες ιδιότητες:
1. Είναι ανοιχτό να βιώνει τις αντιθέσεις, να επιτίθεται και όχι μόνο να αμύνεται, όπως επίσης να έχει ακριβή αντίληψη των εμπειριών του. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η αποδοχή των συναισθημάτων και της πραγματικότητας όπως είναι.
» Σε αυτό που αντιστέκεστε όχι μόνο επιμένει, αλλά θα μεγαλώσει σε μέγεθος.» ~ Carl Jung
Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματήσετε το βολικό ψέμα, την αντίσταση και τον πόλεμο με την πραγματικότητα που βιώνετε. Αγκαλιάζοντας τα συναισθήματά σας δεν σημαίνει ότι τα καταπιέζετε, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα είστε σε θέση να αποκτήσετε την αυτονομία της λειτουργικότητας.
2. Ζώντας εποικοδομητικά στο παρόν, μαθαίνετε να είστε παρόντες σε κάποιες πτυχές του μέλλοντος. ‘Οσοι θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, δίνουν ευκαιρίες στην γνώση των πραγμάτων. Η αγνωσία καταλήγει στη χειρότερη μορφή έλλειψης συναισθηματικού κόσμου, φαντασίας , φέρνει άγχος, ένταση, στρες, ανησυχία για το μέλλον -που είναι μερικές μορφές φόβου. Η ενοχή, η λύπη, η δυσαρέσκεια, τα παράπονα, η θλίψη, η πικρία και όλες οι μορφές της αναλγησίας προκαλούνται από τις βαριές σκέψεις του παρελθόντος και όχι από σκέψεις του μέλλοντος.
Τι καλό θα μπορούσε να φέρει το μέλλον όταν η ασυνείδητη λύπη είναι πλέον το δικό σας παρόν;
Η σπατάλη ενέργειας και πολύτιμου χρόνου, πραγματικά φέρνει το αδύνατο στη ζωή μας. Κάντε πιο απλή την καθημερινότητά σας και εμπιστευθείτε τη θέληση και παρότρυνση της ψυχής που αναζητάει διέξοδο να δραπετεύσει από τη φυλακή της.
3. Η εμπιστοσύνη στην καρδιά και η διαίσθηση στην αληθινή μας φύση είναι το κλειδί. Πολλοί ταυτίζουν τον νευρικό εαυτό τους με τις επιδιώξεις τους, συγχρονίζουν τα πρέπει με τα πιστεύω τους και δείχνουν εμπιστοσύνη στους άλλους χωρίς κριτική αντίληψη. Η σύγχυση είναι αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα προβλεπόμενο. Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι όλα όσα κάνουν είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού τρόπου ζωής, ακόμη και αν οι αποφάσεις και ενέργειές τους χαρακτηρίζονται από πολλή βία και καταναγκασμό.
Έχουμε ξεχάσει την ταυτότητα και την αληθινή μας φύση. Για αυτό το λόγο δεν είναι περίεργο ότι υπάρχει τόση αγωνία και πόνος στον κόσμο.
Την στιγμή που συνειδητοποιούμε ποιοι είμαστε και από πού ήρθαμε, γινόμαστε πιο ανεκτικοί, αγαπητοί και ευγενικοί πρώτα στον εαυτό μας και στη συνέχεια στους ανθρώπους γύρω μας, καθώς μας δίνει θεραπευτικές φωτεινές δυνάμεις απέναντι στο σκοτάδι που μας περιβάλλει.
«Εάν παρατηρήσετε τη φύση γύρω σας θα διαπιστώσετε ότι δαπανάται ελάχιστη ενέργεια και μόνο αυτή που είναι απαραίτητη».
Η γρασίδι και τα λουλούδια δεν προσπαθούν να αναπτυχθούν, απλά μεγαλώνουν. Τα ψάρια δεν προσπαθούν να κολυμπήσουν, απλώς κολυμπούν. Ο τσιγκούνης εικονικός μας κόσμος δεν προσπαθεί για τίποτα, απλά συμβαίνει στο λογισμικό μας.
Τα χαρακτηριστικά του κόσμου μας περιστρέφονται με ζοφερή ταχύτητα και μας χτυπούν ανελέητα μέσα από τον περιορισμένο χρόνο τον χώρο και τον τρόπο ζωής που μας επέβαλλαν με θεό το «χρήμα».
Κι όμως είναι στη φύση μας να είμαστε ευτυχισμένοι. Κοιτάξτε τα μωρά πόσο ευτυχισμένα είναι, γιατί δεν μολύνθηκαν ακόμη με την νοοτροπία της δυστυχίας και του σκοταδισμού των ενηλίκων.
Είναι στη φύση μας να αγαπάμε το φως και την ενέργεια του ήλιου που κάνει τη σκέψη και τα όνειρά μας να εκδηλώνονται φυσικά εύκολα και αβίαστα.
4. Πιστεύουμε στην ευτυχία και θέλουμε ελεύθερα να επιλέξουμε στη ζωή τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, τους ανθρώπους με τους οποίους θέλουμε να περάσουμε το χρόνο μας, την ελευθερία να ακούμε την καρδιά μας, και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.
Σίγουρα είμαστε σκλάβοι του μυαλού μας και ανεξάρτητα από το πόσο ελεύθεροι λέμε ότι είμαστε, μέσα μας είμαστε οι δούλοι της αρνητικής σκέψης και του σάπιου παρελθόντος, που ρυθμίζει περιοριστικά τις πεποιθήσεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε καταδικασμένοι και ότι δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα γι ‘αυτό. Όλα εξαρτώνται από την δική μας θέληση και προσπάθεια να αλλάξουμε τη ζωή μας, αν πραγματικά θέλουμε να φυσάει μέσα μας η αίσθηση της αληθινής ζωής.
5. Η δημιουργικότητα έρχεται τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε ελεύθεροι να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις και να γίνετε υπεύθυνοι για τη ζωή σας. Ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος έχει μέσα του τυπωμένη τη δημιουργικότητα η οποία είναι θεϊκό φυσικό μας χαρακτηριστικό και ανάμνηση της φωτεινής μας πατρίδας. Παρόλο που πολλά πράγματα φαίνονται αδύνατα, πολλοί άνθρωποι φέρνουν στην επιφάνεια κρυμμένες ιδιότητες και κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την δική τους ονειρεμένη πραγματικότητα, βοηθώντας τον εαυτό τους και τους άλλους.
Όλοι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επίγεια δοκιμασία μας, κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπάμε γιατί δεν υπάρχει ισχυρότερο κίνητρο από το πάθος και την αγάπη. Η επιτυχία πολλές φορές δεν χρειάζεται ένα πανεπιστήμιο,ή ένα δίπλωμα, αλλά σίγουρα προϋποθέτει γνώση και έλεγχο του εαυτού μας σε ότι κάνουμε. Το ανοιχτό και καθαρό μυαλό θα σας πάει όπου επιθυμείτε αρκεί να μην το σαμποτάρετε με ένταση άγχος και απελπισία.
Ζητήστε και εμπιστευθείτε τη βοήθεια του Χριστού σε κάθε σας βήμα. Η διαίσθησή σας εξακολουθεί να σας δίνει παρότρυνση και την ανάλογη ελευθερία που χρειάζεστε για να συνεχίσετε το γέμισμα των άδειων σελίδων στο βιβλίο της ζωής σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu