Οι πέντε πυλώνες της Διαίσθησης

Το ένστικτο είναι κάτι που υπερβαίνει τη γνώση -Νίκολα Τέσλα

Η διαίσθηση είναι τόσο φυσική όσο η αναπνοή, ο ύπνος ή το φαγητό.
Όλοι μας έχουμε διαίσθηση. Μερικοί είναι πιο ανοικτοί σε αυτή την ικανότητα και μπορούν να κατανούν καλύτερα τις πληροφορίες από άλλους, αλλά μπορούμε όλοι να εμβαθύνουμε και να αναπτύξουμε τη διαίσθησή μας με μερικές απλές καθημερινές τεχνικές .
Η διαίσθηση είναι η σπίθα, η πύλη της πνευματικής διάστασης και γνώσης. Κάθημερινά βομβαρδιζόμαστε από μια χιονοστιβάδα πληροφοριών, απαιτήσεων και πιέσεων, που επισκιάζουν και θολώνουν τη σκέψη και την πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε. Αυτό το σμήνος δεδομένων και η υπερφόρτωση των πληροφοριών βαλτώνει τη διαίσθησή μας. Όσο πιο χαμένοι είμαστε στο ρυθμό της σύγχρονης ζωής, τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε την άγκυρα.
Η έκτη αίσθηση
Η διαίσθηση είναι φυσική και μέρος της φύσης μας. Όταν απομακρύνετε όλες τις μαθησιακές συμπεριφορές καταπίεσης, άγχους και στρώματα από βαριές αποσκευές, ανακαλύπτουμε τις πρώτες φωτεινές ακτίνες του αληθινού εαυτού μας. Η φύση μας είναι ήρεμη, ευτυχισμένη και διαισθητική. Όλοι μας έχουμε την ικανότητα βλέποντας και ακούγοντας, να αναγνωρίζουμε να νιώθουμε και να αισθανόμαστε αρκετά περισσότερα πράγματα πέρα ​​από ότι συνειδητοποιούμε. Έρευνες υποδηλώνουν ότι υπάρχουν μη συνειδητές πτυχές της διαίσθησης. Μεταξύ αυτών που εμπλέκονται στην διαισθητική αντίληψη είναι η έμμεση μάθηση ή η έμμεση γνώση.
Η επιστήμη τελευταία ασχολείται με την επεξεργασία και την αποκωδικοποίηση διαισθητικών πληροφοριών. Το συναίσθημα και η διαίσθηση φαίνεται να έχουν τις ρίζες τους τόσο στην ψυχή όσο και στο ένστικτο.
Η διαίσθηση είναι ένα μυστικός κωδικός πλοήγησης, που σας βοηθά να κάνετε κβαντικά άλματα στη ζωή σας, – σαν ένα χάρτη που σας αποκαλύπτει σύντομους δρόμους και μονοπάτια για να αποφύγετε κάποιο επικείμενο κίνδυνο, ή να καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω σας.
Ακόμη και ο στρατός μελετά τα μυστικά της διαίσθησης.
Μετά από αρκετές διαισθητικές κρίσεις στη μάχη που έσωσαν πολλές ζωές, οι Αμερικανοί ερευνητές μελετούν τώρα τη δύναμη της διαίσθησης. Οι αμερικανικές ναυτικές μελέτες, με Επιστήμονες του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ειδικοί σε νευρικές γνωστικές και συμπεριφορικές επιστήμες, προσπαθούν να ανακαλύψουν τι προκαλεί τη λεγόμενη «έκτη αίσθηση» και πώς μπορούν να εκπαιδεύσουν τους ναυτικούς να την χρησιμοποιήσουν.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της διαίσθησης
Η διαίσθηση είναι μια ενστικτώδης συνειδητοποίηση. Στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μυστήριο που δεν μπορεί να περιγραφεί. Όταν είστε σε αρμονία με τη αισθητηριακή γνωστική λειτουργία της διαίσθησης, έχετε μια ασυναίσθητη αντίληψη, γνώση και κατανόηση όλων των πραγμάτων.
«Η διαίσθηση δεν είναι ένας τρόπος να γνωρίζουμε – είναι η ικανότητά μας να διατηρούμε χώρο για αβεβαιότητα, αλλά και προθυμία να εμπιστευθούμε τη γνώση, τη διορατικότητα, το ένστικτο, την εμπειρία, την πίστη και τη λογική».
Μεγάλο μέρος της διαίσθησης είναι έμφυτο που συχνά μας λείπει, ή αμφιβάλουμε γι ‘αυτό. Συνηθίζουμε να αγνοούμε τα διαισθητικά σημάδια, αλλά όταν μάθουμε να ακούμε αυτή τη φωνή ανακαλύπτουμε γρήγορα ότι είναι πάντα σωστή.
Μην ψάχνετε για κάτι εξωφρενικό και αλλόκοτο. Είναι ένας ψίθυρος ανάμεικτος με ένα καθαρό,ευγενικό συναίσθημα που σε καθοδηγεί όταν την αποδέχεσαι.
Οι πυλώνες της διαίσθησης
Υπάρχουν πέντε πυλώνες της διαίσθησης: εμπιστοσύνη, σύνδεση, αποδοχή, εντιμότητα και αθωότητα. Αυτοί οι πυλώνες είναι αλληλένδετοι και σαν τα κλαδιά ενός δέντρου, πλέκονται για να δημιουργήσουν τη μαγεία της διαίσθησης που είναι δώρο στον άνθρωπο.
Εμπιστοσύνη
Αυτό που εμποδίζει τη διαίσθηση να ακουστεί είναι ένα από τα κλειδιά που εμποδίζει την αφύπνιση του νου. Όσο περισσότερο αμφιβάλλετε για τις ικανότητες της πραγματική φύσης της ψυχής, τόσο λιγότερο θα ακούτε τη διαίσθησή σας.
Σύνδεση
Η σύνδεση με την ψυχή σας, μπορεί να επιτευχθεί, όταν γνωρίστε τη μοναξιά που σας περιβάλλει, και αναζητήσετε την πνευματική επικοινωνία με τον Δημιουργό σας. Είστε σε θέση να έχετε θεία επικοινωνία οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, ανοίγοντας την καρδιά σας με όλα τα συναισθήματα που σας κυριεύουν και θεραπεύοντας κάθε πόνο που εμποδίζει την πνευματική σας σύνδεση. Το μυαλό αποσπάται εύκολα και παραμένει απασχολημένο, από τον θόρυβο, ή τις δραστηριότητες που σας κρατούν κολλημένους στο καθημερινό κυνήγι του καταναλωτισμού. Η πρόσβαση στη δημιουργικότητα μέσω της σύνδεσης με την ψυχή και το Πνεύμα δεν είναι εύκολη, καθώς δεν υπάρχει η ροή συνειδητότητας της πραγματικότητας.
Αποδοχή
Ξοδεύουμε πολύ χρόνο από τη ζωή μας, αμφιβάλοντας, απορρίπτοντας, να παλεύοντας. Πολεμάμε τον εαυτό μας, το παρελθόν μας , το σώμα μας , τις πεποιθήσεις μας, την μάθηση. Στη συνέχεια, κάνουμε αυτό τον εσωτερικό πόλεμο καθημερινότητα και τον εκτοξεύουμε παλεύοντας με τους άλλους. Η επίγνωση και η αποδοχή της πνευματικής πραγματικότητας που βιώνουμε, μας βοηθάει και μας οδηγεί στο ξύπνημα της διαισθητικής ικανότητας. Η αποδοχή αφορά την αποδοχή όλων των πτυχών του εαυτού μας. Δεν είναι μόνο οι καλές πτυχές. Όταν αποδεχόμαστε ότι έχουμε αρνητικές πτυχές χαρακτήρα, τότε σταματάμε να τις κρύβουμε και αγωνιζόμαστε για αυτές.
Εντιμότητα
Ο πραγματικά αυθεντικός εαυτό μας, διώχνει τον εγωισμό και δίνει προβάδισμα στη διαίσθηση. Η τίμια και ειλικρινής στάση των λόγων και των πράξεων σας, πάνω απ ‘όλα σας δίνει αυθεντικότητα. Πολύ συχνά βλέπουμε μια αυστηρή και σοβαρή τάση συμπεριφοράς που υιοθετούν οι άνθρωποι που θέλουν να λέγονται σοφοί πνευματικοί ηγέτες. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να αυτοχαρακτηριστεί πνευματικό άτομο όταν εξακολουθεί να ζεί στην άγνοια, ή είναι μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς. Συμβαίνει μάλιστα το αντίστροφο. Όσο περισσότερο αποδέχεστε και εκφράζετε μέσα σας την πραγματικότητα «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», και της αλήθειας του Φωτός Χριστού, φεύγουν οι σκιές που κρύβουν τον δρόμο της ελευθερίας και αποκαλύπτεται ο αληθινός εαυτός σας.
Αθωότητα
Όταν ξεκινάτε το ταξίδι μετατροπής μπαίνοντας σε μια πιο στενή και βαθύτερη αυθεντική επικοινωνία με την ψυχή σας, ανοίγετε την πόρτα της αθωότητας. Μεγάλο μέρος της διαισθητικής λειτουργίας δραστηριοποιείται στον παιδικό αυθορμητισμό που διαθέτουμε σχεδόν όλοι . Επαναφέροντας και καλλιεργώντας αυτή την πτυχή του εαυτού σας συμβάλλετε στην ενίσχυση της διαίσθησης.
Τι περιορίζει τη διαίσθησή σας;
Ο φόβος πνίγει τη διαίσθηση, όπως και το άγχος. Η ανάγκη να είσαι σίγουρος για οτιδήποτε σιωπά την διαισθητική φωνή. Η αβεβαιότητα μας κάνει να νιώθουμε ανήσυχοι και ευάλωτοι. Ειναι η ώρα που ψάχνουμε για επικύρωση στους άλλους αντί να εμπιστευτούμε την σύνδεση της ψυχής μας με τον Χριστό. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας περιορίζει και αγνοεί επιδεικτικά τη διαίσθηση. Όσο περισσότερο υποκύπτουμε στην αλαζονεία ότι είμαστε δυνατοί και γνώστες των πραγμάτων, τόσο περισσότερο περιορίζουμε τη διαίσθησή μας. Η ταπεινοφροσύνη και η αθωότητα ανοίγουν το μυαλό.
Νέα έρευνα δείχνει ότι η ψυχή μας έχει δυναμική, συνδετική και δημιουργική νοημοσύνη. Όσο περισσότερο απελευθερώνουμε τον φόβο και τον πόνο της εγκατάλειψης – που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται γιατί όλοι είμαστε ένα με τον Χριστό-, αρχίζουμε να ζούμε τη γνώση της Αλήθειας Του.
Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη χημεία που ρυθμίζει την υγεία μας: «Η Heart Intelligence» συνδέει τη φυσική καρδιά με την πνευματική (ενεργειακή) ψυχή. Μέσω της επικοινωνίας, το μυαλό, το σώμα και η καρδιά μπλέκονται στενά με τον τρόπο σκέψης- νοοτροπία, την αίσθηση και ανταπόκριση με τον κόσμο.
Το Ινστιτούτο «HeartMath» ερευνά το ρόλο της ψυχής στην επεξεργασία και αποκωδικοποίηση διαισθητικών πληροφοριών. Η έρευνα δείχνει ότι ήταν πάντα γνωστό ότι η καρδιά είναι το κέντρο της ενστικτώδους και διαισθητικής φύσης μας. Είναι η πύλη σε κόσμους πέρα ​​από τη φυσική μας υλιστική γνωσιακή κατάσταση.
.

Όλοι είμαστε διαισθητικοί για πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε. Σε αυτά που δεν είναι γνωστά, απλώς μας υπενθυμίζει αυτό που δεν χρειάζεται να είναι γνωστό αυτή τη στιγμή. Οι περισσότεροι θέλουν να αναπτύξουν τη διαίσθησή τους, με σκοπό να μάθουν περισσότερα από όσα τους παρέχονται κάθε στιγμή. Ανεξάρτητα από το πόσο καθαρή είναι η διαίσθησή σας, δεν θα δείτε ούτε θα μάθετε περισσότερα από όσα προορίζεται να σας αποκαλυφθούν. Στην πραγματικότητα, χωρίς καν να ασχοληθείτε με τη δύναμη της διαίσθησής σας, ξέρετε πάντα πού να πάτε και τι να κάνετε την επόμενη στιγμή- που θέλετε να κινηθείτε. Μέχρι να αποκαλυφθούν περαιτέρω οδηγίες στο λογισμικό σας, η διαίσθηση θα φαντάζει εξωπραγματική καθώς θα σας αποκαλύπτει πληροφορίες και μηνύματα που σας λείπουν.
Να θυμάστε πάντα ότι η πίστη στο Φως του Χριστού, σημαίνει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Όσο περισσότερο επικεντρώνεστε και εμπιστεύεστε την απόλυτη δύναμή Του τόσο περισσότερα θα αναγνωρίζετε τις πραγματικές σας ικανότητες, καθώς η γνώση θα ανθίζει την ύπαρξή σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu