Οι καλύτερες ευκαιρίες της ζωής μας

"Κάθε Αιτία έχει την επίδρασή της, κάθε επίδραση έχει την αιτία της, όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο, η πιθανότητα είναι μόνο ένα όνομα για το Νόμο που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν δραπετεύει το Νόμο." ~ Το Κυβάλιον

Ο άνθρωπος, ως επί το πλείστον, σκοντάφτει στη ζωή σαν υπνοβάτης. Δεν γνωρίζει ότι για κάθε σκέψη και ενέργειά του υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση. Οι σκέψεις μας είναι φόρτιση ενέργειας που αντηχεί στον αόρατο κόσμο του αιτίας και αναπηδούν πίσω στον εκδηλωμένο φυσικό κόσμο της επίδρασης -αιτιατού.
Αυτό ονομάζεται Νόμος της Επιστροφής και είναι απλά ένας ζητιάνος και ένας βασιλιάς επίσης. Οι σκέψεις και οι πράξεις μας άλλες φορές είναι ευθυγραμμισμένες με τη ζωή (αρμονία) ή με κακή ευθυγράμμιση,(μη αρμονία) και ως αποτέλεσμα της σκέψης η ζωή μας είτε εκπληρώνεται είτε δεν εκπληρώνεται. Οι σκέψεις που φιλοξενούμε, οι αποφάσεις και ενέργειες έχουν συνέπειες, οι οποίες είναι αναπόφευκτες και δεν μπορούν να αποσυρθούν, να διαπραγματευτούν ή να εξαγοραστούν. Ο άνθρωπος είναι κύριος της δικής του σκέψης.
Το μυαλό ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει ένας κήπος αν καλλιεργηθεί έξυπνα, ή μπορεί να αφεθεί και να γίνει ζούγκλα. Το αν θα καλλιεργηθεί ή θα παραμεληθεί, πρέπει να το φροντίσετε εσείς. Ότι σπέρνουμε παίρνουμε. Το είδος σπόρου που θα φυτέψουμε αυτό θα φυτρώσει. Η ζωή μας μπορεί να παρομοιαστεί κυριολεκτικά με έναν κήπο – μια ουδέτερη θάλασσα ενέργειας που περιμένει να φυτευτεί. Οι σκέψεις μας είναι οι σπόροι και αυτό που φυτεύουμε στον κήπο μας σήμερα θα υπαγορεύει την αυριανή κατάσταση του κήπου. Ο κήπος δεν ξέρει το σωστό ή το λάθος – είναι ουδέτερο και δεν ενδιαφέρεται τι φυτεύουμε σε αυτό – αλλά θα μας δώσει καρπό από αυτό που σπέρνουμε. Επιτυχία ή αποτυχία – ευτυχία ή δυστυχία, Φως ή σκοτάδι. Εξαρτάται πραγματικά από εμάς.
Σκεφτόμαστε κρυφά αλλά το περιβάλλον όπου ζούμε είναι γυάλινο.
Ζούμε σε μια δυαδικότητα και όπως το εκκρεμές βιώνουμε τα σκαμπανεβάσματα με καλούς και κακούς χρόνους. Οι περισσότεροι από εμάς δεν παρατηρούν τα καλά γεγονότα της ζωή τους αλλά στέκονται στις κακοτυχίες.
Είναι πολύ εύκολο να παραμείνεις στάσιμος σε αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν. Μερικοί μάλιστα απολαμβάνουν το μαρτύριο τους.Ο κάτοχος μιας κακής σκέψης ή ενέργειας οδηγείται σε αρνητικές συμπεριφορές ακολουθώντας ένα φαύλο κύκλο απαισιόδοξης και ανταγωνιστικής πραγματικότητας. Αυτό το βάρος και την αρνητικότητα την αισθανόμαστε σαν να είμαστε αβοήθητοι, απελπισμένοι πέφτοντας σε κατάθλιψη.
Το μαύρο σκοτεινό πέπλο μας τυλίγει, και οι ομιλίες μας έχουν την τάση να περιστρέφονται γύρω από τις κακοτυχίες, κατηγορώντας τον άδικο και άπονο τρόπο με τον οποίο η ζωή μας φέρθηκε. Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Έχουμε την τάση να βυθιζόμαστε στην αυτολύπηση και να κατηγορούμε τις καταστάσεις για αυτό που βιώνουμε, ενώ στην πραγματικότητα όλοι μας έχουμε την δύναμη να βρούμε διέξοδο από τα προβλήματά μας.
Το αργό και βασανιστικό συναίσθημα του φθόνου του φόβου και της απόγνωσης το κάνει όμως δύσκολο. Προσπαθούμε να σκαρφαλώσουμε αλλά γλιστράμε ξανά, ακούγοντας μάλιστα αρκετούς πρόθυμους που θέλουν να μας υπενθυμίσουν πόσο ανίκανοι είμαστε στην αναρρίχηση. Συνειδητοποιούμε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης είναι το άμεσο αποτέλεσμα της σκέψης μας και κανείς άλλος.
Οι σκέψεις είναι ζωντανές
Ο Ιάπωνας επιστήμονας Δρ. Masaru Emoto, – μελετητής νερού- , μας δείχνει πώς οι σκέψεις και οι λέξεις επηρεάζουν τη μοριακή δομή του νερού. Τα λόγια και οι σκέψεις αγάπης δημιουργούν αρμονικές κρυστάλλινες δομές, ενώ οι δηλητηριώδεις σκέψεις δημιουργούν ατελή και καταστροφικά πρότυπα πραγματικότητας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70% νερό και η έρευνά του δείχνει πώς οι σκέψεις μας μπορούν να έχουν βαθιές επιπτώσεις στην υγεία, και στη ζωή μας.
Όταν βλέπουμε ειδήσεις με αρνητικό υπόβαθρο, συνήθως δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μας δημιουργούν μια αρνητική πραγματικότητα. Εάν το συνειδητοποιήσουμε μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των σκέψεών μας για να αποδώσουν θετικά αποτελέσματα. Αυτό που πιστεύουμε είναι αυτό που είμαστε, και όπως ενεργούμε μας επιστρέφεται η ενέργεια.
Μοίρα δεν υπάρχει. Μπορούμε να είμαστε καλά σε αυτή τη ζωή αν καλλιεργήσουμε τα καλά στοιχεία της προσωπικότητάς μας, ευθυγραμμίζοντας την ενέργειά μας με την αγάπη μέσα από τον Λόγο του Χριστού.
Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε τους περιορισμούς της υλικής σκέψης και να μπαίνουμε στο φωτεινό όραμα της πραγματικής ζωής με μαθηματική λογική. Είναι καιρός να αναπτύξουμε το πνεύμα, με τη γνώση της Αλήθειας, η οποία επεκτείνεται με τη συνειδητοποίηση της αιώνιας ένωσής μας με τον θείο και προαιώνιο Δημιουργό μας.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu