Οι χρηματοδότες της φαντασίας

"Αφήστε τα όνειρα να είναι μεγαλύτερα από τους φόβους σας, οι πράξεις πιο δυνατές από τις λέξεις σας και η πίστη ισχυρότερη από τα συναισθήματα σας."

Κάθε σημαντική ανακάλυψη στην ανθρώπινη ιστορία έγινε δυνατή μέσω της φαντασίας, άλλωστε το όραμα δεν μπορεί να περιοριστεί από τον ιδιοκτήτη του.
Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν ακολουθούσαμε τα δικά μας όνειρα και όχι τις προσδοκίες και προτροπές των άλλων; Η ανεπαίσθητη φωνή που ακούγεται βαθιά στο μυαλό πολλών ανθρώπων είναι ακόμη τρομοκρατημένη, αλλά συνεχίζει να μας παροτρύνει όσο αναπνέουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Τα καλά νέα είναι ότι τα όνειρα όχι μόνο είναι απεριόριστα, αλλά επίσης δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι η ελπίδα μιας μελλοντικής δημιουργίας που μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί, αλλά έχει επεξεργαστεί καλά στο μυαλό.
Είναι μια φιλοδοξία, – ένας στόχος που ορίσατε στον εαυτό σας όσο απίθανο και αν φαίνεται στην πραγματοποίηση του. Εάν μπορέσει να επιτευχθεί, θα είναι το αποκορύφωμα των επιτευγμάτων και ονείρων μιας ζωής.
Σκεφθήκατε πώς θα το πραγματοποιήσετε ;
Ζούμε με αμέτρητες προσδοκίες στην πλάτη μας, και τα αόρατα βαράκια που έχουν κολλήσει στους αστραγάλους και τους καρπούς, μας δυσκολεύουν τις κινήσεις.
«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό …» «Θα έπρεπε να είσαι περισσότερο …» «Αν δεν το κάνεις αυτό τώρα, θα είναι λάθος να το επιχειρήσεις μετά…»
Το πρόβλημα με πολλές από αυτές τις προσδοκίες είναι ότι βρίσκονται κλειδωμένες στο υποσυνείδητο. Δεν παρατηρούμε καν ότι υπάρχουν εκεί και πολλές φορές υποφέρουν καθώς τις υποχρεώνουμε να ζήσουν μια ζωή που απέχει πολύ από αυτό που πραγματικά θέλουμε και είμαστε. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν το θάρρος να εκφράσουν και να αναζητήσουν το όνειρό τους με πραγματικό πάθος, χωρίς εμπόδια από σκέψεις και συναισθήματα των άλλων – ακόμα και από τους αγαπημένους τους.
Πως μπορείτε να πείτε όχι στις γελοίες προσδοκίες τους; Θέλουν να αποχωριστείτε τα όνειρα σας για να μην αλλάξει η εικόνα της «υπέροχης» ζωής τους. Θέλουν να μείνετε στη δυστυχία μαζί τους.
Μην προδίδετε τον εαυτό σας και μάθετε να ζείτε με τους δικούς σας κανόνες. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι στη δική σας πραγματικότητα θέλετε να εκφράζετε και να πράττετε αυθεντικά με τον ξεχωριστό και μοναδικό σας τρόπο. Υποστηρίξτε τη φαντασία σας, που θυμάται το ελεύθερο πνεύμα του ατόμου που θέλει να δημιουργεί.
Κάποιοι βλέπουν τη ζωή σαν ένα παιχνίδι, όπου μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα με άλλες προτεραιότητες και ενδιαφέροντα. Παίζουν με πολλά κομμάτια παιχνιδιών, απορρίπτουν τα παλιά και αγοράζουν καινούρια για να γεμίσουν τα κενά.
Εσείς μην ακολουθείτε την τακτική των άλλων. Η ζωή σας δεν είναι το παιχνίδι των άλλων. Για εσάς έχει διαφορετικό νόημα. Είναι καθαρή δημιουργία όπου δεν υπάρχουν όρια, ούτε υποχρεωτικά κομμάτια παιχνιδιών.
Το υψηλότερο επίτευγμα της σημερινής μας εποχής είναι η τεχνολογική ανάπτυξη σε ένα εξίσου ζοφερό τεχνοκρατικό κόσμο, όπου το χρήμα τροφοδοτεί τη φαντασία και η μέριμνα του καταναλωτισμού οδηγεί στην υποκατάσταση της σκέψης και δημιουργίας. Περπατώντας μαζί με τους άλλους, θα δείτε μόνο τη δική τους κουρασμένη αντανάκλαση σε ένα θρυμματισμένο καθρέφτη. Στο τέλος της ημέρας οι υλιστές γίνονται ακόμη πιο απελπισμένοι και στρέφονται στη χειραγώγηση των άλλων. Αυτή η ηθική μπορεί να φθάσει σταδιακά στον περιορισμό της ελευθερίας και αποσύνδεση από το μυαλό, τη φαντασία και τελικά τον εαυτό τους.
Ο Πλάτωνας όπως και ο Giordano Bruno, έλεγαν ότι τα πράγματα σε αυτό τον κόσμο είναι απλώς σκιές των ιδεών, που εδρεύουν στο Νοητό κόσμο. Αλλά επειδή ο ανθρώπινος νους σκέπτεται με εικόνες και δεν μπορεί να φθάσει στις καθαρές ιδέες, χρειάζεται την επέμβαση της Φαντασίας, -της δημιουργικής φαντασίας, ως ανώτερη ιδιότητα του κόσμου της Ψυχής. Αυτή χειρίζεται εικόνες- είδωλα, οι οποίες είναι τα «ρούχα» των αφηρημένων ιδεών του Νοητού Κόσμου. Είναι το όργανο της Ψυχής, το όργανο της Μεταμόρφωσης, της Ανανέωσης.
Ο μόνος τρόπος για να έχει ο άνθρωπος πρόσβαση στον Ανώτερο Πνευματικό Κόσμο είναι μέσω της χρήσης, της ανάπτυξης και του ελέγχου της Δημιουργικής Φαντασίας.
Όταν ο αντιληπτός υλιστικός κόσμος απαιτεί να ακολουθήσετε την τάση που προσφέρει μακριά από την ψυχή και το πνεύμα σας μην το δεχτείτε, γιατί όλα είναι ένα προβαλλόμενο παιχνίδι παραπλάνησης εξουσίας και ελέγχου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu