Οδηγός στη Συνειδητότητα

Η ελεύθερη βούληση είναι η σταθερή αξία της συνείδησης.

Σημαίνει την ικανότητα, τη δύναμη και την ευθύνη να επιλέξουμε όπως ορίζουμε, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε την πραγματικότητά μας.
Συνήθως επιλέγουμε να δώσουμε την προσοχή μας σε άνετα και διασκεδαστικά πράγματα, αλλά δεν εστιάζουμαι στο γεγονός ότι οι ιδέες και οι πράξεις μας στην ουσία διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής και την ύπαρξή μας.
Όλοι οι άνθρωποι συγχρόνως συμμετέχουμε στο παιχνίδι της ζωής σε ένα κόσμο εικονικής πραγματικότητας με εικονική σάρκινη μορφή, μέσα στο Χάος. Το σύμπαν που αντιλαμβανόμαστε αναδύεται διαρκώς στα μάτια μας προσπαθώντας να καταλάβει το νου και την ψυχή μας, δείχνοντας το σκοτεινό πρόσωπο της αταξίας.
Μέσα στις δυνατότητες του ανθρώπου ξεχωρίζει το δώρο της ελεύθερης θέλησης, και η άνευ όρων αγάπη. Ο διαχωρισμός από την άπειρη Αγάπη του Φωτός, είναι υπεύθυνος για την σύγκρουση και ανισορροπία μέσα στο σκοτάδι της αγνωσίας του μυαλού μας. Η συνείδηση είναι ο χώρος που συγκεντρώνονται οι πληροφορίες, το λογισμικό του υπολογιστή μας.
«Α-λήθεια (α-λήθη = να θυμηθώ πράγματα που έχω ξεχάσει). Η γνώση, είναι ένα σύνολο παρελθοντικών γεγονότων που έχουμε ξεχάσει. »
Κάθε κατάσταση, κάθε γεγονός, κάθε στιγμή στο διάστημα-χρόνο, είναι ουσιαστικά ουδέτερη. Πώς είναι αυτό δυνατόν. Το σύμπαν όπου ζούμε μέσα στο μάτριξ, αποτελείται από δύο πολικές αντίθετες δυνάμεις, που παίρνουν μυριάδες μορφών και εκφράσεων σε όλο το άπειρο. – το γιν και γιανγκ, θετικό και αρνητικό, ναι και όχι, αγάπη και φόβος, φως και σκοτάδι, αρσενικό και θηλυκό, άδειο και γεμάτο, ανοιχτό και κλειστό, πάνω-κάτω ή ακόμα αριστερά και δεξιά.
Ο Χριστός μας είπε: Ματθ. 5,37 » ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν.»
Η συνείδηση είναι μια εξελικτική κατάσταση στο δρόμο προς την Αλήθεια, και διαμορφώνεται όσο προχωράμε με την Γνώση. Η λέξη αυτή δημιουργείται από δύο λέξεις οι οποίες εκφράζουν και το νόημά της. (Συν + Είδηση). Συν + Είδηση (κάτι που ήδη έχει συμβεί και το αγνοούσαμε).
Η Συνειδητότητα στον σύγχρονο κόσμο έχει κυριευτεί από την υπέρμετρη λογική θεώρηση, και ο «Συνειδησιακός πόλεμος» μας θυματοποίησε εδώ και πολλούς αιώνες, όταν ο εβραιοχριστιανισμός έγινε επίσημη θρησκεία μέχρι σήμερα.
Η κατάκτηση της ατομικής μας συνείδησης σημαίνει κατάκτηση της εσωτερικής μας ελευθερίας, και το μονοπάτι της συνειδητότητας είναι η μετάνοια. Η συντριβή της λήθης οδηγεί στη συντριβή της άνοιας. Α-νοια: α+νους (αυτός που στερείται την αλήθεια), και ο νους γίνεται χώρος αποθήκευσης της αλήθειας.
Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να γνωρίσει τον εαυτό του και τον προορισμό του,αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο. Καθώς προστατεύει τον εαυτό του και την εικόνα που πουλάει προς τα έξω, αποφεύγει να συνειδητοποιήσει τις δυσάρεστες και επικίνδυνες αλήθειες, που θα τον πετάξουν από το κονωνικό σύνολο. Οι Κασσάνδρες δεν έλειψαν από καμία εποχή και όσο δύσκολο είναι να απορρίψουμε την σκέψη ότι κόσμος που ζούμε δεν υπάρχει στην ουσία, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αποδεχθούμε την ρετσινιά του περιθωριοποιημένου.
H συνειδητότητα του ανθρώπου καθορίζει την καθημερινή ζωή, η οποία διαφορετικά θα ήταν εντελώς παράλογη και ανίκανη να αντιληφθεί το νόημά της.
Η συνείδηση ​​γενικά είναι ένας αρκετά ευρύς όρος και η δήλωση η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, συχνά ταυτίζεται με τον έλεγχο στη ζωή κάποιου ή απλά με την υπερφόρτωση πληροφοριών. Πολλοί άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τι σημαίνει πραγματικά ο όρος «συνειδητή διαβίωση» ή το αντιλαμβάνονται απλά επιφανειακά.
Μπορείτε να θυμηθείτε κάποιο από τα όνειρα που είχατε τελευταία; Σχεδόν όλες οι αποφάσεις που πήρατε σε αυτό το όνειρο αντλήθηκαν από το υποσυνείδητό σας, το οποίο επηρεάζεται από την ηθική, τις αξίες, τα συναισθήματα και τη νοοτροπία σας. Αισθάνεστε ότι επιπλέετε σε ένα ταξίδι όπου το υποσυνείδητο γίνεται ο αυτόματος πιλότος και παίρνει όλες τις αποφάσεις, με βάση τον τρόπο που θα συμπεριφερόσασταν στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, δεν παίρνουμε συνειδητές αποφάσεις παρασυρόμενοι από τα όνειρα που επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά αυτό αποτελεί μια εξαιρετική μεταφορά για την ασυνείδητη ζωή.
Η κατάσταση της συνείδησης σημαίνει ότι είστε εσείς που κάνετε τις δικές σας επιλογές, όπως επίσης ότι αρχίζετε να αμφισβητείτε αρνητικές συμπεριφορές, ενέργειες και συνήθειες. Η συνείδηση, ​​σας δίνει μια καταπληκτική αίσθηση ελέγχου και δύναμης.
Ο συνειδητός τρόπος ζωής, προτρέπει να κάνουμε πιο σκόπιμες και στοχευμένες κινήσεις, χωρίς να επηρεάζονται από το υποσυνείδητο, τις συνήθειες, και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Με τις επιλογές μας μπορούμε να νικήσουμε τις αντιστάσεις που προβάλλονται και να δημιουργήσουμε αρμονικές εμπειρίες.
Ζώντας συνειδητά σημαίνει ελευθερία επιλογών.
Προσδιορίστε και εντοπίστε να εμπόδια που δεν σας αφήνουν να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα και το πνεύμα σας. Η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών και η η τεμπελιά, δε βοηθούν σε κανένα συνειδητοποιημένο στόχο, αλλά επηρεάζουν αρνητικά την κάθε προσπάθεια μείωσης της ασάφειας και πολυπλοκότητας. Είστε εσείς αυτοί που αναλαμβάνετε την ευθύνη της δικής τους ζωής, χωρίς εξαρτήσεις.
Τα οφέλη:
Ευαισθητοποίηση – Το επίπεδο συνείδησης καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας και με την επέκταση του επιπέδου συνειδητότητας, μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες που προσφέρει.
Προσοχή – Σας επιτρέπει να μειώσετε τους περισπασμούς και σας βοηθά να εστιάσετε σε σημαντικά πράγματα στη ζωή σας.
Καλύτερες αποφάσεις – Θα παρατηρήσετε ότι οι ικανότητα και η ποιότητα λήψης αποφάσεων θα βελτιωθεί.
Ανεξαρτησία – Η συνειδητότητα ​​σας επιτρέπει να είστε πιο ανεξάρτητοι από εξωτερικούς παράγοντες και αρνητικές επιρροές. Είστε αυτός που κινεί τα νήματα χωρίς να εξαρτώνται οι κινήσεις και επιλογές σας από την αποδοχή των άλλων. Αυτή η μορφή ανεξαρτησίας σας δίνει επίσης πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στην προσωπική και πνευματική σας ζωή. Αποκαλύπτει το μυαλό, βοηθώντας να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα σε ότι εστιάζετε. Επίσης σας επιτρέπει να είστε πιο ελεύθερο κριτικό πνεύμα που αποτελεί βασική επένδυση στην πνευματική αναζήτηση, με αμφισβήτηση των πραγμάτων που ενεργοποιεί το συνειδητό μυαλό και τη σκέψη.
Αξιολογώντας τα πλεονεκτήματα της συνειδητότητας, ανακαλύπτουμε το δώρο της ελεύθερης βούλησης που είναι βασικό φυσικό ανθρώπινο στοιχείο και επιλογή μας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu