Μπορεί το χαμόγελο να προβλέψει τη διάρκεια ζωής σου;

Η στάση που κρατάμε στη ζωή μας, καθορίζει το μέλλον.

Ξέρατε ότι το χαμόγελο μπορεί να σας αποκαλύψει όχι μόνο την ευχάριστη διάθεση, αλλά και το χρονικό διάστημα της ζωής σας;
Μια σειρά από μελέτες έδειξαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Paul Ekman -κορυφαίος εμπειρογνώμονας στις εκφράσεις προσώπου, αποκάλυψε ότι το χαμόγελο σε όλες τις κουλτούρες και κοινωνίες έχουν το ίδιο νόημα. Ένα απλό χαμόγελο επιδρά στη γενική ευημερία και είναι μεταδοτικό. Όταν χαμογελάτε δεν φαίνεστε μόνο ευγενικοί αλλά αναδεικνύετε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ένα χαμόγελο εκλύει ενδορφίνες, και σεροτονίνη, που είναι φυσικά παυσίπονα. Οι συγκεκριμένες ορμόνες μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα δρώντας σαν ένα φυσικό “ναρκωτικό”.
Το χαμόγελο είναι ένας από τους πιο βασικούς μηχανισμούς της ανθρώπινης υπόστασης και στάσης ζωής. Ποιος δεν θέλει να συναναστρέφεται χαμογελαστούς ανθρώπους; Τα παιδιά χαμογελούν πολλές φορές την ημέρα, και παρά την ικανότητά τους να προκαλούν πονοκεφάλους, είναι ένα πολύ καλό φάρμακο.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όταν χαμογελάμε είμαστε πιο χαλαροί, τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν το στρες μειώνονται και αυτό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Το χαμόγελο είναι διεθνές μέσο επικοινωνίας, και κοινό χαρακτηριστικό όλων μας. Περισσότερο από 30% των ανθρώπων χαμογελούν περισσότερο από 20 φορές την ημέρα και λιγότερο από το 14% χαμογελούν λιγότερο από 5 φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, οι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, που χαμογελούν έως και 400 φορές την ημέρα! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν είστε κοντά στα παιδιά που χαμογελούν, σας κάνουν να χαμογελάτε κι εσείς πιο συχνά;
Δύο μελέτες του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στη Σουηδία επιβεβαίωσαν ότι τα χαμόγελα των άλλων ανθρώπων στην πραγματικότητα καταστέλλουν τον έλεγχο που έχουμε στους μυς του προσώπου, επιβάλλοντας το χαμόγελο. Έδειξαν επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να στραβοκοιτάξεις κάποιον που χαμογελάει.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και έχουμε μια υποσυνείδητη έμφυτη ικανότητα να απαντάμε πάντα θετικά σε ένα χαμόγελο ακόμη και μεταξύ ξένων όταν δεν έχουμε καμία πρόθεση σύνδεσης.Το μυαλό μας ερμηνεύει τα γεγονότα που βιώνουμε, μέσα σε ένα πλαίσιο πραγματικότητας που έχουμε βάλει τον εαυτό μας. Εάν μια εμπειρία είναι θετική ή αρνητική καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση και την κατάσταση του νου μας.
Θετική στάση και χαμόγελο
Η διάθεση επηρεάζεται από τη φυσιολογία και την ενέργεια.
Παρατηρήστε την ενέργεια με την οποία ακτινοβολεί ένας άνθρωπος που έχει κίνητρο στην ζωή του. Η πιο έξυπνη διευθέτηση των εμποδίων και παρεξηγήσεων λύνονται με ένα χαμόγελο.Χρειάζεται ευφυΐα και πνευματική ανωτερότητα για να μπορείς να καταλάβεις την γελοιότητα των καταστάσεων της ζωής. Το γέλιο είναι ευφυΐα, όπως και η διαφοροποίηση των καταστάσεων οι οποία δείχνει εξυπνάδα και πάνω απ’ όλα δείχνει μια ανέμελη ψυχή.
Είναι στενά συνδεδεμένο το χαμόγελο με την αυτοεκτίμηση και επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.
Όταν βλέπετε ένα χαμόγελο μπορείτε να καταλάβετε πόσο γνήσιο είναι όπως επίσης και τη πραγματική συναισθηματική κατάσταση του άλλου. Αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα, και μας κάνει να νιώθουμε πολύ πιο σίγουροι, ιδιαίτερα όταν είναι φωτεινό. Στο συναρπαστικό ταξίδι μας ανακαλύπτουμε τη δύναμή του δίνοντάς μας τρόπους να ξεπερνάμε τη δύσκολη πορεία, όπως επίσης να βρίσκουμε ένα ακαταμάχητο τρόπο να βελτιώνουμε σημαντικά τη ζωή των άλλων.
Οι άνθρωποι που προτιμούν το χαμόγελο από την κακή διάθεση, έχουν δοκιμαστεί σκληρά σε αντιξοότητες. Είναι αυτοί που δεν εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια, απολαμβάνουν την διαδρομή του ταξιδιού κι ας φτάσουν δύσκολα στον τελικό προορισμό τους. Έμαθαν να δίνουν με τη λάμψη στο βλέμμα τους κομμάτια της ψυχής τους. Είναι οι καλύτεροι φίλοι και σύντροφοι αλλά μην κάνετε το λάθος να τους θεωρήσετε δεδομένους. Θα κάνουν υπομονή, θα δείξουν ανοχή, αλλά όταν νιώσουν πως θαμπώνετε το χαμόγελο τους θα φύγουν. Αυτοί που χαμογελούν συχνά θα βάλουν στην άκρη τα δικά τους προβλήματα και θα σας δώσουν προσοχή και βοήθεια. Θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, θα νοιαστούν και ίσως σας δώσουν λύσεις με το δικό τους παράδειγμα.
Εάν πιστεύετε, ότι το χαμόγελό τους, ή όλα όσα κάνουν είναι γιατί η ζωή τους χαμογελά πάντα, γελιέστε. Γνωρίζουν ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου, ούτε έχουν εμμονές με τα θέλω τους. Δεν βάζουν πάντα προτεραιότητα τις δικές τους ανάγκες και βλέπουν πιο πέρα από αυτό που κοιτούν οι άλλοι. Χαίρονται μέσα από την δοτικότητα ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν καινούρια αρχή ξεκινώντας από το μηδέν.
Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει την τελειότητα. Ένας χαμογελαστός άνθρωπος έχει πολλά ελαττώματα, κάνει πολύ συχνά λάθη, όμως έχει το προτέρημα να μαθαίνει από αυτά.
Μη σας εξαπατά ένας χαμογελαστός άνθρωπος που συγχρόνως μπορεί μέσα του να σπαράζει. Σκέφτεται, ποιος ο λόγος να φορτώνει στους άλλους τα προβλήματά του και να σας βυθίζει στο άγχος και τη μιζέρια.
Θα καλυτερέψουν τα πράγματα; Όχι, θα γίνουν απλά δυσβάσταχτα.
Σεβαστείτε τους ανθρώπους που χαμογελούν με την καρδιά τους. Αυτούς που έχουν πάντα μια αποφασιστική και αισιόδοξη ματιά για τα ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως και την ανωτερότητα να υπερβαίνουν κάθε τι μικρό και μίζερο.
Επιλέξετε να σας καθορίζει ένα χαμόγελο σε ότι κι αν έρθει, σε ότι κι αν συμβεί. Είναι ένα είδος δύναμης, που δεν αποκτιέται εύκολα.
Χαμογέλα στη ζωή για να σου χαμογελάει κι αυτή. Είναι ένα μικρό μαγικό κόλπο, που λίγοι το ξέρουν.Ποτέ δεν είναι αργά, να δώσετε όμορφα συναισθήματα στους ανθρώπους γύρω σας.
Δώστε ένα μεγάλο χαμόγελο από το απόθεμα της ψυχής, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πόσο σημαντική διαφορά θα κάνετε ακριβώς εκείνη τη στιγμή στη ζωή τους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu