Μήπως ζούμε πραγματικά σε ένα ψυχιατρείο;

Είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Βρισκόμαστε κλειδωμένοι σε ένα ψυχιατρικό άσυλο, όπου η ελευθερία, η υγεία και η πνευματική μας κατάσταση ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, εγκλωβισμένοι με παράφρονα άτομα.
Προσπαθώντας να κατανοήσουμε τη σημερινή κοινωνία στην ουσία δεν απέχουμε πολύ από μια διατριβή στην τρέλα. Ίσως δεν έχει νόημα, εκτός αν κάνετε διδακτορικό σε πολυδιαφημισμένες ένθερμες ιδέες παγκόσμιας εμβέλειας όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και η δικαιοσύνη.
Αυτές οι έννοιες θα έπρεπε να σημαίνουν κάτι εξαιρετικό και ευγενές, αλλά η χρήση τους είναι καθαρά προπαγανδιστική. Έχουν παραμορφωθεί από τη διαφθορά, την παρανόηση και στερούνται της πραγματικής τους σημασίας. Σήμερα όχι μόνο χρησιμοποιούνται για να περιορίσουν την ικανότητά μας να βλέπουμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, αλλά και για να μας δώσουν άλλο ένα μέτωπο μάχης όπου ο αγώνας είναι προδιαγεγραμμένος, χωρίς καμία ευκαιρία για χαρά και ελεύθερη δημιουργία στη ζωή.
Στην πραγματικότητα, ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πολύ άρρωστος. Νοσεί από τους θεσμοθετημένους τρόπους ζωής, από κριτική άποψη και οι εναλλακτικές λύσεις που δίνει ισοδυναμούν με παραφροσύνη.
Ένα κράτος ή μια κοινωνία που συντηρεί σάπιους οργανισμούς, κρατά μυστικές φόρμουλες και λύσεις στο ντουλάπι για προσωπικό οικονομικό όφελος και διατήρηση της εξουσίας είναι ένα τεράστιο ψυχιατρικό άσυλο.
Για παράδειγμα ποιός λογικός άνθρωπος θα έκρυβε μια θεραπεία από ένα άρρωστο άνθρωπο που πεθαίνει; Κι όμως το βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά με τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών να ανεβαίνουν στα ύψη.
Ειδικά στον ιατρικό τομέα γνωρίζουμε ότι μια φυτική δίαιτα μπορεί να αντιστρέψει τον διαβήτη μόλις σε τριάντα ημέρες, αλλά τα αντιδιαβητικά φάρμακα έχουν τζίρο 72 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και ολοένα αυξάνεται η τιμή τους στην αγορά.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο πολιτισμός αναπτύσσεται και η ιατρική επιστήμη παράγει ωφέλιμα πράγματα. Το πιο αποκρουστικό είναι ότι όλοι συμφωνούν και αποδέχονται αυτή την παραφροσύνη λέγοντάς μας ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε το κόλλημα μας σε αυτόν το μπλε βράχο του διαστήματος συγκατοικώντας με μια ομάδα τρελών ανθρώπων.
Ο Χριστός μας είπε να μην δενόμαστε με αυτό τον κόσμο και να είμαστε περαστικοί, γιατί αυτός ο τόπος είναι φθαρτός και θα καταστραφεί.
Πόσοι γνωρίζουν αυτή την προειδοποίηση; Όλοι θέλουν να νιώθουν ότι είναι το σπίτι τους και προσαρμόζονται στην πρόσκαιρη ζεστή φωλιά τους προσπαθώντας να εξημερώσουν το θηρίο της ανασφάλειας που βρυχάται μέσα τους.
Σχεδόν όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος έχουν απτές, πρακτικές λύσεις, όμως πολλές από αυτές τις λύσεις καταπιέζονται ή καθυστερούνται με γελοία προσχήματα για τη χειραγώγηση της μάζας και το κέρδος των εδραιωμένων βιομηχανιών του συστήματος.
Εάν αγνοήσετε αυτή την τρέλα, υπάρχει διανοητική ασυμφωνία. Ποια είναι η θεραπεία της απληστίας του αντιφατικού τρόπου ζωής μας και της ψυχικής οδύνης της καθημερινότητας όταν δεν μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο της δικής μας ζωής. Επιτρέπουμε σε άλλους να ορίζουν τι είναι καλύτερο για εμάς.
Είναι δεδομένο ότι τα μέσα ενημέρωσης λειτουργούν ως μέσο προπαγάνδας, ψεμάτων και εξαπάτησης. Η τεράστια πλειοψηφία δέχεται τυφλά ότι λένε, δίνοντας ελάχιστη προσοχή στις αντιφατικές αποδείξεις και αυτό οδηγεί πολλούς σε κατάσταση γνωστικής δυσαρέσκειας, κυρίως όταν αμφισβητείται η δική τους «αλήθεια» που υπερασπίζεται την επίσημη θέση του καναλιού των μέσων ενημέρωσης.
Όταν η μάζες είναι διχασμένες, βρίσκονται σε άρνηση, δεν κατανοούν ή δεν συνειδητοποιούν αμέσως τι συμβαίνει, χάνεται πολύτιμος χρόνος, τον οποίο διαχειρίζονται κατάλληλα οι εκμεταλλευτές για να χειραγωγήσουν και να ωθήσουν τον κόσμο στην αποδοχή του παραλογισμού.
1. Συμφωνία με τη γενική συναίνεση της μάζας
Οι άνθρωποι πολλές φορές τυφλωμένοι από την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου, δυσκολεύονται να δεχτούν ότι τόσοι πολλοί μπορούν να κάνουν λάθος για το ίδιο πράγμα και συμφωνούν τυφλά. Μπορούν όλοι να κάνουν λάθος; – Ναι μπορούν γιατί υπάρχει η σχετική πίεση των ομότιμων και πρέπει να συμφωνήσουν με την ίδια γραμμή αποφάσεων.
2. Τυφλή πίστη στις αρχές
Ολόκληρος ο ιστός της θλιβερής μας πραγματικότητας, έχει διαμορφωθεί με την αποδοχή μιας αρχής που δεν αμφισβητείται, ξεκινώντας από τους γονείς και τους δασκάλους μας.
Η προγραμματισμένη σκέψη, συνεχίζεται στην ενηλικίωση και γίνεται ο κύριος λόγος στον οποίο πολλοί άνθρωποι δέχονται εύκολα το αλάθητο του επιστήμονα του ακαδημαϊκού, του εμπειρογνώμονα, της πολιτικής αρχής κλπ., ανεξάρτητα από το τι λένε, ακόμα και όταν πέφτουν σε κατάφωρες αντιφάσεις και διαψεύδουν τα ίδια τα λεγόμενά τους.
3. Η αποδοχή «συμπτώσεων»
Συνήθως συμβαίνει με εκείνους που έχουν γνωστική δυσαρέσκεια ή άρνηση. Απορρίπτουν τις συνωμοσίες αποδεχόμενοι τις συμπτώσεις.
4. Η τυφλή αποδοχή δηλώσεων από τις μάζες και τις αρχές
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποιος να μπει σε κατάσταση γνωστικής δυσαρέσκειας και άρνησης. Για παράδειγμα υποστηρίζει ένα σύστημα λειτουργίας που τον βλάπτει και δεν του αποδίδει το όφελος που περιμένει. Παρόλα αυτά ισχυρίζεται ότι:
«Η σκληρή δουλειά ποτέ δεν έβλαψε κανέναν»
-Η ιστορία μας λέει πόσοι εργαζόμενοι έχουν πέσει θύμα εκμετάλλευσης, έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα υγείας ,ή ακόμη πέθαναν ως συνέπεια της σκληρής δουλειάς. Αυτό βέβαια δεν τονίζεται και πολλοί συμφωνούν με την απλή δήλωση, χωρίς να αναφέρουν τους «υπότιτλους» και χωρίς να αμφισβητούν το σλόγκαν.
Άλλο ένα παράδειγμα αποπροσανατολισμού είναι η φράση:
«Η συμβατική ιατρική είναι η μόνη πραγματική προσέγγιση της θεραπείας του καρκίνου»
-Πολλοί άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη συμβατική ιατρική σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και όταν υποφέρουν, ή απειλείται η ζωή τους με ασθένειες, όπως ο καρκίνος επιδεικτικά δεν ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες, τις γελοιοποιούν, ή αγνοούν τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας της χημικής ιατρικής.
»Οι εμβολιασμοί είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί »
-Αυτή η δήλωση γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ειδικά όταν μπαίνει σε κυκλοφορία ένα νέο φάρμακο, αμφιβόλων ιδιοτήτων. Πώς νομίζετε ότι αντιδρούν οι μάζες όταν δίδονται αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο; Αν βιώσουν το πρόβλημα αμφισβητούν τη δήλωση;
5. Αδυναμία σκέψης του αδιανόητου
Είναι πραγματικά περίεργο πώς μπορεί κανείς ακόμη να «σκέφτεται», όταν το εκπαιδευτικό σύστημα ευνουχίζει τη γνώση και το μετέπειτα πλύσιμο εγκεφάλου των μέσων μαζικής ενημέρωσης που γίνεται ημέρα και νύχτα, βομβαρδίζει και τα τελευταία ίχνη φαιάς ουσίας. Η πραγματική αντίληψη, προϋποθέτει σκέψη του αδιανόητου. Εάν θελήσουμε να ξεπεράσουμε τη σφαίρα προγραμματισμού και πλύσης εγκεφάλου, μας επαναφέρουν στην τάξη. Σε έναν κόσμο όπου τα ψέματα και η εξαπάτηση κυριαρχούν και το ανθρώπινο στοιχείο είναι υπό διωγμό, πρέπει να σκεφτόμαστε το αδιανόητο για να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα.
6. «Απίστευτο»
Σύμφωνα με τις στατιστικές όταν εξήγησαν σε κάποιους ανθρώπους πώς λειτουργεί η εξαπάτηση με όλα τα σχετικά ψέματα, δεν το δέχθηκαν γιατί τους φάνηκε εξωφρενικά απίθανο και απίστευτο. Θεώρησαν ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεγελαστούν σε τέτοιο βαθμό.
Θεώρησαν ότι οι διαχρονικές πεποιθήσεις τους ακόμη και αν είναι αναληθείς δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Οι ήρωες που πλάστηκαν παραμυθένια, έχουν το αλάθητο και οι μόνοι κακοί στην πραγματικότητα είναι αυτοί που διαβάλουν τη φαντασίωση και διαταράσσουν την δουλική εξάρτηση τους στο σύστημα.
Όσοι βρίσκονται σε κατάσταση γνωστικής δυσαρέσκειας ή άρνησης είναι θύματα. Μόνο εάν είναι πρόθυμοι να μάθουν τι συμβαίνει στον παράλογο κόσμο τους μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους από τη συνειδητή θυματοποίηση, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια και ενθάρρυνση να προχωρήσουν. Ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερη δικαιοσύνη, αλήθεια και ειλικρίνεια, για να βάλει φρένο στην παραφροσύνη που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Θα πρέπει να είμαστε πολύ τρομαγμένοι για να μην αντιδρούμε. Είναι στη φύση μας να προσπαθούμε για το καλύτερο και να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση.Το μήνυμα είναι απλό και μόνο εάν πάρετε εσείς τον έλεγχο της ζωής σας σκεπτόμενοι ελεύθερα θα σταματήσετε να αναβάλλετε την ζωή σας για το μέλλον. Εάν δεν βάλετε προτεραιότητες θα συνεχίσετε να είστε ένα ακόμη χρήσιμο γρανάζι στη μηχανή του συστήματος και ακόμη ένας παρανοϊκός άνθρωπος σε έναν τρελό κόσμο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu