Μήπως χάνετε τον εαυτό σας στη σχέση;

Όταν ξεκινάτε μια νέα σχέση, φαίνεται πολύ δελεαστικό να περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο με το νέο σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας.

Η αίσθηση του ενθουσιασμού, δημιουργεί ένα είδος εξάρτησης και πολλοί άνθρωποι απομονώνονται αγνοώντας πολλές πτυχές της ζωής τους. Κάποιες φορές ξεχνούν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Είναι λογικό να θέλετε να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, αλλά πολλές φορές η λογική αγνοείται.
Εάν δεν θέλετε να χάσετε την αίσθηση της πραγματικότητας του εαυτού σας, της οικογένειας και των φίλων σας προσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί. Μην ξεγελιέστε,- υπάρχουν αποκαλυπτικές ενδείξεις ότι χάνετε τον εαυτό σας σε μια σχέση.
1. Οικειοποιηθήκατε τα προβλήματα του συντρόφου σας.
Η κατανόηση των προβλημάτων του συντρόφου σας και η θέληση να τον βοηθήσετε βγαίνει από τα όμορφα συναισθήματα που έχετε και δεν είναι ποτέ κατακριτέα. Δείχνει τα αγνά συναισθήματα που σας διακατέχουν και την προσπάθειά σας να αναπτυχθεί μια σταθερή σχέση. Η κατανόηση – ενσυναίσθηση των προβλημάτων όμως κρύβει παγίδες που ίσως παραβλέπετε.
Στην χειρότερη περίπτωση, έχετε ξεχάσει τον δικό σας ψυχισμό και αφοσιωθήκατε στις στιγμές του άλλου. Στην καλύτερη περίπτωση σκέφτεστε αν μπορείτε να συνεχίσετε την καταπόνηση του εαυτού σας. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να μάθει πώς να αντιμετωπίσει τα προσωπικά του προβλήματα μόνος του, χωρίς να σας επιβαρύνει με ευθύνες και προβλήματα που δεν σας αφορούν και δεν έχετε την ικανότητα να λύσετε. Το μόνο που θα κάνετε είναι να δώσετε περισσότερο άγχος στη ζωή και τη σχέση σας. Μην κάνετε τα προβλήματά τους δικά σας. Μην θολώνετε τη γραμμή αντοχής σας.
2. Αναρωτιέστε συνεχώς «τι γίνεται αν»;
Αυτού του είδους η αποκαλυπτική σκέψη είναι ένα σημάδι ότι έχετε δέσει άγκυρα και επενδύσατε τα πάντα σε αυτή τη σχέση. Θα διαπιστώσετε ότι αναρωτιέστε συνεχώς τι θα συμβεί το επόμενο λεπτό, ή τι θα συμβεί αν δεν κάνετε αυτό που θέλει ο σύντροφός σας.
Προσπαθήσετε να θυμηθείτε τον εαυτό σας και τον λόγο που είναι μαζί σας αυτό το άτομο. Να θυμάστε πάντα ότι η δική σας ζωή δεν προδίδει τη σχέση σας.
3. Χάνετε τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο σας.
Ο χρόνος στο γυμναστήριο ή το τζόκινγκ είναι συνήθως μια από τις λίγες φορές που μπορείτε πραγματικά να είστε μόνοι με τις σκέψεις σας. Αν χάνετε όλο και πιο συχνά τη ρουτίνα σας, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για τον εαυτό σας. Είναι πολύ εύκολο να ξηλώσετε τις συνήθειές σας και να καταλήξετε αποθαρρυμένη. Στο τέλος δεν θα μπορείτε να βοηθήσετε ούτε τον εαυτό σας. Διατηρήστε τις υγιεινές σας συνήθειες για να χαλαρώνετε, όσο δύσκολο και αν είναι.
4. Αρνείστε τις ευκαιρίες αλλαγής που σας δίνονται για ποιοτικό τρόπο ζωής.
Σε μια σχέση συνήθως ψάχνουμε τη σωστή ισορροπίας μεταξύ προτεραιοτήτων και συμβιβασμού. Εάν διαπιστώσετε ότι μειώνετε δυσανάλογα τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται είτε στη δουλειά ή στο σπίτι από τον σύντροφό σας, τότε κάτι έχει πάει στραβά.
Μπορείτε να του υποδείξετε ότι βυθίζεστε στον δεσμό σας τόσο πολύ ώστε δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας. Μιλήστε του ανοιχτά για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας και βρείτε μαζί μια λύση. Βεβαιωθείτε ότι είστε στην ίδια σελίδα.
5. Λέτε «εμείς» αντί για «εμένα».
Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά σίγουρα δεν μπορείτε να αγνοήσετε το σημάδι. Οι άνθρωποι που μιλούν στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο για τα σχέδια τα όνειρα, ή ακόμα και τα συμφέροντά τους, έχουν ήδη επενδύσει σε μια σχέση και θα χρειαστεί να κάνουν ένα βήμα πίσω. Μιλώντας εκ μέρους του συντρόφου σας, δεν χάνετε μόνο την ταυτότητά σας. Εκτός από την απαλλοτρίωση της προσωπικότητας, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν εκτιμούν την παρέμβασή σας. Η επιβεβαίωση της δική σας ταυτότητας έχει σημασία για την ατομικότητά σας.
6. Αισθάνεστε υπεραπασχολημένοι, ενοχλημένοι ή ανήσυχοι.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε έτσι, αλλά η υπερβολική επένδυση σε μια σχέση είναι ένας λόγος που δεν αναφέρεται συχνά. Εξετάστε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε μια υγιέστερη προσέγγιση στη σχέση σας, χωρίς να αισθάνεστε πιεσμένοι, αδιάφοροι ή ένοχοι.
7. Αλλάζετε τις απόψεις σας από φόβο αντιπαράθεσης.
Δεν είναι λάθος να συμφωνείτε και να μοιράζεστε απόψεις με το σύντροφό σας, αλλά όταν συμφωνείτε από φόβο συμπλοκής, δεν είστε σε καλό δρόμο. Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι οι κοινωνικές και ηθικές απόψεις σας δεν έχουν σημασία, τότε πραγματικά έχετε χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σας. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ίδιες σκέψεις και άποψη. Είστε ξεχωριστοί άνθρωποι και σίγουρα διαφέρετε σε πολλά, αλλά σας ενώνουν τα κοινά σας συναισθήματα. Αν σας αγαπάει πραγματικά, θα αποδεχτεί τις σκέψεις σας και θα σεβαστεί το μέρος που δεν συμφωνεί. Εάν δεν το κάνουν, τότε σκεφθείτε την πιθανότητα να πάτε κάπου αλλού.
Τελικές σκέψεις
Εάν έχετε τη δυνατότητα, εξωτερικεύσετε τους φόβους και τις ανησυχίες σας σε κάποιο φίλο. Δεν μπορείτε να αγνοείτε τα σημάδια σε καθημερινή βάση. Μακροπρόθεσμα, η καταπιεσμένη προσωπικότητά σας θα αλλοιωθεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό και η ζωή σας θα γίνει μια πληγή. Η στάση που κρατάτε απέναντι στον εαυτό σας και τους άλλους, χρειάζεται ισορροπία και όρια σεβασμού. Μείνετε αληθινοί γιατί μόνο έτσι δεν προδίδετε τον εαυτό σας και μπορείτε να λειτουργείτε αυθεντικά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu