Μαθαίνοντας τον δρόμο του πολεμιστή

Στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε πολλές και δύσκολες καταστάσεις.

Είναι ένας διαρκής αγώνας μέσα από τις αντιξοότητες και προκλήσεις. Πολλά αλλάζουν μεταμορφώνονται και δημιουργούν την τέχνη αποδοχής και αντιμετώπισης της πραγματικότητας που βιώνουμε όπως είναι.
Θα αναρωτηθείτε αν κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Κάθε άλλο ! Μαθαίνοντας τον τρόπο γίνεται ορατή η δύσβατη διαδρομή, και λατρεύεις την πολυπλοκότητα των προκλήσεων που σου δίνει την ευκαιρία να υπερβείς τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια κάνοντας το αίμα να βράζει. Καλλιεργώντας το πνεύμα του πολεμιστή προσφέρεις ένα μοναδικό δώρο στον εαυτό σου.
Συνήθως ακούμε ότι η πνευματική πορεία εκφράζεται με ευγένεια, γενναιοδωρία και αγάπη. Δεν αντιλέγουμε, -ένας πολεμιστής γνωρίζει πώς να παλεύει, αλλά ο πόλεμος αφήνει πάντα τραύματα.
Η τέχνη του πολέμου προς το φως χρειάζεται ευελιξία και στρατηγική. Ένας πολεμιστής δεν χάνει χρόνο για ένα ψέμα και λάθη του παρελθόντος, γιατί κινδυνεύει η ψυχή του. Όταν καταλαβαίνει ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν,ζητάει βοήθεια από τον Χριστό και δίνει την εντύπωση στον εχθρό ότι χρονοτριβεί, σκεφτόμενος μέχρι ποιό σημείο μπορεί να περάσει τις γραμμές του αντιπάλου με τις ικανότητές του. Επιλέγει όμως τον πόλεμο γιατί γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν άμαχοι και οι αποφάσεις του λαμβάνονται με θάρρος,νηφαλιότητα και καμιά φορά με δόση τρέλας. Ξέρει πως δεν μπορεί να παραιτηθεί κι αυτό είναι μέρος της ζωής του.
Φυσικά ο πολεμιστής έχει κερδίσει με το σπαθί του αρκετή αρνητική κριτική από τους άλλους για τις πεποιθήσεις, και την δύναμη των σκέψεων του.Η συνειδητοποίηση της στρεβλής νοοτροπίας των φυλακισμένων, τον πεισμώνει περισσότερο να υπερασπιστεί το δίκιο που φαίνεται παράλογο στους άλλους, και οποιαδήποτε ενέργειά του περνάει από φίλτρο ελέγχου και λογικής. Έτσι απειλεί με τον τρόπο του την απραξία και την στασιμότητα της καθημερινής ρουτίνας του κοπαδιού.
Η στρέβλωση των εννοιών και ενεργειών που χρησιμοποιούν οι άλλοι, ενάντια στην ανάπτυξη και την αναζωογονητική δημιουργική σκέψη, περιορίζοντας την ελευθερία όχι μόνο του πολεμιστή αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας, είναι ακατανόητη στη φύση του. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι το αυθεντικό ανθρώπινο συναίσθημα της ζωντάνιας και κίνησης, είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας. Με τη δημιουργικότητα μπορούμε να απελευθερώσουμε τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας χωρίς περιορισμούς.
Για αυτούς που δεν μπορούν να αισθανθούν την αδρεναλίνη στο κόκκινο και τη λαχτάρα του παθιασμένου για δημιουργία, σημαίνει ότι έχουν αφήσει πολλά πράγματα στη λήθη της «κανονικότητας» της «ομαλής» ζωής.
Η άρνηση είναι επικίνδυνη
Όσο πιο πολύ περιορίζετε την ενέργεια μέσα σας, τόσο μετατρέπεται σε απογοήτευση και θυμό. Σε αυτή την κατάσταση θέλετε να βάλετε τα γάντια του μποξ και να αντιμετωπίσετε την οποιαδήποτε κριτική των άλλων. Η άρνηση είναι επικίνδυνη επειδή οδηγεί σε καταστολή, βαθιά απογοήτευση και άγχος. Να θυμάστε ότι ένας πολεμιστής δεν αφήνει τη σιωπή, την αδιαφορία ή την άρνηση να τον τρομάξουν γιατί γνωρίζει ότι πίσω από το αδιάφορο τυπικό παγωμένο πρόσωπο που συνήθως χρησιμοποιούν κάποιοι άνθρωποι, υπάρχει μια πύρινη ψυχή όπως και η δική τους.
Αυτή η δύναμη των λίγων αλλά παθιασμένων πολεμιστών, κάνει τη διαφορά στη νίκη του καλού. Η σημερινή χαοτική εποχή των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων, φαίνεται να έχει τη δύναμη να σπάει και να περιορίζει οτιδήποτε και όποιον θέλει να αναγεννηθεί στο φως, κρατώντας σε στεγανά του παρελθόντος την απελευθερωτική δύναμη για ανάπτυξη. Μπορεί να είναι κάποια προκλητική ενέργεια που απαιτεί αφοσίωση και το θάρρος , όπως να αντιμετωπίσει ένα φίλο, ή συγγενή με το φυσικό τρόπο που προκύπτουν οι αντιπαραθέσεις ή μέσω της καλλιτεχνικής τους φύσης, λειτουργώντας δημιουργικά μέσα από καθημερινά γεγονότα της ζωής.
Η πνευματική ενέργεια του πολεμιστή είναι όπως ο χορός της βροχής. Δημιουργεί το αίσθημα της αναζωογόνησης στην συνειδητότητα.
Ξέρεις τι βλέπεις όταν κοιτάς κατάματα ένα πολεμιστή; Την χαρά, τον πόνο, την επιτυχία και τη θλίψη.
Έχουν σπάσει και γονατίσει πολλές φορές, όμως δεν σταμάτησαν και δεν ενέδωσαν στις αδιάντροπες και οδυνηρές προκλήσεις της κάθε εποχής. Δεν πρόδωσαν τις αξίες αλλά τις πρόβαλλαν με θάρρος υπομονή και επιμονή, μέσα από αυθόρμητη αίσθηση αυτοδιάθεσης και αγάπη στη καρδιά τους.
Οι πολεμιστές του Φωτός γνωρίζουν ότι έχουν μέσα τους τη σπίθα του Θεού γιατί έχουν διαίσθηση και ένστικτο που είναι το αλφαβητάρι του Θεού. Αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον από το βλέμμα, και γνωρίζουν πως η πίστη που είναι εμπιστοσύνη στον Χριστό, μεταβάλλει το δηλητήριο σε κρυστάλλινο νερό.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu