Κλείστε το διακόπτη του αυτόματου πιλότου

Ήρθε η ώρα να τον απενεργοποιήσετε.

Υπάρχετε απλά στη ζωή σας, ή παίρνετε τη ζωή στα χέρια σας;
Το μυαλό μας έχει αναπτύξει ένα ασυνείδητο σύστημα λήψης αποφάσεων, ώστε να μπορούμε να φροντίσουμε τη ρουτίνα μας. Μας εμποδίζει να υπερφορτώσουμε, αλλά ο μηχανισμός που υποτίθεται ότι μας προστατεύει στην ουσία μας αποσύρει από τη ζωή.
Πολλοί άνθρωποι παραδέχονται ότι παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις τους αυτόματα και η επιδημία εξαπλώνεται κάνοντας το μυαλό μας να περιπλανιέται σε αδιέξοδα.
Πραγματικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας έκανε να ζούμε με τον αυτόματο πιλότο δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε πεζά καθημερινά πράγματα όπως το σπίτι, την επιλογή φαγητού, το πρόγραμμα της τηλεόρασης και τι θα φορέσουμε. Ξεχνάμε ότι όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, το σημαντικότερο είναι η επικοινωνία με την οικογένεια ή τους φίλους, χωρίς να προϋποθέτει πάντα μια έξοδο για διασκέδαση.
Σε μια πρόσφατη έρευνα αναφέρθηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να θυμηθούν αυτό που είδαν στην τηλεόραση όπως επίσης δεν αισθάνονται τη φθορά η οποία μειώνει τη μνήμη και την αντιληπτική κατανόηση.
* Τι συμβαίνει με εσάς και είστε στον αυτόματο πιλότο;
– Η ρουτίνα σας είναι προβλέψιμη – το ημερολόγιό σας είναι γεμάτο επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, ακολουθείτε το πρόγραμμά σας χωρίς να σκέφτεστε και δεν υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμό ή αλλαγές τελευταίας στιγμής.
– Είστε ευχάριστοι στους άλλους και αφήνετε τις προσδοκίες τους να καθορίζουν τις επιλογές σας. Δεν δίνετε προσοχή σε αυτό που χρειάζεστε.
– Δεν σταματάτε ποτέ να σκέφτεστε πώς αισθάνεστε ή τι κάνετε. Είστε απασχολημένοι, αφηρημένοι, ή και οι δύο.
– Αισθάνεσαι ότι ο χρόνος έφυγε πολύ γρήγορα και ενώ δεν θυμάστε τι κάνατε όλη την ημέρα, νιώθετε ένοχοι σαν να μην έχετε πετύχει τίποτα.
– Πιστεύετε ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας, και ενώ ξέρετε ότι μπορείτε να έχετε περισσότερη χαρά και ικανοποίηση, δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε.
Εάν θέλετε να επανασυνδεθείτε με τη σκέψη και την ψυχή σας, βάλτε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Είναι πραγματικά παράδοξο ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να προβάλλουν τον εαυτό τους σε μελλοντικά πράγματα. Είναι τόσο συνδεδεμένοι με το παρόν που δεν μπορούν να ονειρευτούν. Η ζωή με τον αυτόματο πιλότο μας μας δίνει εύκολες λύσεις και μια σχετική ασφάλεια, αλλά μας πνίγει κόβοντας το οξυγόνο της ζωή μας.
* Ο αυτόματος πιλότος δεν είναι η μόνη επιλογή. Υπάρχουν δυο συστήματα πλοήγησης.
Η πρώτη επιλογή συστήματος είναι η ζωή στον αυτόματο πιλότο που σημαίνει άνετη οδήγηση, χωρίς λειτουργία σκέψης. Είναι αυτόνομος, μηχανικά γρήγορος, ασυνείδητος, αλλά αποτελεσματικός. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, γιατί είναι πιο επιρρεπείς στην απάτη, στην προκατάληψη και στα επαναλαμβανόμενα σφάλματα. Είναι ιδανικός για γρήγορες αποφάσεις, με βάση ελάχιστες πληροφορίες. Ωστόσο οι σημαντικές επιλογές ζωής, όπως η επιλογή μιας καριέρας, ή ένας γάμος δεν μπορούν να ληφθούν αυτόματα.
Η ανακύκλωση της σκέψης και η ανακεφαλαίωση των πληροφοριών είναι το στάδιο κατά το οποίο γίνεται η προσαρμογή με τον εγκέφαλο, έτσι ώστε να αφομοιώσει και να αξιοποιήσει όλες τις καινούριες πληροφορίες που έχει λάβει.
Το δεύτερο σύστημα οδήγησης είναι αργό και συνειδητά απαιτεί πρωτοβουλίες, προσπάθεια προσοχή ρίσκο και περισσότερη ενέργεια. Είναι πιο αξιόπιστο και μπορεί να φιλτράρει ευκολότερα τα λάθη και τις παραβιάσεις του συστήματος. Είναι ιδανικό για χειρισμό πιο σύνθετων δραστηριοτήτων, όπως η συλλογιστική λογική, η διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, την εκμάθηση νέων πραγμάτων ή συνηθειών. Μπορεί να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο πιλότο.
Η συναίσθηση της κάθε κατάστασης, είναι από τα βασικά και δυνατά όπλα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε αυτά που συμβαίνουν γύρω σας, σας δίνουν την δυνατότητα να μπορείτε να αντιμετωπίζετε αναποδιές πριν προλάβουν να εμφανιστούν. Η συγκέντρωση θα σας βοηθήσει να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η αντίληψη όπως όλα τα πράγματα, χρειάζεται εκπαίδευση, οργάνωση και καθαρό μυαλό.
Ο εγκέφαλος λόγω τεμπελιάς προσανατολίζεται στην πρώτη επιλογή αλλά πρέπει να γνωρίζετε, ότι η εκπαίδευση του μυαλού μας τροφοδοτεί συνεχώς ενέργεια και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα.
Αυτό που θα διαπιστώσετε με την αλλαγή νοοτροπίας, είναι ότι δεν θα φέρεστε πλέον σαν ένα «ζόμπι» που έχει συνηθίσει να κάνει τα πράγματα μηχανικά, ή να του υποβάλουν τις ενέργειές του. Μπορεί ο διαρκής έλεγχος της κάθε κατάστασης να σας φαίνεται κουραστικός και ψυχοφθόρος, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Το συναίσθημα της κυριαρχίας στα δικά σας μέτρα, θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη αντοχή και διαύγεια. Η αλλαγή, ωστόσο ειδικά στην αρχή, ενδέχεται να είναι όντως κουραστική.
Η ασυνείδητη πολλές φορές συμπεριφορά μας μπορεί να κάνει τη ζωή μας στάσιμη και να βλάψει ή να πληγώσει αυτούς που αγαπάμε. Αντί να ζούμε συνειδητά με τις δικές μας πεποιθήσεις, ζούμε κυριολεκτικά με τις εμπειρίες του παρελθόντος.
Σκεφθείτε εάν σας βοηθά στην προσωπική, συναισθηματική και πνευματική σας ανάπτυξη. Αμφισβητώντας τα γνωστά κοινωνικά πρότυπα συμπεριφοράς, θα δείτε ότι είναι αναποτελεσματικά και αστεία με τον παθιασμένο τρόπο που προβάλλονται και προωθούνται.
Μάθετε να αξιολογείτε τη ζωή σας βάζοντας την πνευματικότητα και την αληθινή έννοια της ζωής στις σχέσεις , την εργασία ή τους προσωπικούς στόχους σας. Όταν εξετάσετε και πάλι τα αίτια που σας οδήγησαν σε αυτό τον τρόπο ζωής, θα διαπιστώσετε ότι προσπεράσατε πολλά σταυροδρόμια και αποφάσεις που σας οδήγησαν στην ουσία σε καταναγκασμό και αποτυχίες, ενώ σας υποσχέθηκε την πολυπόθητη ασφάλεια.
Οι αλλαγές στη ζωή είναι αναπόφευκτες και μόνο οι ανοιχτόμυαλοι μπορούν να τις εκμεταλλευθούν. Βγάλτε τη συνηθισμένη ρουτίνα από τη ζωή σας και προχωρήστε με αυτοπεποίθηση νιώθοντας ανανεωμένοι και απελευθερωμένοι!
Γνωρίστε το όραμα του Φωτός ακολουθώντας συνειδητά τη σωστή νοοτροπία στο σχέδιο του Θεού για τη ζωή σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu