Κάνοντας την επόμενη μεγάλη αλλαγή

Η μετατόπιση στην πραγματικότητα είναι μια συνεχόμενη εμπειρία, καθώς αφήνουμε ξανά τον εαυτό μας να πνιγεί.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν κάποια περιγραφή που να μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μάθουμε πως να ξεφύγουμε. Στην ανοδική σκάλα εμπειριών λείπουν κάποια σκαλοπάτια γα να προχωρήσουμε ένα βήμα κάθε φορά.
Το φαινόμενο συμβαίνει σε όλους, είτε το βιώνουμε ατομικά ή ταυτόχρονα, δεν ξέρω. Το παράδοξο είναι ότι κατά καιρούς έχουμε συναντήσει παρόμοιες προκλήσεις καθώς μοιραζόμαστε εμπειρίες γεγονότων που μας επηρεάζουν σε αυτόν τον πλανήτη.
Ποτέ δεν σταματάμε να μαθαίνουμε και έχουμε πάντα την τάση για αποτελεσματικούς στόχους.
«Θέλω να βρω τον εαυτό μου.» «Πρέπει να πάρω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.» «Ποιο είναι το νόημα της ζωής; »
Παράξενο πραγματικά. Η ζωή είναι ένα αινιγματικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί αντί να βιωθεί έτσι απλά σαν έκφραση. Η μετατόπιση σκέψης από καθαρά βιωματική σε διανοητική αντίληψη είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός.
Η νέα συνειδητοποίηση αναδύεται από την αντίληψή μας, αλλά τη βρίσκουμε ουσιαστικά παράδοξη, σύμφωνα με το χαμηλό επίπεδο σκέψης που έχουμε.
Αν το καλοσκεφτούμε είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την άποψη του κόσμου για την ανθρωπότητα και να προσεγγίσει την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την πνευματικότητα της καθημερινής ζωής.
Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε από τον τυπικά βιωματικό τρόπο ζωής και να ακολουθήσουμε το δρόμο της ευαισθητοποίησης.
Το σύνολο των ανθρώπων ζουν σε ένα αδιάφορο πνευματικό περιβάλλον, φορτισμένο με δυσκολίες, περιορισμούς και προσκολλήσεις κάθε είδους που οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πετάς μέσα από μια ζώνη των αστεροειδών χωρίς ασφάλεια. Ίσως είναι πραγματικά καλό για εμάς, αφού ότι σε δυσκολεύει, σε αποσπά ή σε αναστατώνει,είναι αντικατοπτρισμός και μάθηση που μας απελευθερώνει.
Η προκαταρκτική σκέψη είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, αλλά οι αποφάσεις κρύβουν κινδύνους. Το μυαλό μας είναι ένας πολύ έξυπνος φαρσέρ. Επισημαίνει το δίκαιο από το άδικο παραβλέποντας τα λάθη και προβλήματα του εαυτού μας, ενώ σε άλλους εκθειάζει κάθε κακό που παρατηρεί.
Πολλά πράγματα λειτουργούν έτσι.
Είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι στο παιχνίδι του φωτός με το σκοτάδι. Το δάχτυλο δείχνει επικριτική αντιπάθεια και τρέφει το εγώ, ειδικά όταν οι απόψεις και η πνευματική ανάπτυξη έρχονται σε αντίθεση με την κοινή γνώμη. Η διπλωματία είναι το μόνο μέρος που μπορεί να βρει καταφύγιο η συνείδηση, μέσα στη διαφορετική νοοτροπία του συνόλου.
Ωστόσο, η γλώσσα των εγκλωβισμένων λέξεων και η θεωρία, δεν μπορεί να φέρει δικαιοσύνη, – κάτι που όλοι λέμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλο και περισσότερο καθώς αλλάζουμε.
Πνευματική προκατάληψη
Ένα κομβικό σημείο στην εποχή της πληροφορίας, είναι ότι εκτός από τα βιβλία, μπορούμε να βρούμε άρθρα εκπομπές και βίντεο στο διαδίκτυο για σχεδόν οτιδήποτε συμβαίνει κάτω από τον ήλιο, αλλά στο ναρκοπέδιο θα πρέπει να υπάρχει διάκριση και πολύ προσοχή στο που πατάμε. Καθώς η γνώση μεγαλώνει μαθαίνουμε να ψάχνουμε τον απόηχο και τι ισχύει πραγματικά. Όταν κάτι δεν έχει απήχηση ή δεν συμφωνεί με την κοινή γνώμη δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι δεν είναι αληθινό.
Σχεδόν όλοι βρισκόμαστε σε ατομικές καμπύλες μάθησης. Κάθε ηλικία έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας, αλλά η πνευματική ανάπτυξη ποικίλει από το βαθμό γνώσης και κρίσης. Η γνώση γεννιέται από τον φόβο και την άγνοια του άγνωστου. Η μετακίνηση προς τη γνώση μπορεί να έχει μια ανθεκτική ετικέτα, αλλά η πραγματική αλήθεια δεν περιορίζεται μέσα σε στεγανά πλαίσια. Δίνεται εξ ‘ουρανού κυριολεκτικά όταν τη ζητήσεις.
Ο εγωιστικός νους, επιδιώκει την άνεση και την ασφάλεια του πλαισίου του. Λειτουργεί σε πολύ χαμηλή συχνότητα, με ίχνη από κομμάτια γεγονότων του παρελθόντος.
Μόνο η φαντασία και το πνεύμα οδηγούν στην κατανόηση και επίγνωση των βασικών πραγμάτων που αντιλαμβανόμαστε. Η πάγια τακτική της αντίληψης, είναι η παρακολούθηση και η χαρτογράφηση όλων όσων μας περιβάλλουν. Θα πρέπει να έχουμε την απαραίτητη επιμονή και κατανόηση σε αυτά που δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά και το απαραίτητο ενδιαφέρον και θέληση να μάθουμε οτιδήποτε μας εμπνέει δέος και θαυμασμό.
Σίγουρα έχουμε την αίσθηση ότι η γνώση είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης μας, αλλά όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε μέσα μας προκαταλήψεις, φθαρμένες ιδέες και αντιλήψεις της προηγούμενης γενιάς.
Μια ολοκληρωμένη συνειδησιακή εμπειρία βρίσκεται στη στιγμή που θα μάθουμε να εμπιστευόμαστε τις φωτεινές ενδείξεις που προέρχονται από τον Χριστό. Εκεί βρίσκεται η αφετηρία μας και το σημείο άφιξης στην αιωνιότητα.
Μετακίνηση στην επόμενη φάση
Υπάρχει μια συλλογική νοοτροπία που πρέπει να προσέξουμε στις αλλαγές . Ορισμένες μπορεί να έχουν καλές πτυχές, αλλά τις περισσότερες φορές είναι παραπλανητικές. Μιλάμε για μια συνολική μετατόπιση στην αντίληψη και επομένως είναι εμπειρία. Το μόνο που μπορούμε να μάθουμε από το παρελθόν είναι η στασιμότητα και ότι είναι πάντα το ίδιο.
Είναι καταδικασμένο να αποτύχει, δεν περιέχει κάτι και είναι περιορισμένο από τη φύση του. Το σπάσιμο από το μίασμα του παρελθόντος πρέπει να καταργηθεί και να μείνει στο σωρό με τα σκουπίδια, αλλά είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.
Αυτός είναι ο λόγος που τόσο λίγοι είναι πρόθυμοι να το αφήσουν. Θέλουν να έχουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, κρατώντας τα δικά τους παράδοξα. Ο περιοριστικός τρόπος με τα κενά γνώσης που μεγαλώσαμε, δημιούργησε ένα στεγανό χαρακτήρα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Μπορούμε να βιώσουμε το επίγειο ταξίδι μας σαν μια ακόμη καταπληκτική εμπειρία, αλλά χωρίς άγνοια ή προσκόλληση σε αυτό. Άλλωστε δεν μπορείς να ξεφύγεις από την καθημερινή μάχη. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις ανάμνηση του Φωτός Χριστού, και του προορισμού σου.
Η ζωή μας είναι μια επώδυνη ανατρεπτική εμπειρία που επηρεάζει πολλούς υποσυνείδητα, δίνοντας αρνητικά μηνύματα, αλλά συγχρόνως δίνει προκλήσεις να αγωνιστείς για οτιδήποτε καλό.
Ξεκίνα λοιπόν σιγά σιγά να εστιάζεις το φως της ζωής. Επικεντρώσου στο να ξεφορτωθείς τα πνευματικά εμπόδια. Κοίτα τον Δημιουργό με χαμόγελο και ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που δημιούργησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu