Καιρός να ανεβείτε στο επόμενο σκαλοπάτι

Μήπως ήρθε η ώρα να φύγετε από την προσωρινή δουλειά σας;

Είναι πολύ εύκολο να βαλτώσει κάποιος σε μια δουλειά που δεν ήθελε και μισεί .
Ίσως κάνετε ακόμη όνειρα για μια δική σας επιχείρηση για να αξιοποιήσετε τις ικανότητες και να βελτιώσετε τα οικονομικά και την ποιότητα ζωής σας. Στην σκέψη σας όλα φαίνονται να παίζουν πολύ πιο ενδιαφέροντα ρόλο μακριά από την παρούσα εργασία σας, αλλά δεν έχετε ξεμπλέξει ακόμη με την ερώτηση: «Είμαι έτοιμος για κάτι καινούριο;»
Αναγνωρίστε ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή και προχωρήστε. Δείτε τα σημάδια:
1 – Δεν με εμπνέει τίποτα
Ξυπνάτε κάθε πρωί με όλο και περισσότερη κούραση και κακή διάθεση για δουλειά. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αισθανθήκατε το φως στο πρόσωπό σας και σας λείπουν οι δραστηριότητές σας. Σας λείπει η δημιουργικότητα, το νόημα και ο σκοπός της εργασίας. Δεν θέλετε να αποδίδετε αξία σε κάτι που δεν σας εκφράζει, αλλά να ενθουσιάζεστε με το αποτέλεσμα των κόπων σας. Το μόνο που έχετε στην παρούσα δουλειά σας είναι ένα χαμηλό εισόδημα, χωρίς την ευκαιρία εξέλιξης.
2 – Δεν αισθάνεστε άνετα με τους συναδέλφους σας
Η ατμόσφαιρα στο γραφείο γίνεται ολοένα και πιο βαριά. Δεν υπάρχει πλέον ίχνος ενέργειας και οι συνάδελφοί σας στο διάλειμμα επαναλαμβάνουν αδιάφορες συζητήσεις μιλώντας για τα ίδια θέματα. Πρωταγωνιστεί η βαθμολογία ποδοσφαίρου, οι τελευταίες τάσεις της μόδας και της αγοράς, όπως και τα άπλυτα που βρίσκονται στο καλάθι για μια εβδομάδα. Είναι καλοί άνθρωποι, με εξαίρεση ίσως ένα ή δύο προβληματικά άτομα. Ίσως δεν μπορείτε να πείτε αυτό που σας απασχολεί και να μοιραστείτε την ταλαιπωρία σας, ψάχνοντας κάτι καλύτερο πάνω από την μηχανή του καφέ.
3 – Δεν έχετε ενέργεια και κίνητρο για την εργασία
Δεν έχετε τολμήσει να πάρετε πρωτοβουλίες μετά την αποτυχημένη συνομιλία με τον διευθυντή σας. Δεν έχετε κανένα κίνητρο για να αποδώσετε αυτό που θέλετε και μπορείτε.
4 – Η ονειροπόληση είναι καλύτερη από την πραγματικότητα μου
Ονειροπολείτε πολύ περισσότερες ώρες, αντί να ζείτε στο παρόν. Σκέφτεστε ποια θα ήταν η αμέσως επόμενη θεαματική κίνηση του ονειρικού σας κόσμου, ενώ βαραίνετε όλο και περισσότερο από διάθεση στο γραφείο. Αφήνετε πλέον όλο και περισσότερες υποχρεώσεις για μετά, χωρίς να ξέρετε πότε θα τις τελειώσετε και προσωπική σας ζωή βουλιάζει στον μαρασμό.
5 – Έχετε χάσει το ενδιαφέρον για το θέμα της εργασίας
Όταν η παρέα σας μιλά για την δουλειά, υπάρχει ενθουσιασμός και κίνηση. Για εσάς η εργασία μπήκε στον αυτόματο πιλότο από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά πως θα μπορούσε να εξελιχθεί.
6 – Δεν χαμογελάτε
Με τις καθιερωμένες διαδικασίες της εταιρείας, δεν χαμογελάτε πια. Όταν ακούτε τον «τρόπο», που πρέπει να διευθετήσετε ή να ανταπεξέλθετε σε αυτό που σας αναθέτουν, θέλετε να κάνετε φασαρία.
7 – Δεν μπορείτε να προχωρήσετε
Όταν ξεκινήσατε την εργασία σας εδώ και χρόνια, δεσμεύσατε τον εαυτό σας να παραμείνει για τρία χρόνια. Οχτώ χρόνια αργότερα, είστε ακόμα εκεί. Είναι μάταιο !
Υπάρχει πάντα ένας πολύ καλός λόγος για να κρατήσετε στη θέση σας.
Κάθε φορά που ζητάτε από τον προϊστάμενό σας να μετακινηθείτε αλλού, σας εξηγεί ότι είναι καλύτερο να παραμείνετε εκεί που οφείλετε, γιατί δεν υπάρχει προϋπολογισμός για νέα θέση. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν προσλήψεις, αλλά προφανώς δεν ήταν για εσάς.
8 – Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας μέσα από αυτά τα σενάρια;
Πριν βυθιστείτε στην απόγνωση, αναρωτηθείτε αν είναι καιρός να προχωρήσετε σε κάτι διαφορετικό.
Τι επιδιώκετε στον επαγγελματικό σας τομέα; Τι φαντάζεστε ότι θα κάνετε σε 5 -10 χρόνια; Είστε ικανοποιημένοι με ό, τι κάνετε; Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσατε να κάνετε; Πρέπει να μείνετε σε αυτήν την εταιρεία ή όχι; Τι είδους δουλειά σας ενδιαφέρει και μπορείτε να κάνετε σε αυτή την εταιρεία; Ποια εξέλιξη μπορείτε να έχετε;
Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσετε τι σας συγκινεί και να σας δίνει την ικανοποίηση της δημιουργίας. Διασκεδάσατε ποτέ με κάποια εργασία ενώ κερδίστε ταυτόχρονα χρήματα;
Τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τις κατάλληλες προυποθέσεις μιας αποδοτικής δουλειάς;
Εάν οι ερωτήσεις σας προβληματίζουν δώστε ευκαιρία στις δικές σας επιλογές και ανακαλύψετε τη χαρά της δικής σας επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu