Η δύναμη της αισιοδοξίας στη ζωή σας

Σχεδόν κανείς δεν συνειδητοποιεί ότι η όμορφη, αισιόδοξη, θετική σκέψη και η συμπεριφορά μας είναι αυτό που διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να τις κάνουμε προτεραιότητα στη ζωή μας. Είναι κάτι που πρέπει να να ακτινοβολεί έντονα μέσα μας. Πώς μπορεί να έχει απήχηση ένα τέτοιο θετικό συναίσθημα όταν τα κύματα της ζωής ξεσπούν πάνω μας, ή όταν διανύουμε σκληρές εποχές στις οποίες δεν φαίνεται φως στο τούνελ;
Το κλειδί είναι να κάνετε ένα βήμα κάθε φορά . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε με μικρή δραστηριοποίηση στην καθημερινότητά σας. Κάποιες θετικές ενέργειες θα συσσωρευτούν σε κάτι μεγαλύτερο και πριν το καταλάβετε, θα εκπέμπετε αισιοδοξία στη ζωή χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Κανένα θετικό σενάριο ζωής δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την αδιάκοπη προσπάθεια του ανθρώπου να φέρει στη ζωή του καλύτερες ημέρες. Οι πιο θετικοί άνθρωποι εκφράζουν τις αδυναμίες τους ζώντας μέσα από αυτές, ανοίγοντας την κάνουλα της αγάπης στον εαυτό τους και τους άλλους.
Χαμογελάστε περισσότερο.
Μπορείτε να αναζητήσετε ενεργά ή να δημιουργήσετε καταστάσεις που θα σας φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι μεταδοτική, αλλά η αισιοδοξία αντικατοπτρίζει μόνο αυτούς που έχουν εμπιστοσύνη και πίστη ότι θα τα καταφέρουν. Αφεθείτε στην ομορφιά των συναισθημάτων και μάθετε να μετατρέπετε τον κόσμο σας δίνοντας μια διαφορετική ποιότητα στη ζωής σας.
Η αισιοδοξία, σίγουρα δεν σε μεταφέρει σε μια ουτοπική τέλεια πραγματικότητα, αλλά σε μια στάση ζωής που βοηθά να εστιάσουμε σε απλά πράγματα, τα οποία μακροπρόθεσμα μας προσφέρουν χαρά και χαμόγελο. Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους κι ευτυχισμένους; Η επικοινωνία μας με τον Χριστό, μια όμορφη σκέψη, μια ζεστή αγκαλιά, ένας όμορφος λόγος, μια βόλτα με φίλους, ένα αισιόδοξο μήνυμα, μια τρυφερή μελωδία, είναι πράξεις που μπορούν να μας προσφέρουν αισιοδοξία.
Πετάξτε τις κακές συνήθειες.
Οι κακές συνήθειες μπορεί να δημιουργήθηκαν από οποιοδήποτε παράγοντα, και έχουν να κάνουν με την κατανάλωση όλων των λανθασμένων πραγμάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ή καθυστερούν συνεχώς την εργασία. Ξεκινήστε την προσπάθεια ξυπνώντας δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα από ότι συνήθως και θα σας γίνει συνήθεια αργά αλλά σταθερά. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τις κακές συνήθειες με μικρές καλές ενέργειες που τελικά θα εξελιχθούν σε συνήθεια. Η παγίδα από την οποία πρέπει να ξεφύγετε είναι η ακινησία. Η ζωή είναι ένα καρδιογράφημα με ακραίες ταλαντώσεις πολλές φορές και οι περιορισμένες αισιόδοξες στιγμές, σημαίνουν ότι η διαχείριση είναι ελλιπής και αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανυπαρξία.
Ψάξτε για την χρυσή τομή.
Μην βλέπετε συνεχώς το ποτήρι μισοάδειο. Στην καθημερινότητά σας μεταφράζεται σε απαισιοδοξία και ότι πάντα βλέπετε με αρνητικότητα τις καταστάσεις. Στην ουσία μαθαίνουμε την αρνητική πλευρά της ζωής, βιώνοντας την καθημερινότητα μέσα από το πρίσμα που έχουμε συνηθίσει. Όταν ο παγωμένος αέρας φυσάει στο πρόσωπό μας, δεν είναι εύκολο να δούμε την μεγάλη εικόνα αλλά διατηρώντας την αρχική εντύπωση προχωρούμε διώχνοντας τα εμπόδια.
Βάλτε προτεραιότητες.
Φροντίζοντας την ψυχική και σωματική μας υγεία αποφεύγουμε τα άμεσα προβλήματα που παραμονεύουν. Η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα τις αντιξοότητες της ζωής χρειάζεται δύναμη, τόλμη, αντοχή, θέληση και αισιόδοξη στάση απέναντι στο φαινομενικά αδύνατο. Αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας και σε κάθε περίπτωση η σκέψη μας εναρμονίζεται με το φως της δύναμης του Δημιουργού μας. Δεν είμαστε έρμαια των συνθηκών γιατί δεν είμαστε μόνοι μας και σίγουρα δεν βρισκόμαστε «τυχαία» σε αυτή τη ζωή.
Το συμπέρασμα
Η αισιοδοξία, η χαρά και η ευδαιμονία δεν είναι άπιαστοι στόχοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μας εμπνέουν τα ίδια πράγματα. Μην αυτοτιμωρείστε και μην βυθίζεστε στην αυτολύπηση. Ασχοληθείτε με τα θέματα που σας απασχολούν και θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε με τη βοήθεια του Χριστού.
Η κάθε μας κίνηση είναι επακόλουθο των επιλογών, που μας οδηγούν σε αποκαλυπτικές προκλήσεις και αλήθειες. Η ρομαντική εικόνα της ζωής είναι μία άποψη που για να την εκτιμήσεις κάνεις βόλτα μέσα στις άσχημες κυρίως όψεις της.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ζωή είναι μια αλυσίδα, που ενώνεται με όλων των ειδών τα συναισθήματα. Η ευτυχία της αισιόδοξης στάσης ζωής είναι μία κατάσταση που έρχεται όταν κατανοήσουμε, ότι η αδυναμία και οι δικαιολογίες πρέπει να σταματήσουν. Οι ωραίοι άνθρωποι δεν έχουν απαραίτητα, πράγματα αξίας στην κατοχή τους, αλλά εκτιμούν το κάθε λεπτό της ζωής τους ελπίζοντας, προσφέροντας και χαμογελώντας με αισιοδοξία στη ζωή τους κάνοντας δώρο το φως πρώτα στον εαυτό τους και μετά στον περίγυρό τους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu