Η αληθινή δύναμη των ανθρώπων

Καθώς ο κόσμος οδηγείται σε κατάσταση χάους από συνδυασμούς δεσποτισμού, πολιτικά ορθού, και δήθεν φιλειρηνικότητας, κάποιοι άλλοι ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι . Κάθονται σε στάση λωτού κάνουν περισυλλογή, ή παρασύρονται σε άλλο κόσμο.

ΔΥΝΑΜΗΑυτή η τελευταία τάση »πνευματικότητας» χρησιμοποιείται εύκολα σαν δικαιολογία για να μην κάνουν τίποτα, ή κάτι που να έχει πραγματική σημασία. Κάτι που θα έβαζε έστω ένα προσωρινό εμπόδιο στην καταστροφή που συμβαίνει γύρω μας.
Πολλοί υποψήφιοι ειρηνιστές γεμίζουν αίθουσες σεμιναρίων με πνευματικές ομιλίες. Τα συνέδρια σε όλο τον πλανήτη έχουν υιοθετήσει την δημοφιλή άποψη ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να ενδιαφέρονται, να συμμετέχουν, ή να αντιμετωπίζουν απολύτως τίποτα από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους – εκτός ίσως από τον εαυτό τους.
Ο ισχυρισμός τους είναι ότι προσπαθούν να εμποδίσουν ότι κακό συμβαίνει ή θα συμβεί με την εσωτερική πνευματική εργασία, γιατί οποιαδήποτε άλλη αντιπαράθεση ενθαρρύνει την αρνητική δόνηση και έρχεται σε αντίθεση με την ειρήνη, την αγάπη και την ανοχή.
Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί τους είναι απλά διαφυγή από τις ανθρώπινες ευθύνες, δικαιολογώντας την ανικανότητα να ενεργήσουν ενάντια στην αδικία τον παραλογισμό και την σκληρότητα. Δεν είναι πνευματική αντίδραση, αλλά το αντίθετο. Είναι μια πράξη δειλίας που κρύβεται πίσω από τις μεταφυσικές διδασκαλίες που λένε ότι πρέπει να μετακινηθεί κάποιος μόνο στον εσωτερικό εαυτό του, αν θέλει να κάνει καλό στους γύρω του. Θέλουν να αποφύγουν το συναίσθημα ή να πάρουν οποιαδήποτε ευθύνη για τη σκληρότητα και την καταστροφή που οι ίδιοι παραδέχονται ότι υπάρχει, ενώ συγχρόνως συντηρούν την σκληρότητα μέσω της θεωρίας που υποστηρίζουν σε καθημερινή βάση.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει έναν καλύτερο κόσμο με τον διαλογισμό, αλλά εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι «δεν είναι για εμάς να δίνουμε μάχη με τις δυνάμεις του κακού που ελέγχουν αυτόν τον κόσμο».
Η επιτυχία των στόχων τους είναι επειδή το κακό είναι πιο διαδεδομένο από το καλό. Υποστηρίζουν ότι μέσω του διαλογισμού και μόνο – που του έδωσαν «πνευματική» υπόσταση -, αποφύγει κάποιος να παγιδευτεί σε οποιαδήποτε μορφή σύγκρουσης.
Η ειρωνεία αυτής της κατάστασης πραγματικά πάει πολύ μακριά γιατί αυτά που λένε και κάνουν αυτοί οι πνευματικοί αναζητητές – αν υποθέσουμε ότι τουλάχιστον κάποιοι «κάνουν» πραγματικά το πνευματικό τους έργο και δεν βρίσκονται σε ένα καθαρά ταξίδι απόδρασης – δεν είναι λάθος, είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα και πρέπει να αναγνωρίζεται ως μορφή εξαπάτησης.
Η μισή αλήθεια είναι ψέμα, και όταν θεωρείται αλήθεια είναι μια επικίνδυνη εξαπάτηση – ιδιαίτερα δημοφιλής στην πολιτική.
Η πνευματική ανάπτυξη πρέπει πάντα να συνδυάζεται με χειροπιαστές ενέργειες προς το υποστήριξη της ανθρωπότητας, αλλιώς φθίνει και γίνεται οπισθοδρομική και στατική.
Στο άλλο άκρο του φάσματος, υπάρχουν εκείνοι που ενώνουν τις διαμαρτυρίες με ομάδες δράσης, οι οποίες δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε θεωρείται σήμερα «πνευματικό».
Έχουν όμως το στοιχείο της γενναιότητας μέσα τους και δίνουν συχνά μάχες ενάντια στην καταστροφή που απειλεί όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους άλλους. Αυτές οι ψυχές που αγωνίζονται για δικαιοσύνη ελευθερία και φως είναι συνήθως στην αφάνεια αλλά πολύ πιο κοντά στην αληθινή ουσία της πνευματικότητας από τους κοσμικούς υποψήφιους του Nobel ειρήνης.
Η γενναιότητα είναι αδιαμφισβήτητα μια σημαντική ποιότητα χαρακτήρα, αλλά η προσπάθεια γίνεται αποτελεσματική, μόνο αν υπάρχει η δύναμη της συνειδητής πνευματικότητας στην πρόθεση του αγώνα.
Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο των αφοσιωμένων παθιασμένων ψυχών, που παίρνουν δύναμη από το Φως.
Οι αφανείς ήρωες, στην πραγματικότητα δέχονται αυτή τη έκφραση σαν μέρος της ύπαρξής τους, καθώς δεν κατόρθωσε να αλλοιωθεί η ψυχή και το ανυπότακτο πνεύμα στην τεχνική ελέγχου του νου και της επιτηδευμένης προπαγάνδας. dynamhΔΥΝΑ
Το ανθρώπινο ένστικτο σκεπτόμενο λογικά αντιδράει σε πράξεις προφανούς αδικίας εκφράζοντας μια ισχυρή αίσθηση δίκαιης αγανάκτησης που οδηγεί στην επιθυμία να αναλάβει δράση και προσπαθεί να βοηθήσει το άτομο που μπήκε σε μπελάδες. Και όμως σήμερα κανείς δεν υποστηρίζει το γεγονός ότι η καρδιά βρίσκεται στο επίκεντρο της έμφυτης πνευματικότητάς μας.
Το πρώτο σκαλοπάτι στον δρόμο της αλήθειας είναι να ακολουθήσει κάποιος την καρδιά του. Η ενέργεια που ρέει μέσα από μια φωτεινή ψυχή αντιπροσωπεύει μια πραγματική πνευματική απάντηση, βασισμένη στη συμπόνια και την ενσυναίσθηση της θεία ποικιλομορφίας της δημιουργίας.
Η λογική μας λέει ότι όταν κάποιος καλείται να πάρει αποφάσεις, οι πράξεις του δεν πρέπει να συγκρούονται με τις σκέψεις λόγω αποξένωσης.
Η δυναμική της ισορροπίας, είναι μια φυσική μας κατάσταση που ελέγχεται από το μυαλό στην οποία το συλλογικό πνεύμα της αγάπης που μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας, ενεργοποιείται και ενεργεί συγχρόνως.
Το άτομο με αυτά τα ψυχικά χαρακτηριστικά δεν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και δεν έχει υποταχθεί με την κατήχηση του κατεστημένου.
Όποιος προσπάθησε να ταυτιστεί μόνο με το πνεύμα ή μόνο με τον πολεμιστή, ανακαλύπτει ότι είναι αλληλένδετα, όπως ακριβώς είναι και η έννοια του ανθρώπου.
Έχουμε βαρεθεί με αυτή την τάση που μας επέβαλαν: Να διαχωρίζουμε τις λέξεις, τις έννοιες, και να διαιρούμε την ενότητα.
Όσο συνεχίζουμε να διαιρούμε τον εαυτό μας από τους θεϊκούς νόμους ολότητας που μας διέπουν, τόσο θα παλεύουμε να βρούμε τον εαυτό μας, χάνοντας περισσότερο το δρόμο προς το φως.
Ο διαλογισμός και το πνεύμα λειτουργούν μέσα μας. Μπαίνοντας στην διαδικασία επιλογής και δράσης του δίκαιου και του άδικου, παίρνουμε αυτόματα θέση στο νέο μοντέλο της σύγχρονα διαιρεμένης κοινωνίας των ανθρώπων.
Η πραγματική φωτεινή δράση δεν συγχαίρει τον εαυτό της, ούτε περιμένει επαίνους επειδή βάζει τον εαυτό της στη πρώτη γραμμή πολέμου με σώμα, μυαλό και πνεύμα. Ένα αξιοπρεπές μέλλον της ανθρωπότητας μπορεί να επιτευχθεί με μυριάδες τρόπους και ο κόσμος μας βουλιάζει από αυτούς που απλά δεν κάνουν κακό, αλλά δεν κάνουν και τίποτα για να αποτρέψουν το άδικο και τον παραλογισμό.
Σε μια εποχή παγκόσμιας μαζικής εξαπάτησης και διαφθοράς, ο καθένας μας έχει μια ψυχή να διαχειριστεί και είναι στο χέρι του να πιάσει το νόημα της πραγματικής αντίστασης.
Όλοι όσοι έχουν ψυχή και κάποιο βασικό επίπεδο συνειδητότητας, πρέπει να βάλουν σε κίνηση το ανθρώπινο κεφάλαιο της ύπαρξής μας, με πνεύμα και δράση ενωμένα.
Ο Χριστός δεν μίλησε για τον τρόπο ζωής ενός φαντασμένου κοσμοπολίτη «άγιου», αλλά για την ανάδυση της πνευματικότητας μέσω της γνώσης της Αλήθειας που οδηγεί μακριά από την κόλαση που ζούμε. Μια πραγματική ψυχή λέει αντίο στον κόσμο της μισής αλήθειας – που είναι ψέμα και αντιστρέφει την αλήθεια σε εγωιστική αυτοεκτίμηση.
Αν θέλετε να λέγεστε πολεμιστές, αποχαιρετήσετε ότι σας αποκλίνει από την αλήθεια του Φωτός και στραγγίζει το αίμα της ζωής από την ύπαρξή σας.
Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη! (Λουκ. 12,49)
Δοκεῖτε ὅτι εἰρήνην παρεγενόμην δοῦναι ἐν τῇ γῇ; οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἢ διαμερισμόν.(Λουκ. 12,51)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu