Γνωρίστε τις προθέσεις του μυαλού

Ένα πράγμα που παραμένει σταθερό στο μυαλό το οποίο αναζητά το πνεύμα είναι η πρόθεση, που έχει τη δύναμη να το ενεργοποιεί.

Στη ζωή μας αυτό που μετράει δεν είναι οι προθέσεις μας, αλλά τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Αυτές οι λεπτές και αόρατες πτυχές πηγάζουν από πραγματικές επιθυμίες.
Εάν οι προθέσεις μας είναι αισθητές στην ψυχή, τότε αισθανόμαστε ότι δένουμε αρμονικά με την αγάπη και την φωτεινή ενέργεια η οποία δημιουργεί ομορφιά και χάρη πάνω μας. Όταν οι αισθήσεις μας αναστατώνουν, τότε μας προειδοποιεί ότι πρέπει να βάλουμε περισσότερες ερωτήσεις στο τραπέζι του μυαλού.
Πολλοί άνθρωποι εμπνέονται από άτομα της οικογενείας, των φίλων ή ακόμη και διασημοτήτων που προβάλλονται για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι ψάχνουν για πρότυπα, οδηγούς και υποστηρικτές στην αναζήτηση απαντήσεων. Στη διάρκεια της ζωής μας, οι προκλήσεις και οι προσεγγίσεις σε κάτι αντίστοιχο που πιστεύουμε ότι είναι πιο κοντά σε εμάς αλλάζουν.
Εάν μπορούσαμε να διαβάσουμε διαισθητικά τις προθέσεις των γύρω μας, θα ξέραμε τα πνευματικά και ηθικά μας όρια.
Το κλειδί των σωστών αποφάσεων και πράξεων βρίσκεται στις καλές προθέσεις Εσείς το κρατάτε, αλλά δεν προεξοφλεί ότι όλα θα αποδειχθούν τέλεια στην πορεία, γιατί προηγείται η πάλη με τις σκιώδεις πλευρές του μυαλού που αποτελεί κι αυτό ένα κομμάτι σας.
Την αντιστοιχία φωτός και σκιών του μυαλού την τροφοδοτείτε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας.
Η εύθραυστη αντίληψη της πραγματικότητας που μας περιβάλλει, είναι μια συνεχής προβολή ενός κόσμου ψευδαισθήσεων και παραπληροφόρησης. Μέσα σε αυτή την ψευδαίσθηση βρίσκεται η πρόθεση βλάβης των άλλων με διαφορετικούς τρόπους. Οτιδήποτε έχει να κάνει με υλικό κέρδος, οικονομική κυριαρχία και απληστία ξεκινά από μια κακή πρόθεση. Η συνειδητοποίηση αυτής της σκοτεινής πλευράς βάζει σε ενέργεια την αλλαγή φόρτισης του λογισμικού μας και την πάλη με το φως.
Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά τις αντιδράσεις των σκέψεων στις καταστάσεις της ζωής μας, πόσο συμβατές πιστεύετε ότι θα είναι με τις προθέσεις μας; Εάν η πρόθεσή μας είναι να ζήσουμε μια ζωή με νόημα, σεβασμό και αγάπη για τους άλλους τότε φυσιολογικά οι πράξεις μας θα πρέπει να συμπίπτουν.
Μπορούμε να γεμίζουμε φοβίες το μυαλό μας και να δημιουργούμε σενάρια της απελπισίας, αλλά και το αντίστροφο. Είμαστε σε θέση να τροφοδοτούμε με θάρρος, αισιοδοξία και δύναμη το μυαλό μας μέσα από τη διαδικασία της σκέψης.
Η κρυφή πρόθεση μπορεί να μας χειραγωγήσει
Η πρόθεση ενός ατόμου μπορεί να κρύβεται πίσω από χαμόγελα, συγχαρητήρια, δώρα και υποσχέσεις. Μπορεί να εισβάλει στο μυαλό και να το γεμίσει λύπη και αμφιβολίες. Ταυτόχρονα μπορεί να σας εκπλήξει με καλές και ανιδιοτελείς προθέσεις. Είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τα κρυφά κίνητρα του άλλου, ειδικά όταν στο μεγαλύτερο μέρος των εμπειριών μας υπάρχει πίκρα και απόρριψη.
Μην απελπίζεστε -δεν είστε ποτέ μόνοι
Η συμπαντική πηγή δύναμης του Χριστού και του Δημιουργικού Νου του φωτός είναι πάντα κοντά μας. Αυτό που χρειάζεται για να πάρετε βοήθεια κατά τη διαδικασία σκέψης είναι να το ζητήσετε. Όταν το πνεύμα σας ενώνεται με την φωτεινή δύναμη, η ηρεμία και η διαισθητική επικοινωνία γίνεται πιο έντονη πλημμυρίζοντας αγάπη την ψυχή. Ότι άσχημο και αν συμβαίνει συμβαίνει γύρω σας δεν σας ακουμπά, γιατί γίνεστε ένα με παρουσία της ευτυχίας που μεταμορφώνει και θεραπεύει τις προκλητικές καταστάσεις.
Συγκεντρώστε δύναμη και πάρτε συνειδητά τον έλεγχο των σκέψεών σας χωρίς να παίζετε το ρόλο του θύματος. Καθώς δημιουργούμε νέες αντιδράσεις στις πολύπλοκες καταστάσεις της ζωής μας, βάζουμε σε κίνηση ένα νέο μηχανισμό αντιμετώπισης ο οποίος μας βοηθά να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις να αναποδογυρίζουμε πιο εύκολα τις αντιξοότητες και να αποφεύγουμε τις παγίδες που ενδεχομένως έχουμε υποκύψει στο παρελθόν.
Μαθαίνουμε να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους και να εκτιμούμε τη μοναδικότητα της κάθε ψυχής. Μαθαίνουμε να σεβόμαστε τις ικανότητες του άλλου, χωρίς ζήλια και να ακολουθούμε το δικό μονοπάτι μας σύμφωνα με τις δικές μας αποφάσεις. Οι «παγίδες» του μυαλού δεν είναι παρά λανθασμένοι τρόποι σκέψης που κατευθύνουν τον άνθρωπο στο να βγάζει τα λάθος συμπεράσματα με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα στη ζωή του.
Η θέληση να εξελίσσουμε τον εαυτό μας πνευματικά σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη βούληση, είναι πανανθρώπινο κοινό χαρακτηριστικό.
Στην αγάπη δεν υπάρχει η έννοια αποδοχής του άλλου, η εμπάθεια, η απληστία και η κατάχρηση. Οι προθέσεις λάμπουν και υπερισχύουν της ανάγκης να ελέγχουμε πάντα το σωστό. Αυτού του είδους των σκέψεων δίνει απαντήσεις και βαθύτερες εντυπώσεις στις ερωτήσεις της ζωής.
Το ταξίδι στην προσωπική ανάπτυξη δημιουργικών προθέσεων δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι ένας αδιάκοπος αγώνας ο οποίος χρειάζεται στήριξη, δύναμη, προσφορά, και καθαρές προθέσεις με συμπόνια και αγάπη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu