Γιατί τον υποψιάζεστε;

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους η σχέση σας μπορεί να τελεώσει απότομα.

Συναντήσατε κάποιον που σας αρέσει πολύ, και είστε σίγουρες ότι και εκείνος ενδιαφέρεται το ίδιο.
Συναντηθήκατε και μιλήσατε πολλές φορές και ξαφνικά, από το πουθενά, τελείωσαν όλα. Μπορεί να διώξατε την αγωνία σας, -άλλωστε δεν κράτησε τόσο πολύ η σχέση, αλλά καθώς οι ώρες και οι ημέρες περνούν, αναρωτιέστε τι πραγματικά συνέβη.
Πρίν η αμφιβολία κάνει την εμφάνισή της αρχίζει η επανεξέταση της κάθε σας κίνησης. Αυτό το απροσδόκητο γεγονός σας έχει ανησυχήσει περισσότερο από ό,τι πιστεύατε και τα αγωνιώδη συναισθήματα έκαναν στέκι στο μυαλό σας.
Αν αυτό ακούγεται οικείο, τότε οι αλλόκοτες σκέψεις πραγματικά σας στοίχειωσαν. Η απότομη και αποτυχημένη κατάληξη της σχέσης ίσως δεν είναι κάτι καινούριο. Στο παρελθόν, βιώσατε κάτι παρόμοιο και σας άφησε να παίζετε το παιχνίδι των πιθανοτήτων. Αυτό το είδος του ξαφνικού τέλους αποπροσανατολίζει και φέρνει σύγχιση κυρίως όταν συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά μέσα. Η ψηφιακή απόσταση μπορεί να εκμηδενίζεται, αλλά η επικοινωνία ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το εικονικό κενό μιας εικονικής σχέσης, μπορεί να προκαλέσει τα ίδια ενοχικά συναισθήματα.
Μήπως έχει κακή σύνδεση; Έχει πολύ δουλειά; Έπαθε κάποιο ατύχημα; Βρήκε κάποια άλλη συντροφιά; Ήταν κάτι που είπα;
Τα ψηφιακά ραντεβού είναι ακόμα αρκετά καινούρια και ίσως είναι αναμενόμενο να υπάρχει έλλειψη εμπειρικών ερευνών σχετικά με το φαινόμενο. Η απότομη λήξη της επικοινωνίας, ή ακόμη μιας εικονικής σχέσης μέσω διαδικτύου μπορεί να εξαφανίσει ένα πρόσωπο πολύ πιο γρήγορα.
Η αντιπαράθεση είναι παράξενα δύσκολη.
Ένας χωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος, και το τελικό αντίο είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να έχουν καλή και αποτελεσματική επικοινωνία. Καθώς μοιράζονται μια δυσάρεστη εμπειρία, χάνεται το ενδιαφέρον και τα λεκτικά όρια εξαφανίζονται. Τα συναισθήματα τραυματίζονται μέσα από επιχειρήματα και σκληρές διαπραγματεύσεις, που παλεύουν με τον παραλογισμό. Πολλοί αποφεύγουν τις δύσκολες συζητήσεις και συγκρύσεις, βρίσκοντας πιο εύκολη την σιωπή.
Ποιά είναι η καλύτερη τακτική για το κλείσιμο της σχέσης; Μια διαστρεβλωμένη άποψη συνεχίζει να προκαλεί με πολλούς τρόπους το μυαλό, επηρεάζοντας την καθημερινότητα σε άλλους τομείς. Η επικοινωνία σε αυτό το επίπεδο απαιτεί συχνά μια ευαισθητοποίηση, που μερικοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι ή ανίκανοι να τη δώσουν σε άλλους. Επίσης αυτοί που φευγουν έτσι απλά χωρίς εξηγήσεις, μπορεί να το βλέπουν σαν μια εύκολη και απλή διαδικασία που είναι σίγουρα λιγότερο οδυνηρή από το να αντιμετωπίζουν κατάματα τις πράξεις τους.
Είστε εκφοβιστικοί.
Κάποιοι όταν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν ένα σύντροφο, μπορεί να έχουν την τάση να υπερβάλλουν για τον εαυτό τους, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί στους άλλους. Πιθανόν να έχουν αθώες και καλές προθέσεις, αλλά η όλη συμπεριφορά τους συνδυάζεται με την ανασφάλεια, τον έπαινο και την επικύρωση. Προτού καταλάβουν τι κάνουν, αρχίζει η φθορά της συζήτησης καθώς δημιουργείται ένα εντελώς εικονικό – ψεύτικο, πρόσωπο. Στην πορεία μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η ψεύτικη εικόνα του τον απομακρύνει, αλλά θεωρεί ότι είναι πολύ αργά για να αποκαλύψει την αλήθεια.
Δεν οδηγεί πουθενά.
Πώς η σιωπή ενός ατόμου θα μπορούσε να επηρεάσει μια εικονική σχέση; Στην καθημερινότητά μας αντικαταστάθηκαν πολλά πράγματα, και ένα από αυτά ήταν οι διαπροσωπικές σχέσεις και η επικοινωνία. Παρόλα αυτά όταν ένα άτομο πιστεύει ακράδαντα ότι βρίσκεται σε μια σχέση, δημιουργεί όνειρα και την πεποίθηση ότι η δική του πραγματικότητα θα έχει διάρκεια και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.
Τα άτομα με πεποιθήσεις μονιμότητας, έχουν μια νοοτροπία που δεν αφήνει πολλά περιθώρια κίνησης. Αυτοί που βλέπουν διαφορετικά τον τρόπο που κινούνται σε μια σχέση, δεν πέφτουν σε εύκολα κλισέ συμπεράσματα, δεν θεωρούν καμία σχέση μοιραία και μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με την ίδια ευκολία που έχουν σε μια απρόσωπη σχέση.
Είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν.
Οι μοναχικοί άνθρωποι παραδέχονται ότι πέφτουν στην παγίδα μιας απρόσωπης ηλεκτρονικής σχέσης, ρισκάροντας την συναισθηματική τους σταθερότητα με ελάχιστες ενδείξεις καλής πορείας, ακόμη και στην επικοινωνία. Αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο το σκέφτονται αλλά παρόλο που έχουν επίγνωση τουλάχιστο εν μέρει του τι ενδέχεται να ακολουθήσει, προσπαθούν να δώσουν περισσότερα πλεονεκτήματα στη ζυγαριά. Ο φόβος της δέσμευσηςς τους κάνει να φαντάζονται ότι το «χορτάρι είναι πάντα πιο πράσινο» σε μια σχέση την οποία κρύβει ένας φράχτης.
Όπως και αν ενεργείτε είναι δική σας επιλογή να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας και τους άλλους. Το άλλο πρόσωπο πίσω από τον φράχτη έχει τα δικά του προβλήματα τις προσωπικές του συγκρούσεις και αδυναμίες να αντιμετωπίσει τον εαυτό του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δική σας ευθύνη, ούτε μειώνει τη δική σας προσωπική αξία και εικόνα.
Όταν κάποιος φεύγει ξαφνικά από τη ζωή σας, αποδεχθείτε την κατάσταση, γιατί τα συναισθήματά σας είναι αληθινά. Βρείτε τον χρόνο και τον χώρο αποκατάστασης και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας για αληθινές στιγμές. Μέσα σε αυτές κάποια στιγμή θα βρείτε την αληθινή αγάπη της ζωής σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu