Ευθυγραμμιστείτε με τον σκοπό της ζωής σας

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο σκοπός της ζωής μας είναι να βρούμε ευτυχία, ειρήνη και αγάπη.

Εύκολα τις παραβλέπουμε ή θεωρούμε δεδομένες κάποιες ενσωματωμένες έννοιες που υπάρχουν στη μνήμη μας. Η ζωή μας έχει ένα καθαρό σκοπό και όλες οι ενδείξεις μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι ένα θολό τοπίο.
Ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα και ο τρόπος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, μας κρατούν μακριά τη σκέψη του λόγου ύπαρξής μας. Οποιαδήποτε θεωρία η οποία δεν αντικατοπτρίζει τη βαθύτερη υπαρξιακή επιθυμία, απλά καταχωρείτε μέσα μας σαν μια ακόμη ανούσια πληροφορία.
Η κλασική πλέον αγχωτική τρέλα της καθημερινότητας, μας κρατά συνεχώς απασχολημένους και η ψυχαναγκαστική «φορμαλδεΰδη» μας διατηρεί σε αυτή την «βολική» για κάποιους στασιμότητα του μυαλού.
Επαινούν τον εαυτό τους για τη σκληρή εργασία και το πόσο καλά καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται. Παρόλο που παραπονιούνται, είναι ικανοποιημένοι που έχουν μια καλή θέση στα πρώτα καθίσματα του κοινωνικού κατεστημένου και του εικονικού τους κόσμου. Σπάνια δίνουν την ευκαιρία στο μυαλό τους να σκεφτεί αν όλη αυτή η ενασχόληση, τους δίνει ευτυχία ή ενισχύει το άγχος και τη δυστυχία που υπάρχει ήδη στη ζωή. Αυτές οι σκέψεις είναι αρχειοθετημένες σε ένα απαρχαιωμένο φάκελο με απαγορευτική ένδειξη.
Είναι σίγουρο ότι σε κάποιο σημείο της ζωής σας, θα απομακρυνθείτε από τις ανέσεις του γνωστού σας κόσμου. Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Oz, -του κόσμου που ζούμε, δεν είναι απλό. Είναι ένας ανεμοστρόβιλος που μας στέλνει από τη μία πλευρά του σύμπαντος στη άλλη, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το ταξίδι ενός ανθρώπου γίνεται πραγματικό και μεταφορικό. Κάποιοι επιλέγουν το ταξίδι για τον απόλυτο προορισμό συνειδητά και κάποιοι πιστεύουν ότι το ταξίδι επιλέγεται γι ‘αυτούς ή μπορούν να μείνουν σε κάποιο σταθμό περιμένοντας για πάντα το τρένο.
Εάν δεν βγάλετε εισιτήριο δεν πρόκειται να ταξιδέψετε. Η ζωή σας περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς μέσα σε ένα ιδιότυπο ταξίδι γεμάτο ενοχλήσεις κρίσιμα προβλήματα και αποφάσεις που πρέπει να γίνουν με λογική και σύνεση, αλλά έχει μόνο ένα φωτεινό και φιλόξενο προορισμό. Φροντίστε να τον μάθετε σύντομα.
Στο ταξίδι της ζωής σας θα αναπτυχθείτε μέσα από τις αντιξοότητες, την υπέρβαση των εμποδίων και αποτυχιών που θα γίνουν το κεντρικό κομμάτι του ταξιδιού σας. Τα παιδικά παραμύθια μας προετοιμάζουν για τις αντιξοότητες, χαρακτηρίζοντας ήρωες όλους όσους μεγαλώνουν μαθαίνοντας μέσα από τις αποτυχίες τους βελτιώνοντας την πνευματική τους κατάσταση. Όταν αμφισβητείτε τον πρωταρχικό σκοπό της ζωής, δεν μπορείτε να ξυπνήσετε. Μοιράζεστε ένα διαμορφωμένο σκηνικό ζωής που αποτελεί ουσιαστικό μέρος σκοπού του συμπαντικού Δημιουργικού Νου.
Στη διάρκεια της συνειδητοποιημένης ζωής ενός ατόμου, ο λόγος ύπαρξης μπορεί να αλλάξει και να διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τις επιρροές και ερεθίσματα που δέχεται. Η αναζήτηση βρίσκεται τυπωμένη στο dna κάθε ανθρώπου και είναι η βάση κάθε αρχής που μας ευθυγραμμίζει με την αληθινή επιτυχία. Χωρίς αυτή την ευθυγράμμιση μπορείτε να επιτύχετε ορισμένα πράγματα μέσα από προσπάθεια,αγώνα, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά ή πονηριά, αλλά δεν υπάρχει χαρά σε μια τέτοια προσπάθεια που τελειώνει με κάποια μορφή ταλαιπωρίας, θανάτου και ένα ατέλειωτο «γιατί».
Αυτή η ζωή είναι εκφοβιστική και αισθανόμαστε μερικές φορές ότι χάνουμε τις δικές μας σκέψεις, πεποιθήσεις, ή ακόμα και μια ζωή που θέλουμε να ονομάζουμε δική μας. Αντιμετωπίζουμε τη συμπεριφορά όλων των άλλων σαν δική μας και κάνουμε ότι κάνουν όλοι οι άλλοι, παραλείποντας τη σκέψη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Παρόλο που γεννηθήκαμε από τον ίδιο πατέρα, δεν γεννηθήκαμε σαν δεύτερη έκδοση του άλλου. Όσο κι αν το αρνείστε το μυαλό μας διαφοροποιείται και δεν θέλει να ταυτίζεται με τη σκέψη και τις επιλογές των άλλων.
Ο αντιληπτός κόσμος μας δίνει κάποιες αναλαμπές χαράς όταν έχουμε αξίες, ζούμε με ακεραιότητα τη ζωή μας απαλύνοντας τον πόνο του άλλου συγκρατούμενου, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε όλοι εδώ για κάποιο λόγο και όσοι τολμούν να αναζητήσουν αυτόν τον λόγο θα τον βρουν τελικά. Όσοι τολμούν να το κάνουν, ολόκληρη η ζωή τους θα μεταμορφωθεί και θα φαίνεται ότι αποδέχθηκαν την πρόσκληση των «τυχερών», για το μεγάλο «δείπνο» του Χριστού. Μέσα τους θα ξέρουν ότι η τύχη δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα τους, γιατί όλη τους η ζωή τους, άσχετα με τα σκαμπανεβάσματα ήταν μια επιλογή. Διάλεξαν συνειδητά την αγάπη του Φωτός της ουράνιας πατρίδας και όχι την μεταμφιεσμένη επίγεια κόλαση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu