Εμπνεύστε τα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα

Όλοι χαιρόμαστε με γενναίες και ευσπλαχνικές πράξεις των άλλων και σίγουρα μέσα μας θα θέλαμε να είχαμε παρόμοιες εμπειρίες.

Κάποιες προτροπές, συμβουλές όπως και το ζωντανό παράδειγμα, έχουν την εκπληκτική ικανότητα να παρακινήσουν τους άλλους στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και αντίληψης του κόσμου που μας περιβάλλει.
Όταν αλλάζετε ποιότητα σκέψης, αλλάζετε ποιότητα ζωής. Στα εμπνευσμένα μονοπάτια περιλαμβάνονται πεποιθήσεις προσδοκίες και όνειρα που καθρεφτίζουν φωτεινούς ανθρώπους. Εκφράζονται με καθαρές και αισιόδοξες λέξεις που μπορούν να δώσουν χαμόγελο ελπίδα και θάρρος σε κάποιον που τη χρειάζεται, όπως ένα χιουμοριστικό απόσπασμα μπορεί να ελαφρύνει το βαρύ τοπίο των σκέψεων και να δώσει λύσεις σε πραγματικό χρόνο με πλήρη έλεγχο των αντιδράσεων.
Κάποιες φορές ίσως δεν συνειδητοποιούμε ότι μπορεί κι εμείς οι ίδιοι να είμαστε πηγή έμπνευσης με καθημερινές ιστορίες !
Εσείς είστε υπεύθυνοι για το τι σκέφτεστε, και τι αποφάσεις παίρνετε σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα καθορίζουν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας δίνοντας το ανάλογο τίμημα.
Ένας γρήγορος τρόπος για να επαναπροσδιορίσετε τη σκέψη σας, είναι η σωστή στάση απέναντι στο ένστικτο και το μυαλό σας με αναλυτική λογική κριτική και παρατηρητικότητα. Δώστε προβάδισμα στην ενεργοποίηση του πνεύματος και θα δείτε να ξεπροβάλλουν εμπνευσμένες και αναζωογονητικές ημέρες στη διάθεσή σας.
Έχετε τη δύναμη να εμπνεύσετε και άλλους;
Δεν είναι απαραίτητο να είστε χαρισματικοί και επικοινωνιακοί για να αγγίξετε μια ζωή σε κάποια ανύποπτη στιγμή. Ίσως δεν συνειδητοποιείτε ότι οι καλύτερες στιγμές έρχονται έτσι απλά και φυσικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπνέουν τους άλλους χωρίς να το συνειδητοποιούν.
• Πίστη. Η πίστη σημαίνει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χριστό, αλλά στην θρησκεία αναφέρεται σαν μια πολύ σημαντική αλλά αόριστη έννοια. Εάν πιστεύετε, μπορείτε να γίνετε πηγή έμπνευσης και ενέργειας για τους άλλους πέρα από τον εαυτό σας. Η έμφυτη καλοσύνη που είναι προϊόν της αγάπης, κερδίζει τους ανθρώπους αμέσως και σας ανταποδίδει πολλά περισσότερα. Όταν πιστεύετε, μπορείτε να δείτε με τα μάτια της ψυχής και να γνωρίζετε ότι υπάρχει η ζωντανή παρουσία του Φωτός, την οποία εξουσιοδοτείτε για να γίνουν πραγματικότητα οι πιο μικρές πιθανότητες, ή ακόμη και το ανθρωπίνως αδύνατο.
• Συγχώρεση. Είναι μία από τις πιο εμπνευσμένες πράξεις που κάνετε σε τακτική βάση χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε. Μαθαίνοντας να συγχωρείτε, σας βοηθά να θεραπεύσετε το μυαλό και να απαλύνετε τον πόνο ξεπερνώντας τις δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος. Πολλές φορές ο άνθρωπος πρέπει να συγχωρεί τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν συγχωρείτε σημαίνει ότι είστε αρκετά δυνατοί για να προχωρήσετε πέρα από οποιαδήποτε αρνητική στιγμή της ζωή σας.
• Τρυφερότητα. Η αγάπη έχει μόνο φωτεινές πτυχές που αποκαλύπτονται με την έκφραση συναισθημάτων αγάπης και στοργής. Τη φωτίζει μια πολύ προσωπική χροιά, αν και πολλές φορές γίνεται συνώνυμο της συμπόνιας. Εκθέτει τον εαυτό της χωρίς όρους δηλώνοντας αγάπη φροντίδα σεβασμό και αποδοχή για αυτό που είναι ο άλλος.
• Συνεχίστε να μαθαίνετε. Μπορείτε να μάθετε κάτι καινούριο κάθε μέρα. Υπάρχουν δύο τύποι μαθητών, όπως και δύο στάσεις ζωής. Να ελπίζεις για το καλύτερο αλλά να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο ή να κάθεσαι πίσω στην καρέκλα ήσυχος νομίζοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει γύρω μας. Αυτοί που συνειδητοποιούν ότι στη ζωή τους δεν υπάρχουν δεδομένα και πρέπει να ξεκινούν πάντα από την αρχή, αναζητούν τρόπους να αλλάξουν την ζωή τους εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και να βλέπουν τα πράγματα με έναν καλύτερο τρόπο. Η γνώση δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να αναπτυχθούν, ανεξάρτητα από το χρόνο, την ηλικία ή άλλους περιορισμούς.
• Ξεπεράστε τις καθημερινές προκλήσεις. Δίνεστε ολοκληρωτικά στην οικογένεια στα παιδιά, στους γονείς, στις υποχρεώσεις, στην εργασία σας και αντιμετωπίζετε πολύ άγχος κάθε μέρα. Η αξιοθαύμαστη επιμονή, σας κάνει ήρωα στα μάτια των αγαπημένων σας, αλλά εσείς δεν βλέπετε πόσο τους εμπνέετε με την έμπρακτη αγάπη σας. Με κάποιο τρόπο, βρίσκετε τη δύναμη να συνεχίζετε, να κατακτάτε τις καθημερινές προκλήσεις , να μην τα παρατάτε και να βρίσκετε το θάρρος να συνεχίσετε. Οι μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης ενισχύουν με έμπνευση τις καθημερινές στιγμές σας. Φωτίστε την ζωή κάποιου και δώστε το μεγαλύτερο δώρο που έχετε. Ένα χαμόγελο βρίσκει παντού καινούριους φίλους, όπου κι αν βρίσκεστε. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε «Σε αγαπώ», και μην νομίζετε ότι ήδη το γνωρίζουν.
• Μην περιμένετε ανταπόδοση. Όταν βοηθάτε στις δουλειές του σπιτιού , ή αναλαμβάνετε τις υποχρεώσεις του αδερφού σας σε μια δύσκολη στιγμή, σίγουρα δεν το κάνετε για πάρετε εύσημα, ούτε για ανταλλάγματα.
• Μην σπαταλάτε χρόνο σε άχρηστες, καταστροφικές προσπάθειες να αλλάξετε τους άλλους να τιμωρήσετε, ή να τους διορθώσετε. Οι σκέψεις μίσους δεν βλάπτουν κανέναν άλλον, παρά μόνο το άτομο που τις καλλιεργεί. Ο μόνος πραγματικός τρόπος να τιμωρήσεις ένα άτομο είναι να ανταποδώσεις το κακό με το καλό.
• Ακούστε την φωνή της καρδιά σας και εναρμονίστε την στην καθημερινότητά σας με τη λογική του μυαλού σας. Πείτε την αλήθεια στον εαυτό σας και μην παραδίνετε τη δύναμή σας σε οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Εσείς έχετε το δικό σας μονοπάτι στη ζωή και κανενός άλλου δεν είναι ευκολότερο.
• Απελευθερώστε τη δημιουργικότητα που κρύβετε μέσα σας και επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει λάθη μέσα από τις επιλογές που προκύπτουν σε κάθε τομέα της ζωής, χωρίς ενοχές και παραίτηση. Το παιδί που έχετε μέσα σας θέλει να βρίσκεται μέσα στο φως για να τραγουδήσει να χορέψει και να εκτονωθεί.
• Μην περιορίζετε την φαντασία σας, αλλά πάρτε έμπνευση από αυτήν για κάθε εμπειρία, σχέση, και πρόκληση στη ζωή σας. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας να μην σταματήσετε ποτέ να κάνετε όνειρα κάθε μέρα και να προγραμματίζετε με συνέπεια τις ενέργειές σας. Η διορατικότητα του ενστίκτου έχει ένα μυστικό τρόπο να σας εμπνέει και να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.
Μια σκέψη μοιάζει με σπόρο που φυτεύεται στο χώμα και μεγαλώνει, αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται μέσα στη θαυμαστή μηχανή του ανθρώπινου νου. Μπορείς να ελέγχεις τις καταστάσεις της ζωής σου, αλλά χωρίς έμπνευση φωτός δεν κάνεις ούτε βήμα.
Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά ! Μα αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, που είναι η ομορφιά; ~ Μενέλαος Λουντέμης

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu