Διαφορετικοί γάμοι σε όλο τον κόσμο

Oι παραδόσεις του γάμου διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε όλο τον κόσμο.

Στην Τσεχική Δημοκρατία ένα δέντρο φυτεύεται προς τιμήν του ζευγαριού, και στην Ινδία οι γάμοι συχνά διαρκούν πολλές ημέρες, με διάφορες τελετουργίες που λαμβάνουν χώρα στο σπίτι της οικογένειας.
Ίσως μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διαφορές είναι το ποσό των χρημάτων που διαθέτουν τα ζευγάρια για το γάμο και το γλέντι του γάμου. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 » Knot’s Real Weddings Study», οι Αμερικανοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο $ 32.641 για τους γάμους τους, ενώ οι Ευρωπαίοι με πολύ λιγότερα, κατά μέσο όρο περίπου $ 5.000.
Αλλά δεν έχει σημασία, που γίνεται η γιορτή του γάμου, αυτό που μετράει συνήθως είναι οι ευτυχία της νύφης και του γαμπρού που ακτινοβολούν την κάμερα. Για τον εορτασμό τους η EyeEm, συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες νεόνυμφων σύγχρονων γάμων απο όλο τον κόσμο.
Ινδονησία

Τα φορέματα στην Ινδονησία ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την περιοχή. Ωστόσο, πολλές νύφες συνήθως επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό κεντημένα νυφικά σε φωτεινά χρώματα.
Ταιλάνδη

Στην Ταϊλάνδη, οι νύφες φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές.
Τουρκμενιστάν

Ένα κόκκινο φόρεμα και στολισμένη κόμμωση είναι το παραδοσιακό νυφικό φόρεμα στο Τουρκμενιστάν. Το πέπλο που καλύπτει το πρόσωπό της έχει ως στόχο να την προστατεύσει από τις δυνάμεις του κακού.
Κίνα

Οι παραδοσιακή φορεσιά στην Κίνα είναι συχνά κόκκινη με χρυσά ή ασημένια κεντήματα. Το χρώμα συμβολίζει την αγάπη και την ευημερία.
Σρι Λάνκα
Το φόρεμα είναι χρυσό, ή κόκκινο σάρι και φοριέται από τις νύφες στη Σρι Λάνκα, μαζί με πολλά κοσμήματα γάμου καθώς και ένα στολίδι για τα μαλλιά. Παραδοσιακά, ο γαμπρός φοράει ένα Mul anduma, μια περίτεχνη στολή, που μπορεί να πάρει πάνω από 30 λεπτά για να ντυθεί.
Ιαπωνία

Σε μια τελετή Σίντο (εθνική θρησκεία στην Ιαπωνία, που συνδέει το παρόν με το παρελθόν),η νύφη και ο γαμπρός φορούν παραδοσιακά κιμονό. Το λευκό πέπλο που φοράει η νύφη είναι γνωστό ως tsunokakushi.
Βραζιλία

Σε αυτό το γάμο στην παραλία, το ζευγάρι επέλεξε να πάει στη τελετή, χωρίς παπούτσια.
Ουκρανία

Είναι παράδοση για μια νύφη να φορέσει ένα στεφάνι από μυρτιά στην Ουκρανία.
Βολιβία

Η νύφη επέλεξε ένα μακρύ πέπλο, και στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι. Το νυφικό στολίζεται με ένα μακρύ χρυσό κολιέ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu