Απλές συμβουλές για υγιείς σχέσεις

Μια επιτυχημένη και υγιή σχέση χρειάζεται δουλειά, αλλά μην αγχώνεστε ακολουθώντας πολύπλοκες συμβουλές. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να είστε απλά πιο επικοινωνιακοί μεταξύ σας.

1. Αποφεύγετε τις υποθέσεις.
Όταν τα ζευγάρια γνωρίζονται αρκετό διάστημα, μπορούν μερικές φορές να προβλέψουν τις αντιδράσεις του συντρόφου τους. Ωστόσο, τα ζευγάρια πέφτουν σε κοινότυπα λάθη, κάνοντας υποθέσεις πολύ εύκολα για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει – όχι μόνο σε σημαντικά προβλήματα.
Η επικοινωνία του ζευγαριού μπορεί να διακοπεί με την πάροδο του χρόνου. Στην αρχή της γνωριμίας τους είναι περίεργοι ο ένας για τον άλλον και στην πραγματικότητα μπορεί να κάνουν λανθασμένες υποθέσεις που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Επίσης, οι σκέψεις και οι εμπειρίες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Οι υποθέσεις σημαίνουν ότι, δεν κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν τις αλλαγές στο χαρακτήρα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Συνεχίστε να επικοινωνείτε, εκδηλώστε τα συναισθήματά σας, μην κρύβετε τις αντιδράσεις σας και πάντα να εκφράζετε αυτό που θέλετε από τον σύντροφό σας.
2. Εστιάστε την προσοχή σας στα θετικά.
Αντί να εστιάζεστε στα ελαττώματά του, τα οποία διαιωνίζουν τα αρνητικά συναισθήματα, εστιάστε την προσοχή σας στις καλές στιγμές σας. «Είναι σημαντικό να αναζητήσετε οποιαδήποτε θετικά στοιχεία που σας κάνουν να τον θαυμάζετε. Εάν έχετε αντιμετωπίσει πολλές συγκρούσεις στη σχέση σας, αυτό αρχικά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, αλλά ακόμη και μικρά πράγματα μπορούν να εκτιμηθούν στον σύντροφο – όπως η υπομονή του. Όταν έχετε εντοπίσει αυτό που σας αρέσει μπορείτε να το συνδέσετε με την ποιότητα σχέσης που έχετε μαζί του. Μπορείτε επίσης να φέρετε στην επιφάνεια τις ιδιότητες που σας προσέλκυαν αρχικά, ή μια καλή πτυχή του χαρακτήρα του που μπορεί να έχει αποδειχθεί πρόσφατα.
3. Διασκεδάστε και μείνετε μαζί.
Ρυθμίστε τις εβδομαδιαίες ημέρες εξόδου μαζί του. Η πεζοπορία, ποδηλασία και οι μεγάλες βόλτες είναι σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί του. Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο χορευτικό όμιλο, ή σε κάποια σχολή μαγειρικής. Κάθε δύο μήνες, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα Σαββατοκύριακο ξεφύγετε από τις κοινές ασχολίες και κάντε ένα ταξίδι. Η απομάκρυνση από τα πάντα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε κοντά ο ένας στον άλλο. Μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιες ώρες της εβδομάδας από τις καθημερινές ασχολίες του σπιτιού και να διασκεδάσετε σε ένα νέο περιβάλλον μαζί. Η ποικιλομορφία είναι το κλειδί για μια ισχυρή σχέση, διότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολλές φορές όπως τα θέλετε. Είναι όμορφο να περιμένετε πάντα κάτι καινούριο.
4. Διατηρήστε την προσωπικότητά σας.
Κάθε άτομο σε μια υγιή σχέση πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι και τι τον κάνει ευτυχισμένο. «Πολλές φορές όταν οι άνθρωποι αρχίζουν μια σχέση, προσπαθούν να ευχαριστήσουν τον άλλο και παραμελούν τον εαυτό τους. Η προσωπικότητα αναπτύσσεται στην παιδική ηλικία και ωριμάζει στη διάρκεια της ζωής. Εάν και οι δύο άνθρωποι έχουν μια υγιή αίσθηση του εαυτού τους, μπορούν να αναπτύξουν καλή ποιοτική σχέση καθώς οι διαφορές τους δεν θα έχει ένα πρόσωπο να κυριαρχεί ή να επισκιάζει το άλλο.
5. Επιλέξτε το σωστό άτομο.
Το κλειδί μιας υγιούς σχέσης, είναι κάτω από ποιες συνθήκες επιλέγετε τον σύντροφό σας. Η επιλογή του σωστού ατόμου με τον οποίο θα δημιουργήσετε μια σχέση και θα μοιραστείτε τη ζωή σας είναι η μισή μάχη. Δεν αρκεί να σας έλκει και να απολαμβάνετε την παρέα τους, αλλά πρέπει επίσης να έχουν καλοσύνη, να σας αντιμετωπίζουν ισότιμα και να θέλουν να είναι μαζί σας για τους σωστούς λόγους. Οπότε μην αξιολογείτε τον άλλο βάση της ελκυστικότητας και της στιγμιαίας σύνδεσης. Αναρωτηθείτε τι σας ελκύει πάνω του. Εάν δεν απολαμβάνετε πραγματικά την παρέα του και ο χρόνος σας αναλώνεται περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα – αν δεν τον εμπιστεύεστε, δεν τον αποδέχεστε, δεν σέβεστε τις απόψεις του και θέλετε να αλλάξετε στοιχεία της προσωπικότητάς του- η σχέση σας θα παλεύει πάντα στα όρια της δυστυχίας. Βρείτε κάποιον άλλον.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις είναι καθαρά θέμα χημείας και προσωπικής δουλειάς. Δεν έχουν άδικο σε αυτό, αλλά είναι κάτι περισσότερο από απλή δουλειά. Είναι η ζωή σας που εξελίσσετε διαφορετικά και καμία στιγμή δεν είναι ίδια. Το αποτέλεσμα αλλάζει όπως αλλάζετε και εσείς καθώς μεγαλώνετε μέσα στη σχέση σας. Κάθε ταξίδι προυποθέτει καλή προετοιμασία, για να φτάσετε χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα τον προορισμό σας, αλλά μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τη διαδρομή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu