Ανοίξτε την πόρτα στην καλοσύνη

Ορισμένες αρετές είναι σημαντικότερες ακόμη και από το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την επιμονή.

Κρύβουν την δύναμη της αγάπης που απορρέει από την καλοσύνη.
Ένα χαμόγελο, μια ενθαρρυντική παρήγορη αγκαλιά και ένας γλυκός λόγος δεν αφήνουν περιθώρια στην αμφισβήτηση της προσφοράς. Δεν μιλάμε για την προσποιητή, την ψεύτικη και την τυπική ευγένεια που αδειάζει πάνω σου ένα κουβά μέλι με στόχο να σε προσφέρει γεύμα στις μέλισσες. Μιλάω για εκείνη που πηγάζει κατευθείαν από την ψυχή.
Σήμερα οι πολιτιστικές αξίες έχουν αλλάξει σε βαθμό που είναι δύσκολα αναγνωρίσιμες. ‘Έχουμε πάρει λάθος κατεύθυνση υποτιμώντας και διαστρεβλώνοντας τις έννοιες, βάζοντας τον καταναλωτισμό στη θέση της πνευματικής αυτάρκειας και το χρήμα στην θέση της δύναμης. Η ανεξαρτησία πληρώθηκε με την απομόνωση, και οι φιλίες με κάποια μηνύματα που ξεχρεώνουν την απουσία της προσωπικής επαφής. Σαν φυσική συνέπεια η θύελλα της αλλαγής έφερε την τάση αποστασιοποίησης από την καλοσύνη, και την σταδιακή υποτίμησή της. Έχει συνδεθεί με χαρακτηριστικά αδυναμίας, εύθραυστης, νοσταλγικής, και αναξιόπιστης, μη ρεαλιστικής προσωπικότητας.
Γιατί έχουμε χάσει; Γιατί είμαστε όλοι σε μία συνεχή αμυντική θέση. Δεν μπορούμε να εκλογικεύσουμε τις κακές εμπειρίες του παρελθόντος και βάζουμε τα πάντα στο ίδιο σακί. Φοβόμαστε ότι όλοι μπορούν να μας πληγώσουν, να μας κάνουν ζημιά.
Το πνεύμα, και η ψυχή είναι η βάση της φυσικής του κόσμου που δεν γνωρίζουμε, αλλά η θεϊκή προέλευση του ανθρώπου υπάρχει μέσα στον κάθε άνθρωπο. Στον πραγματικό πνευματικό κόσμο υπάρχει πολλαπλασιασμός σε άπειρες εκφράσεις καλοσύνης. Στον κόσμο της ύλης, γίνεται διαίρεση απομονώνοντας την καλοσύνη. Ωστόσο,το ένστικτο μας ειδοποιεί για την καλοσύνη που κάνει συνεχώς αισθητή την παρουσία της όσο την φροντίζουμε. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το βασικό ένστικτο και να φωτίσουμε με καλοσύνη τον κόσμο μας;
Το πρώτο βήμα είναι να επαναφέρετε σε φυσιολογικούς ρυθμούς την αγχωτική σας καθημερινότητα. Λίγοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από το αδυσώπητο στρες της σύγχρονης ζωής και όταν το νευρικό μας σύστημα βρίσκεται σε συνεχή υψηλή επιφυλακή, αυτόματα πάμε για πόλεμο, απόδραση ή σε ακινησία, που είναι ανασταλτικοί παράγοντες για οποιαδήποτε καλά συναισθήματα και σύνδεση με τον κόσμο γύρω μας.
Συγκρουόμενα συναισθήματα
Η σύγκρουση του του νου και της καρδιάς, γίνονται αντιληπτά όταν το κριτικό μυαλό προσπαθεί να εμποδίσει κάτι που σας βγάζει από τη ζώνη άνεσής σας. Το τραγικό δεν είναι να κάνεις κάτι που δεν αισθάνεσαι, αλλά η αδιαφορία. Ακόμα κι αν σε προσβάλλουν ή δε σου δώσουν την αξία που πιστεύεις ότι έχεις, ο μόνος τρόπος για να βγεις νικητής είναι να απαντήσεις με χαμόγελο κι ευγένεια, χωρίς δράματα κι εξάρσεις. Ο αποδέκτης αυτού του χαμόγελου μπορεί να το μεταφράσει σε πράξη και να σου ανταποδώσει, -στο μέτρο που μπορεί αυτό που έχεις ανάγκη. Είναι η έκφραση ενός ισχυρού και γενναιόδωρου πνεύματος που γεννιέται από τη συμπάθεια στο συνάνθρωπο.

Αντιμετωπίστε κάθε κατάσταση με καρδιακή επικοινωνία.
Η ικανότητά μας να επικοινωνούμε με αγάπη και καλοσύνη στους άλλους, ξεκινάει πρώτα από εμάς, δίνοντας την απαραίτητη ηρεμία στο σώμα. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Στην ηρεμία μπορούμε να βρούμε τρόπο να χαμογελάσουμε. Οι Κινέζοι έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον τρόπο για να εκφράσουν τη λέξη «ακούω». Χρησιμοποιούν τρία ιδεογράμματα, τα μάτια, τα αυτιά και την καρδιά. Υποστηρίζουν ότι όταν σου μιλάει κάποιος πρέπει να τον κοιτάς στα μάτια, ύστερα να αφήνεις το μήνυμα να φτάσει στα αυτιά και στη συνέχεια να αφήνεις την καρδιά σου να συμμετέχει στην απάντησή σου.

ΚΑΛΟΣ

Μια αγκαλιά
Η αγκαλιά περιορίζει το στρες και ενισχύει την αυτοεκτίμηση, αλλά για να μπορείτε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας με μια αγκαλιά, θα πρέπει πρώτα να μάθετε να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας. Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, αναπτύσσεστε. Είμαστε συνδεδεμένοι με ίδια χαρακτηριστικά, ιδιότητες και ανάγκες. Χρειαζόμαστε ένα χάδι παρηγοριάς, αλλά ειδικότερα την αγκαλιά που ρυθμίζει άμεσα τα συναισθήματα, απαλύνει τον πόνο, βοηθά στην αυτοεκτίμηση και μεταδίδει ενέργεια και δύναμη.
Αφήνοντας την καλοσύνη να διαχέεται στους άλλους μας κάνει να αισθανόμαστε ευάλωτοι.Η εξάσκηση με τυχαίες πράξεις καλοσύνης χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση ή να το γνωρίζει κανένας, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσετε την ευχαρίστηση της προσφοράς.
Μπορείτε να κάνετε το καλό κάθε μέρα και το μυαλό θα σας ανταμείψει αντικαθιστώντας την προκατάληψη και αρνητικότητα που έχετε συνδέσει τον κόσμο σας, με καλοσύνη αποθηκεύοντάς την στην τράπεζα μνήμης.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μυαλό που είναι στραμμένο στην καλοσύνη. Όπως δίνουμε έμφαση σε απλά καθημερινά πράγματα που πρέπει να γίνουν, έτσι κι εδώ, μπορούμε να καλωδιώσουμε την καλοσύνη με πρακτικές συνήθειες που θα διαμορφώσουν το εσωτερικό περίγραμμα του εγκεφάλου, και θα επαναφέρουν το φως στη ζωή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu