Αγάπα τον εαυτό σου και μην αφήνεις τα προβλήματα να σε ρίχνουν κάτω

Καποιες φορές μπορεί η ζωή να πάρει δύσκολες στροφές, και άλλες πάλι απλά να φέρει αυτό που δεν θέλετε να γίνει, ή περιμένατε.

Η αποδιοργάνωση φέρνει την αναστάτωση, και φαίνεται εντελώς αδύνατο να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Όταν έρχεται αυτή η εποχή που όλα είναι γκρίζα στη ζωή, να θυμάστε ότι πραγματικά πρέπει να μάθετε πώς να αγαπάτε τον εαυτό σας.
Αν υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί στον εαυτό σας, είναι ότι γίνατε γκρινιάρης και καυστικός στην κρίση άλλων ανθρώπων. Η ενόχληση,η κούραση, η αδικία, είτε στη δουλειά, είτε στην παρέα, και το οικογενειακό περιβάλλον, πολλές φορές μαυρίζει τον τρόπο σκέψης. Η διαρκής ενασχόληση με το ίδιο πρόβλημα αφήνει ένα κενό που πολλές φορές εκφράζεται με ακραίους τρόπους στους άλλους, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό.
Αν το καταλάβατε υπάρχει τρόπος να διορθωθεί και μάλιστα γρήγορα. Η άσχημη συμπεριφορά δεν είναι χαριτωμένη, ούτε ελκυστική, ούτε μοδάτη.
Μην εστιάζετε υπερβολικά στα ελαττώματα που νομίζετε ότι έχετε στην εμφάνισή σας. Αυτά τα ελαττώματα είναι που σας κάνουν ιδιαίτερους, και μόνο ατέλειες δεν είναι στα μάτια αυτών που σας αγαπούν. Η κοινωνία συνηθίζει να φοράει make-up για να φαίνεται ελκυστική, και να έχει ένα σούπερ κοκαλιάρικο σώμα, για να αρέσει, σε μια μερίδα κόσμου . Φαίνεται ότι το «τέλειο» είναι υποκειμενικό,και αλλάζει συνεχώς μάσκα, γιατί δεν ανέχεται να βλέπει ούτε το πρόσωπό της. Αισθανθείτε άνετα με το σώμα, που κλείνει το αληθινό είναι σας. Την ψυχή μέσα σας.
Η διανοητική ουσία της ψυχής, έχει την δική της δύναμη, και δεν επηρεάζεται απο, τις πέντε αισθήσεις γιατί έχει τα δικά της θέλω.
Αν ασχοληθείτε με το θέμα, θα καταλάβετε ότι η αιτία του θυμού, και της θλίψης βρίσκεται σε άλλο σημείο απο εκεί που ψάχνεται. Βρίσκεται σε ένα κενό που ίσως κάποτε το εντοπίσατε αλλά φύγατε τρέχοντας μακριά του. Αν κάποιος συνεχώς σας πληγώνει ανατρέποντας τον κόσμο σας, εστιάζεστε στο πρόβλημα, το κλείνετε μέσα σας, αλλά δεν δίνετε απαραίτητο χρόνο στην εξήγησή του.

Η απελευθέρωση της επιθετικής συμπεριφοράς αυτού του ατόμου από τη ζωή σας μπορεί να έχει θετική επίδραση σε σας. Ίσως ακούγετε τρελή η διαδικασία, αλλά η σκέψη μπαίνει πάντα στη διαδικασία της κριτικής. Αυτό το είδος κριτικής σχετίζεται με το σεβασμό στον εαυτό σας, αρκεί να σκεφτείτε, το πώς αντιδράτε. Αν όλοι ήταν όμοιοι, μπορείτε να φανταστείτε πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος;
Ποιός σκέφτεται με αθώα ανιδιοτέλεια; Ποιός μπορεί να νικήσει τους φόβους του; Η λογική κάνει κατάχρηση όταν την επιτρέπεις να γίνεται καταχρηστική. Είναι πάντα παρούσα όμως όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία της καρδιάς, και να κατορθώσουμε να τραβήξουμε τη γραμμή των ορίων μας.
Έτσι, αν κάποιος σας κρίνει για οτιδήποτε κάνετε, λέτε, ή μαθαίνετε, με διαφορετικό τρόπο, μην τους ακούτε. Γιατί νομίζετε ότι η γνώμη τους είναι τόσο σημαντική; Μπορείτε να συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε, και να κρατήσετε το κεφάλι σας ψηλά. Δικαιολογείστε την ιδιοτροπία, βάζοντας βολικούς κανόνες αυτοπειθαρχίας στον εαυτό σας, για να μπορείτε να τους τηρήσετε.
Ξυπνήστε την θετική ενέργεια που κρύβετε μέσα σας, και φωτίστε το πρόσωπο με ένα χαμόγελο. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν απο τη ζωή σας. Αυτό που σας συντροφεύει όμως πάντα είναι η ψυχή σας, και είναι η μοναδική πολύτιμη εξάρτηση, που τροφοδοτείται μόνο με αγάπη. Ο έξυπνος τρόπος διαχείρησης των αντιφατικών συναισθημάτων που σας δημιουργούν οι άλλοι θα γίνουν παρελθόν, όταν σταματήσετε να πιστεύετε ότι σας καταδίκασε η ζωή σας, και οπλιστείτε με θάρρος απέναντί τους.
Προσπαθείστε κάθε μέρα να είστε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, και τότε θα σταματήσει η γκρίνια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu