5 τρόποι να κάνεις πάλι απλή τη ζωή

Στην σημερινή εποχή μας έχουμε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές που προσφέρουν υπηρεσίες αλλά σχεδόν οι περισσότεροι παραπονιούνται ότι η ζωή τους αντί να γίνει πιο εύκολη έγινε υπερπολύπλοκη.
Όλοι θέλουμε μια πιο απλή ζωή, με λιγότερο άγχος και περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, αλλά πώς μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί αυτό;
Η πραγματικότητα που έχουμε δημιουργήσει έγινε πιεστική.
Μόλις καταλάβατε ότι σας πιέζει και σκέφτεστε τρόπους να απαλλαγείτε. Είναι εφικτό;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ενέργεια και δύναμη χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα, για να επαναφέρετε αυτή την απλότητα στη ζωή σας και να καταργήσετε οτιδήποτε σας κάνει τη ζωή δύσκολη.
Έχουμε καταλήξει σε μερικές ιδέες που ελπίζουμε να φέρουν λιγότερο άγχος και περισσότερη λειτουργικότητα στην καθημερινότητά σας.
1. Πραγματοποιήστε τα όνειρά σας, αλλά μην ξεχνάτε τον εαυτό σας.
Σίγουρα έχετε σκεφθεί ότι θέλετε να ζήσετε το παρόν, ενώ παράλληλα εργάζεστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας με κάθε τρόπο. Θυμηθείτε, κανείς δεν δημιούργησε μια αυτοκρατορία μέσα σε μια νύχτα. Όλες οι δημιουργικές στιγμές έχουν μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο, αφοσίωση και υπομονή.
Μην αντιμετωπίζετε τη ζωή σαν ένα άνισο σκληρό και αδιάκοπο αγώνα, αλλά ζήστε την κάθε στιγμή ξεχωριστά. Παρακολουθήσετε τη ζωή να παίρνει σχήμα και πηγαίνετε με τη ροή αντί να αναγκάζετε τα πράγματα να συμβούν.
2. Μην αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε.
Ζούμε σε καιρούς που αρκετοί άνθρωποι χρειάζονται πολλές δουλειές για να επιβιώσουν. Αγοράζοντας περισσότερα από όσα χρειάζεστε ή αγοράζοντας πράγματα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, θα σας οδηγήσει σε περισσότερο άγχος και χρέος. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καταναλωτισμός αγαθών δεν μπορούν να φέρουν ευτυχία. Απλά οδηγούν σε συναισθηματικό κενό, ακαταστασία, περισσότερο άγχος και μακροπρόθεσμα χρέη.  Μπορείτε να είστε αυτάρκης και να ζείτε με τα μέσα που διαθέτετε.
3. Εργαστείτε πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά.
Αυτή η συμβουλή μπορεί να μην ισχύει για όλους, αλλά για εκείνους που έχουν περισσότερο έλεγχο στο πρόγραμμά τους. Είναι αυτοί που προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους σε ένα συγκεκριμένο χρόνο και στη συνέχεια προχωρούν στο επόμενο. Multitasking δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, οπότε μην προσπαθήσετε να κάνετε πολλαπλά πράγματα ταυτόχρονα. Ο εγκέφαλός μας μπορεί αποτελεσματικά να επικεντρωθεί και να επεξεργαστεί μόνο ένα πράγμα τη φορά. Για αυτό το λόγο προσπαθήστε να εξοικονομήσετε τη δύναμή σας και αφιερωθείτε πραγματικά στην δουλειά που κάνετε για να τελειώσει πιο γρήγορα.
Έχουμε περιορισμένη ποσότητα ενέργειας, γι αυτό το λόγο μην τη σπαταλάτε απερίσκεπτα. Χρησιμοποιήστε την μόνο για δημιουργικά πράγματα που ωφελούν τη ζωή σας και μην χάνετε το χρόνο σας σε κάτι που σας κρατά απλά «απασχολημένο», αλλά μη παραγωγικό. Η ζωή μας εδώ, είναι μικρής διάρκειας, αλλά έχει μέγιστη σημασία ο σκοπός της. Οι περισσότεροι απασχολούν την καθημερινότητά τους κάνοντας ανούσια πράγματα σε βαθμό να την υποβαθμίζουν χωρίς να της δίνουν νόημα και υπόσταση. Προσπαθήστε να εστιάζετε την ενέργειά σας σε αυτό που σας δίνει περισσότερη ψυχική ανάταση και πνευματική ανάπτυξη.  Είναι δική σας επιλογή να εξαλείψετε οτιδήποτε δεν προωθεί το καλό σας.
4. Μην παίρνετε τη ζωή πολύ σοβαρά.
Συνήθως ο χρόνος μας αναλώνεται ανησυχώντας για το μέλλον, τι σκέφτονται και ζητούν οι άλλοι από εμάς, σπαταλώντας πάρα πολύ ενέργεια στις αυτοκαταστροφικές σκέψεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας μακροπρόθεσμα.

Κανείς δεν θα φύγει από εδώ παίρνοντας μαζί του όλα αυτά που θεωρεί πολύτιμα. Μην ανησυχείτε για πράγματα που δεν έχουν διάρκεια και βλάπτουν την ψυχή σας.
Ίσως να σας φαίνεται πολύ δύσκολο να σπάσετε τη συνήθεια της ατελείωτης ανησυχίας για το άγνωστο μέλλον, αλλά εάν θέλετε να πάρετε τη ζωή σοβαρά  δώστε προβάδισμα στη λογική. Χαμογελάστε, αγαπήστε και δημιουργήστε προσέχοντας την παρούσα στιγμή.

Ματθ. 6 ,26    ἐμβλέψατε εἰς τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι οὐ σπείρουσιν οὐδὲ θερίζουσιν οὐδὲ συνάγουσιν εἰς ἀποθήκας καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος τρέφει αὐτά· οὐχ ὑμεῖς μᾶλλον διαφέρετε αὐτῶν;
Ματθ. 6,27    τίς δὲ ἐξ ὑμῶν μεριμνῶν δύναται προσθεῖναι ἐπὶ τὴν ἡλικίαν αὐτοῦ πῆχυν ἕνα;
Δεν μπορούμε να ζήσουμε αυτή τη ζωή για πάντα.  Αναπνεύστε, φίλοι μου, και μην επιτρέπετε τις ευθύνες και τα » θέλω» να σας λυγίζουν. Ξεχωρίστε την ψυχή και τοποθετήστε το μυαλό σας σε καθαρότερο μέρος. Επικοινωνήστε με τον Χριστό και θα δείτε τα πράγματα πιο απλά και καθαρά.
5. Αγκαλιάστε τις ατέλειες.
Ένας άλλος τρόπος για να κάνεις και πάλι απλή τη ζωή είναι να μην περιμένεις  την τελειότητα. Σε αυτή την πραγματικότητα που ζούμε τίποτα δεν θα είναι τέλειο, ούτε ποτέ θα γίνει όπως ακριβώς το σχεδιάσατε.
Πρέπει να βρείτε μια μέση λύση για να ισορροπήσετε, να βρείτε γαλήνη και κάποιες στιγμές χαράς.  Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας αλλά ανακατασκευάστε τα για να δώσουν πραγματικό νόημα στη ζωή σας.
Μπορεί να βιώσατε τη χειρότερη ημέρα – χύσατε τον πρωινό σας καφέ, δεν μπορείτε να βρείτε τα ρούχα εργασίας, τα παιδιά κλαίνε, το αφεντικό έβαλε περισσότερες ευθύνες πάνω σας και αισθάνεστε να πνίγεστε.  Όλα αυτά είναι απλά μια θάλασσα άγχους και εξάντλησης, αλλά δεν είναι το τέλος. Η δοκιμασία της μιας ημέρας τελειώνει και η επόμενη ημέρα υπόσχεται άλλο ένα πανομοιότυπο κύκλο για να δοκιμάσει την υπομονή και την αντοχή σας.

Δώστε περισσότερο χώρο στο χαμόγελο και πάρτε δύναμη να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες με την βοήθεια του Χριστού. Μόνο έτσι θα βρείτε τρόπο να εκτιμήσετε τις ατέλειες της καθημερινότητας- που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύντομης ζωής μας.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu