Πώς επιζούν οι σχέσεις απο απόσταση;

Μπορεί η αγάπη να ευδοκιμήσει ... ή ακόμα και απλά να επιβιώσει μέσα από μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων;

Τα ζευγάρια συνήθως αμφισβητούν τις αποστάσεις. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις,οι φοιτητές πανεπιστημίου ασχολούνται όλο και περισσότερο με αυτό το πρόβλημα, όπως και νέοι επαγγελματίες, που έχουν μακρινούς στόχους σταδιοδρομίας.
Παρά τις σημερινές τεχνολογικές διευκολύνσεις και δυνατότητες,όπως το (FaceTime, Skype),σχεδόν όλα τα ζευγάρια θεωρούν ότι η απόσταση θα επηρεάσει αργά η γρήγορα τη σχέση τους. Μπορούν να μιλούν και να έχουν εικονική-οπτική επαφή, αλλά λείπει η πραγματική εμπειρία της καθημερινής στενής επαφής. Μια πρόσφατη μελέτη σε 1000 άνδρες και γυναίκες με θέμα τις εξ’αποστάσεως σχέσεις πήγε «πολύ μακριά», συγκρίνοντας τις σημερινές τεχνολογικές εμπειρίες των ανθρώπων, με τις πιο παραδοσιακές στενές σχέσεις. Το επίκεντρο της έρευνας εστιάστηκε στην προσπάθεια εντοπισμού, συγκεκριμένων προσωπικών σχέσεων για μια πιο υγιή και ευτυχισμένη σχέση.
*Οι άνθρωποι που είναι λιγότερο ανήσυχοι και καταθλιπτικοί έχουν την τάση να προσφέρουν μεγαλύτερη οικειότητα, δέσμευση,επικοινωνία,σε σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Τα προβλήματα που κάνουν δυστυχισμένους κάποιους σε αυτού του είδους τη σχέση, είναι η ψυχολογική ή σωματική δυσφορία που επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της.
Σίγουρα δεν αντιδρούν όλα τα ζευγάρια το ίδιο.Παραδόξως, τα δεδομένα από αυτή τη μελέτη έδειξαν, ότι η απόσταση μεταξύ των ατόμων στις σχέσεις, έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα όπως την οικειότητα, και την ιδιαίτερη επικοινωνία. Η απόσταση δημιουργεί μια αυξημένη ανάγκη επικοινωνίας και πολλές φορές την αίσθηση υποχρέωσης να επενδύσουν πολύ περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσουν τα συναισθήματα της σύνδεσης και της οικειότητας.

Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη αβεβαιότητα στη σχέση. Η προώθηση μιας σταθερότητας στη σχέση γίνεται με συζήτηση και μελλοντικούς σχεδιασμούς, που δίνει στα ζευγάρια τη δυνατότητα συνεργασίας με τους ίδιους στόχους στο μυαλό τους.
Μιλήστε ανοιχτά για τα συναισθηματά σας, και μην αφηνετε τυχόν παρανοήσεις χωρίς εξήγηση. Η απόσταση δημιουργεί κάθε είδους παρεξηγήσεις και λανθασμένα συμπεράσματα, καθώς όλοι διαμορφώνουν τις αποφάσεις τους με βάση τις δικές τους εμπειρίες.
Οι μεγάλες αποστάσεις σήμερα δεν είναι ανυπέρβλητη πρόκληση, και πολλά ζευγάρια κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες αρκετά καλά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu