Ψυχικός οδηγός GPS για να αποκτήσετε πάλι τον έλεγχο

Όποτε η ζωή παίρνει μόνη της αποφάσεις για εμάς, τότε προσπαθούμε να βρούμε μια ξεχασμένη πόρτα που θα μας οδηγήσει στο κέντρο ελέγχου ισορροπίας μέσα μας.

Πολλές φορές είναι επιτακτική η ανάγκη να βρούμε άμεσα ένα εργαλείο διόρθωσης πορείας . Ένα «GPS» που να λειτουργεί με την ψυχή. Ο οδηγός που ακολουθεί θα σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να φτάσετε στην ήρεμη κατάσταση του μυαλού.
Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα. Ο οδηγός GPS θα σας υπενθυμίσει πρώτα να πάτε με αργό και σταθερό ρυθμό και κυρίως να μην επιταχύνεται τη ροή του έργου.
Η ζωή δεν χάνετε απο τα μάτια σας και είναι πάντα αισθητή.Τα πάντα συμβαίνουν για κάποια αιτία και δεν είσαι αμέτοχος. Δεν μπορείς όμως να διασχίσεις τη θάλασσα κοιτάζοντας απλώς το νερό.

Έχετε παρατηρήσει ότι οι πεποιθήσεις που έχετε κρατούνται μέσα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου ξαφνικά γίνεται η αλλαγή και εξαφανίζονται; Όταν συμβαίνει κάτι έντονο στη ζωή σας, βλέπετε την εικόνα με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες που άλλαξαν την άποψή τους με ένα διαφορετικό φως. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι πεποιθήσεις που είναι τόσο βαθιά ριζωμένες μέσα μας που μπορούμε να ανατρέξουμε σ’ αυτές, αρκεί να βρούμε το δρόμο.

Υπάρχει κάτι που σας προκαλεί φόβο; Ίσως.
Οι φόβοι και οι ανησυχίες σας είναι ασφαλισμένοι πίσω απο τη πόρτα του σπιτιού σας, και ο επικίνδυνος κόσμος είναι πραγματικός μόνο στις σκέψεις που κάνετε όταν μια κατάσταση μπορεί ή δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Το μέλλον είναι μόνο μια σκέψη και όχι πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι τώρα.
Νιώθεις ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο σε αυτό που συμβαίνει στη ζωή.
Μπορεί να κατηγορείτε τις περιστάσεις ή κοντινά σας άτομα. Μπορεί να βλέπετε τον εαυτό σας ως θύμα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, της οικονομίας, έλλειψης ευκαιριών ή ακόμα της δικής σας ατολμίας.
Είστε σε στάση, και δεν είναι οι συνθήκες που προκαλούν τον πόνο σας, αλλά οι σκέψεις σας. Δεν είστε θύμα, απλά κρύβεστε. Η ζωή περιμένει απο εσάς να κινηθείτε για να δημιουργήσει πράγματα για εσάς. Κάθε φορά που κατηγορείτε κάποιον ή κάτι, κατηγορείτε τον εαυτό σας .
Τα συναισθήματά σας είναι το αποτέλεσμα των καταστάσεων και των άλλων ανθρώπων. Aυτό είναι μια πεποίθηση που μάθαμε πολύ νωρίς στη ζωή. Σαν παιδί έμαθες ότι αν κλάψεις θα τραβήξεις, την προσοχή και την αγάπη. Με αυτόν τον τρόπο σχημάτισες τη σύνδεση και σκέφτεσαι ότι αν δεν έχεις αγάπη κάτι δεν πάει καλά.
Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κάτι που δεν θέλετε να αισθάνεστε. Η σκέψη δίνει την αίσθηση της δημιουργίας.
Αυτός είναι ο λόγος που σας ρίχνει τη μια στιγμή, και συγχρόνως όταν κάτι σας αποσπάσει την προσοχή μπορείτε να γίνετε ευτυχισμένοι μέσα σε μια στιγμή. Πραγματικά μπορείτε να ζείτε με τη σκέψη των συναισθημάτων σας.
Πιστεύετε ότι θα πρέπει συνεχώς να αξιολογείτε και να κρίνετε τα πράγματα.
Συνεχώς βομβαρδιζόμαστε από ένα κύμα ειδήσεων απο τον κόσμο, την οικογένεια και τους φίλους που μας λένε ποιό είναι καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, πώς πρέπει να αισθάνεσαι, αν είσαι χαρούμενος ή λυπημένος, αποδεκτός ή απαράδεκτος.
Πολλές από αυτές τις κρίσεις και επικρίσεις, δεν προέρχονται από τον εαυτό σας, αλλά από εξωτερικές πληροφορίες που πέφτουν επάνω σας,και σας προβληματίζουν ακόμη κι αν δεν πιστεύετε ότι είναι αληθινές.
Το μυστικό είναι να κρατήσετε σταθερά την πεποίθηση ότι η κρίση και η διαίσθησή σας, θα σας αποκαλύψουν την αλήθεια στον εαυτό σας, ανοίγοντας την πόρτα στις δικές σας ικανότητες. Αναρρωτηθείτε πόσες σκέψεις είναι άλλων και πόσες δικές σας; Όταν η κριτική αξιολόγηση του εαυτού σας γίνεται με τις δικές σας προοπτικές,ταιριάζει πολύ περισσότερο στη διάθεσή σας, και είναι προσαρμοσμένη στις δική σας εμπειρία και δυνατότητα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu