• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώτη φορά είδαμε «του πουλιού το γάλα» – Δείτε πως τα φλαμίνγκο ταΐζουν τους νεοσσούς τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη φορά είδαμε «του πουλιού το γάλα» – Δείτε πως τα φλαμίνγκο ταΐζουν τους νεοσσούς τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα φλαμίνγκο συγκαταλέγονται στα πιο όμορφα αποδημητικά πουλιά στην Ινδία.

Πετούν σε πολύ μακριά μέρη όπως η Αφρική κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όπου αναπαράγονται κι επιστρέφουν στο σπίτι τους πριν αρχίσει το καλοκαίρι στην Ινδία.

Ξεχωρίζουν από τους πολύ μακριούς λαιμούς τους, τα λεπτά, μακριά τους πόδια και τα ροζ φτέρωμά τους. Όταν γεννιούνται δεν είναι ροζ. Αποκτούν το χαρακτηριστικό τους χρώμα όσο μεγαλώνουν, από την άλγη που καταναλώνουν για να τραφούν.


Αυτό όμως δεν είναι το μόνο αξιοπερίεργο γι’ αυτά τα υπέροχα πτηνά. Στο παρακάτω βίντεο, ένα ζευγάρι από αυτά τα μεγάλα πουλιά μοιάζουν σαν να τσακώνονται, αλλά στην πραγματικότητα, τα φλαμίνγκο, απλά, ταΐζουν το νεοσσό τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα φλαμίνγκο παράγουν στο πεπτικό τους σύστημα μια ουσία σαν γάλα – αυτό το κόκκινο υγρό που τρέχει από το στόμα τους- για να ταΐσουν τα μικρά τους, όπως τα κάνουν και τα θηλαστικά.

Αυτό το κόκκινο «γάλα» αποτελείται από πρωτεΐνη – σε μεγαλύτερο ποσοστό από το ανθρώπινο ή αγελαδινό γάλα- λιποκύτταρα, αντισώματα και άλλους ανοσοποιητικούς παράγκοντες και παράγεται στο πεπτικό σύστημα των φλαμίνγκο.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ video screenshot