• Αρχική
  • LIFE
  • Πρόκληση: Εξερευνώντας το Σπήλαιο Kingdom στο Βιετνάμ

Πρόκληση: Εξερευνώντας το Σπήλαιο Kingdom στο Βιετνάμ

Μετρώντας το μέγεθος ενός μεγάλου μαργαριταριού είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς, ότι αυτή η απόλυτα στρογγυλή μπάλα από ασβεστίτη σχηματίστηκε από μεμονωμένες σταγόνες νερού μέσα σε εκατοντάδες χρόνια, με στρώματα ασβεστίτη γύρω από έναν κόκκο άμμου.

Ένας θησαυρός μαργαριταριών βρέθηκαν πρόσφατα στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου στο Hang Son Doong. Το σπήλαιο των μαργαριταριών Phong Nha, είναι απλά ένα από τα φυσικά θαυμαστά σπήλαια, και η 2-μερη εξερεύνηση της κοιλάδας La Ken, στη ζούγκλα Tu Lan, αποτελεί μια πραγματική πρόκληση. Περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της παρακάμπτοντας σταλακτίτες και σκοντάφτοντας μέσα στα μικρά περάσματα του κατάμαυρου σπηλαίου. Το γεγονός ήταν ότι ξοδέψαμε περισσότερο χρόνο, στην περιοχή Phong Nha, περπατώντας μέσα στις λάσπες απο την απρόσμενη βροχή της ζούγκλας, και οι περιπέτειές μας μέσα στις σπηλιές ήταν αναμφίβολα μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα, και το πιο υπέροχο μέρος της εμπειρίας μας στην Phong Nha.

Το τοπίο του Εθνικού Πάρκου Phong Nha Ke Bang της γειτονικής επαρχίας La Ken Valley στην Quang Binh του Κεντρικού Βιετνάμ, είναι ένα σκηνικό βγαλμένο απο ταινία του Χόλιγουντ. Στην πραγματικότητα, είναι σα να παρακολουθούμε τον Samual L. Jackson να μαγνητοσκοπεί την ταινία Κονγκ!. Τα απίθανα ασβεστολιθικά υπόγεια σπήλαια 400.000.000 χρόνων έχουν γύρω τους πλούσια και πυκνή τροπική ζούγκλα, και διάστικτα, απομακρυσμένα αγροτικά χωριά με βούβαλους στο νερό, και συμπληρώνουν την τέλεια εικόνα.
Σύμφωνα με τον οδηγό μας μόνο επτά σπήλαια μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί από σπηλαιολόγους στην περιοχή Phong Nha, αλλά υπάρχει υποψία ότι αυτά αντιπροσωπεύουν μόνο το 25% του συνόλου των σπηλαίων της περιοχής, καθώς λέγεται ότι υπάρχουν πάνω από 300 σπήλαια. Το πλέον διάσημο είναι το Hang Son Doong, και καταγράφεται ώς το τρίτο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου από το 2009.

Επίσης το Phong Nha Hang, έχει τη συντομότερη διαδρομή, και προσφέρει την επιλογή διανυκτέρευσης μέσα στο τεράστιο σπήλαιο, και η εξερεύνηση των σπηλαίων, κρύβει πολλές εκπλήξεις για να φωτογραφίσει κάποιος.

Το σύστημα σπηλαίων Tu Lan, ανακαλύφθηκε το 2009, και αποτελείται από 8 αρχειοθετημένες σπηλιές, 70 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Phong Nha. Στην περιοχή μπορείτε να κάνετε οργανωμένες εκδρομές για εξερεύνηση, τεσσάρων ημερών. Τα λιγότερο πολυσύχναστα σπήλαια, περιλαμβανομένων το Bat Cave, το Gibbon και το σπήλαιο Rat, καθώς και την περιήγηση στη ζούγκλα με έμπειρους οδηγούς απο οργανωμένα γραφεία ταξιδίων της περιοχής Tu Lan. Οι περισσότεροι επιλέγουμε αυτή την διαδρομή, επειδή ψάχνουν για μια 2-μερη αποστολή στην περιπέτεια με λιγότερο κόστος, και σωματική κούραση Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι στην πραγματικότητα θα προτιμούσαν να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο μέσα στις σπηλιές παρά στην πεζοπορία.
Εάν θέλετε μια μεγαλύτερη σπηλαιολογική εξερεύνηση,- και γενικά πιο ακριβή- κοιτάξτε τις ημερήσιες εκδρομές στα τοπικά σπήλαια Phong Nha, όπου σας πάει στη σκοτεινή σπηλιά (Hang Toi),που μπορείτε να κολυμπήσετε στη λάσπη, ή στο Σπήλαιο Phong Nha, και το όμορφα φωτισμένο Σπήλαιο Paradise.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu