Ποιός είναι ο νέος «βασιλιάς της ζούγκλας» σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη

Ο αφρικανικός ελέφαντας είναι το πιο σκληρό ζώο του πλανήτη, νικώντας ακόμη και μια άγρια τίγρη της Σιβηρίας σε μια προσομοίωση μάχης.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να εξακριβώσουν ποιο από τα θηρία της φύσης είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας.

Και ο αφρικανικός ελέφαντας, το μεγαλύτερο ζώο στη Γη, βγήκε νικητής σε ένα εικονικό τουρνουά 256 ζώων, νικώντας στον τελικό την τίγρη.

Χρησιμοποίησε τους χαυλιόδοντές του, το ύψος των τεσσάρων μέτρων και το βάρος των 10 τόνων, για να νικήσει έναν κροκόδειλο του αλμυρού νερού -ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση-, ένα κολοσσιαίο καλαμάρι και έναν αφρικανικό πύθωνα.


Ένας ιπποπόταμος ήρθε τέταρτος στον ιδιαίτερο διαγωνισμό τεχνητής νοημοσύνης, ακολουθούμενος από μια λεοπάρδαλη και έναν καρχαρία-τίγρη. Μια πολική αρκούδα ήρθε έβδομη.

Ο ειδικός σε θέματα άγριας ζωής, δρ Dheer, τόνισε στο περιοδικό Science Illustrated: «Το τεράστιο μέγεθος του ελέφαντα, σε συνδυασμό με τη δύναμη και την ευφυΐα του, τον έχει τοποθετήσει εδώ και καιρό στην κορυφή του ζωικού βασιλείου».


Το Animal Match-up, που διοργάνωσε τις «μάχες», δήλωσε: «Η προσομοίωσή μας σχεδιάστηκε σχολαστικά, χρησιμοποιώντας το API του ChatGPT για να αναλύσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ζώου: μέγεθος, βάρος, δύναμη, ταχύτητα, επιθετικές και αμυντικές ικανότητες.


Δημιουργήσαμε μια αρένα όπου αυτά τα υπέροχα πλάσματα συγκρούστηκαν με την πλησιέστερη προσέγγιση σε σενάρια του πραγματικού κόσμου».

Το περιοδικό επεσήμανε για τον ελέφαντα: «Επιδεικνύοντας απαράμιλλες επιθετικές και αμυντικές ικανότητες, κυριάρχησε με οκτώ νίκες και καμία ήττα, αναδεικνύοντας την κυριαρχία του απέναντι σε έμπειρα αρπακτικά».

Περιέγραψε την τίγρη της Σιβηρίας, η οποία νικήθηκε μόνο από τον ελέφαντα, ως «σύμβολο αγριότητας και ευκινησίας».

Ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού ήταν «ένα υδάτινο μεγαθήριο», ενώ ο ιπποπόταμος ξεχώρισε με το «παραπλανητικά ισχυρό δάγκωμα και την εδαφική του φύση».

Ο δρ Dheer, ο οποίος εργάζεται τώρα για το Τμήμα Ιχθύων και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια, προειδοποίησε: «Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θα τα πήγαιναν κάποια ζώα μεταξύ τους.

Αφορά άλλωστε ένα εξειδικευμένο πείραμα στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη κάνει εκπαιδευμένες εικασίες για το πώς θα πιθανόν να εξελίσσονταν οι μάχες».

(Με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί