Περίεργοι λόγοι που μπορεί κάποιος να ερωτευθεί

Η αγάπη είναι πολλά πράγματα συγχρόνως: πεταλούδες, γέλιo,ευτυχία, φόβος, δέσμευση, φιλία.

Αλλά η αγάπη, δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να βρεθεί.
Πώς έλκονται δύο άτομα ; Εδώ και χρόνια αρκετές ψυχολογικές έρευνες προσπαθούν να βρουν το «κλικ» με κάποιες απαντήσεις. Στη διαδικασία, συμπεριλαμβάνονται μερικοί μύθοι και ορισμένα κλισέ που αποδεικνύονται ότι είναι όντως αλήθεια.
**Αν ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον
Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που κάνουν φιλικές προς το περιβάλλον αγορές, θεωρούνται κατάλληλοι για μακροχρόνιες σχέσεις, ενώ εκείνοι που ενδιαφέρονται για την πολυτέλεια, δεν βρίσκουν ελκυστικές τις βραχυπρόθεσμες σχέσεις.
**Αν είστε δύσκολος
Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι οι άνδρες στις γρήγορες σχέσεις τους ήθελαν περισσότερο μια γυναίκα, όταν ήταν απόμακρη και αδιάφορη. Συγκεκριμένα, οι άνδρες αισθάνονται περισσότερο δεσμευμένοι με μια γυναίκα, όταν ξέρουν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν πιο σκληρά για να τηνκατακτήσουν. Αλίμονο, αν η αγάπη δεν ήταν περίπλοκη.
**Η σωστή έκφραση προσώπου
Η ευτυχία ελκύει τις γυναίκες – αλλά όχι τόσο τους άνδρες.
Το 2011, οι ερευνητές διεξήγαγαν πειράματα σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, δείχνοντας φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου και ζητώντας τη γνώμη τους στο πώς βρίσκουν ελκυστικούς ανθρώπους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες βαθμολόγισαν τις γυναίκες πιο ελκυστικές, όταν φαινόταν χαρούμενες και λιγότερο ελκυστικές όταν είχαν απόμακρο και σοβαρό ύφος. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, παρουσίασαν τους άνδρες πιο ελκυστικούς όταν εμφανίζονταν σοβαροί και λιγότερο ελκυστικοί όταν φαινόταν χαρούμενοι. Η έλξη και εδώ έχει τις ιδιαιτερότητές της.
**Εάν χρησιμοποιείτε πολλές χειρονομίες
Ψάχνετε για αγάπη; Κυριολεκτικά γύρω σας όλοι χειρονομούν και δείχνουν τα συναισθήματά τους μέσα απο την επεκτατική στάση του σώματος. Με αυτό τον τρόπο υπάρχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκφράσουν αυτό που θέλουν στους συντρόφους τους, καθώς απεικονίζουν τις κατάλληλες λέξεις την ίδια στιγμή
**Εάν μοιάζεται πολύ
Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το κλισέ «τα αντίθετα έλκονται» είναι εντελώς εκτός παιχνιδιού. Αν υπάρχει ομοιότητα στην προσωπικότητα, είναι πιο πιθανό να αντιλαμβάνονται και να αισθάνονται με το ίδιο τρόπο την καθημερινότητά τους , και αυτό κάνει πιο εύκολη την κατανόηση μεταξύ τους.

**Αν κοιτάτε τα μάτια του άλλου για δύο λεπτά
Στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης ο ψυχολόγος Joan Kellerman ζήτησε απο 72 ζευγάρια να κοιταχτούν στα μάτια για δύο λεπτά. Ανέφεραν ότι μετά απο αυτό υπήρχε αυξημένη αίσθηση αγάπης και στοργής προς το άλλο πρόσωπο. Αυτό δείχνει ότι η εκτεταμένη επαφή με τα μάτια μπορεί να συνδέσει κάποιον,η και να ερωτευθούν, ακόμη κι αν δεν συναντήθηκαν ποτέ στο παρελθόν.
**Αν κοιτάξετε το αντίθετο φύλο του γονέα τους
Στο Πανεπιστήμιο του St Andrews ο ψυχολόγος David Perrett και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι κάποιοι άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους με το ίδιο χρώμα μαλλιών και ματιών του αντίθετου φύλου των γονέων τους, καθώς και την ηλικία γέννησης. Οι γυναίκες πάνω από 30 (που γεννήθηκαν απο μεσήλικες γονείς) ήταν λιγότερο εντυπωσιασμένες από τη νεολαία, και έλκονται περισσότερο από μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες, από ότι οι γυναίκες με νέους γονείς. Αντίστοιχα για τους άνδρες,οι προτιμήσεις τους είχαν επηρεαστεί από την ηλικία της μητέρας τους και όχι την ηλικία του πατέρα τους, αλλά μόνο για μακροχρόνιες σχέσεις.

**Εάν φροντίζετε ένα σκύλο
Οι γυναίκες συμφωνούν ότι όταν ένας άνδρας έχει ένα κατοικίδιο, είναι πιο κατάλληλος για μακροπρόθεσμη σχέση. Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου εκπέμπει σήματα ικανότητας για μια προσιτή χαλαρή και ευτυχισμένη μακροπρόθεσμη δεσμεύση σε μια σχέση. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν και η αιτία να πλησιάσουν κάποιον και να ζητήσουν το τηλέφωνό του.
**Εάν έχετε καλή εμφάνιση σε σύγκριση με τους γύρω σας
Σε μια μελέτη του 1996, αναφέρει ότι η φυσική έλξη δεν είναι και τόσο τυχαία.
Οι συμμετέχοντες που κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τη σχέση τους, αποφάσισαν και έκριναν την εξωτερική εμφάνιση του άλλου σύμφωνα με τη δική τους εμφάνιση. Αυτοί που θεωρούσαν τον εαυτό τους γοητευτικό ήταν αρκετά σκληροί, στην κρίση τους. Όσο καλύτερη εμφάνιση είχε κάποιος, τόσο λιγότερο ικανοποιημένος ήταν απο τον ή την,σύντροφό του.
Αλλά αυτό ισχύει μόνο για άτομα που πραγματικά χαίρονται με την εμφάνισή τους. Για τους υπόλοιπους από εμάς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πιο πιθανό να αγαπάμε αυτούς που είναι εξίσου ελκυστικές προσωπικότητες όπως εμείς.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu