Παρίσι: Αναβίωσε το έθιμο του αγώνα των σερβιτόρων

Δεκάδες δίσκοι με καφέ και τρόφιμα κρατήθηκαν ψηλά για ώρα στο Παρίσι στο πλαίσιο της αναβίωσης ενός από τα πιο παραδοσιακά έθιμα της πόλης, τον αγώνα δηλαδή των σερβιτόρων.

Οι κανόνες είναι απλοί. Απαγορεύεται κάποιος να τρέξει και οι επαγγελματίες πρέπει να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού με γεμάτους και ανέπαφους τους δίσκους τους με ένα κρουασάν, ένα ποτήρι νερό βρύσης και ένα μικρό φλιτζάνι καφέ.

Ζητωκραύγαζε το πλήθος
Περίπου 200 άνδρες και γυναίκες περπάτησαν γρήγορα για 1,2 μίλια στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με πλήθος που φώναζε με ενθουσιασμό. Οι κριτές στο τέλος ελέγχουν την ποσότητα του υγρού που έχει χυθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ είχε σταματήσει από το 2012 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Παρισιού φέτος το είδαν σαν ευκαιρία να ξεχωρίσει η πόλη πριν φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν τον Ιούλιο.

Οι πόντοι κερδίζονται για την ταχύτητα και αφαιρούνται για τις διαρροές με τους κριτές να περιμένουν στην γραμμή του τερματισμού για να αξιολογήσουν την κατάσταση του δίσκου κάθε συμμετέχοντα.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί