• Αρχική
  • LIFE
  • Παράτησε τη δουλειά της και ταξιδεύει στον κόσμο

Παράτησε τη δουλειά της και ταξιδεύει στον κόσμο

Όταν η Jodi Ettenberg, εγκατατέλειψε την εργασία της ως εταιρικός δικηγόρος στη Νέα Υόρκη για να ταξιδέψει το 2008, σχεδίαζε να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα.

Πέρασαν οκτώ χρόνια, και ακόμη δεν έχει γυρίσει. Η ζωή και το επάγγελμα της στη Νέα Υόρκη παραμένουν σταθερά παρελθόν.
Γυρίζει από τόπο σε τόπο, γράφοντας τις περιπέτειές της στο δημοφιλές blog της, Legal Nomads.
Συντηρεί τα ταξίδια της μέσα από πολλαπλές ροές εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων από το ηλεκτρονικό κατάστημα της, ανεξάρτητο γράψιμο, την κοινωνική δικτύωση με τα μέσα ενημέρωσης, και, πιο πρόσφατα, μιλώντας στις συνόδους κορυφής και σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

Η Ettenberg είχε πάντα την επιθυμία να γυρίσει σε όλο τον κόσμο. Ποτέ δεν περίμενε ότι ξεκινώντας ένα blog θα την οδηγούσε σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής με μακροχρόνα ταξίδια.
Ανακάλυψε ότι πολλοί από τους αναγνώστες της ήθελαν να μοιραστούν την γοητεία με το φαγητό του δρόμου και την ιστορία του, και άρχισε να χρησιμοποιεί το blog της ως μια πλατφόρμα που θα της επέτρεπε να συνεχίσει να ταξιδεύει.

Όταν μιλά για τη ζωή που επέλεξε, δικαιολογεί την απόφασή της γιατί είχε καεί από τη δουλειά της.
Στην πραγματικότητα, η Ettenberg όμως είχε σκεφτεί και προγραμματίσει το ταξίδι της πριν ακόμη αρχίσει τη δουλειά. Ένας από τους λόγους που εργάστηκε στην εταιρεία νομικού δικαίου στη Νέα Υόρκη, ήταν η εξικονόμηση αρκετών χρημάτων για τη συντήρηση του ετήσιου ταξιδιού. Γνώριζε ότι είχε το υπόβαθρο και την ικανότητα να παίξει και να υιοθετήσει ένα αντισυμβατικό τρόπο ζωής. Και ενώ η ίδια χρηματοδοτεί τώρα ταξίδια της μέσα από τη σκληρή δουλειά της, πολλοί εξακολουθούν να αναρρωτιούνται πώς μπορεί και στηρίζει το νομαδικό τρόπο ζωής της.
Σπούδασε νομική στον Καναδά και είχε λιγότερο χρέος από ότι οι συμμαθητές της στην Αμερική. Ήταν σε θέση με την εργασία εταιρικού δικηγόρου στη Νέα Υόρκη να εξοφλήσει τα δάνεια των σπουδών της, μετά από ένα χρόνο.
Η ίδια εξομολογείται ότι η φύση των ταξιδιών εντείνει τις ανθρώπινες εμπειρίες, υπερβαίνοντας κοινωνικούς κανόνες, κάτι που δεν ισχύει όταν εργάζεσαι σε ένα σταθερό περιβάλλον ή στο σπίτι. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ότι δεν είναι άτρωτη στις ασθένειες, και χρειάζεται δύναμη και αντοχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ξέρει ότι ο σημερινός τρόπος ζωής της είναι προσωρινός. Ωστόσο ζώντας αυτή τη νομαδική ζωή, της επέτρεψε να γνωρίσει ανθρώπους απο όλο τον κόσμο. Όταν τη ρωτούν αν πήγε διακοπές, απαντάει ότι πήγε στην πατρίδα της για διακοπές.
Η ίδια αναφέρει,»Το ταξίδι στις αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να είναι κουραστικό και πολλές φορές απογοητευτικό. Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά χρειάζεται να δώσετε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη δουλειά μου συνεχόμενες διακοπές. Ο καθένας όμως ξέρει μόνος του καλύτερα τι χρειάζεται πραγματικά για να αποσυμπιέσει τον εγκέφαλό του. Δεν μπορείς να απαλλάξεις τον εαυτό σου απο τις ευθύνες ή την μονοτονία της ρουτίνας που συμβαίνει ακόμη κι όταν ταξιδεύεις συνεχώς. Σου επιτρέπει όμως να ξεφύγεις από μια συνηθισμένη πραγματική ζωή.»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu