Παραδεισένιες μικρές πόλεις σε όλο τον κόσμο

Είτε πρόκειται για ένα Σαββατοκύριακο, ή απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο για να ξεφύγετε από την μονοτονία της καθημερινής σας ζωής πρός το άγνωστο, η καλύτερη επιλογή περιπέτειας, είναι όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να το σχεδιάσετε.

Τα σπίτια περιβάλλονται από εντυπωσιακά βουνά, μαγευτικά ποτάμια και καταπράσινα δάση, που είναι μακριά από την φασαρία της πόλης. Αν και βρίσκονται μακριά από τα πολυσύχναστα δρομάκια, σίγουρα θα σας παρακινήσουν να συσκευάσετε τη βαλίτσα σας, και να μπείτε σε μια από αυτές τις εκπληκτικά όμορφες μικρές πόλεις.
** Jiufan, Ταϊβάν

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, η Jiufan ήταν μια πόλη σε ανάπτυξη, λόγω της εξόρυξης χρυσού. Όταν η εξόρυξη διακόπηκε ήλθε η πτώση της πόλης. Τα γραφικά δρομάκια, τα σπίτια, και η εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό το έσωσε, και δεν έγινε μια ακόμη ανώνυμη πόλη φάντασμα ορυχείων. Η Jiufen είναι τώρα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να ξαναζήσουν σκηνές από το παρελθόν. Έχει προϋπόθεσεις για αρκετές ταινίες εποχής, και γυρίστηκαν ταινίες όπως για παράδειγμα, το φιλμ του Hou Hsiao-hsien «μια θλιμένη πόλη», που κέρδισε το βραβείο Χρυσό Λιοντάρι στο 1989 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
** Gasadular Village, Νησιά Φερόε

Περιβάλλεται από τα υψηλότερα βουνά στην Vágar, και η θέα είναι μαγευτική.
Η περιοχή προσεδάφισης είναι πολύ κακή, επειδή βρίσκεται υψηλότερα από την παραλία. Έτσι, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν τις βάρκες τους κοντά στο Bour. Το 1940, κατά τη διάρκεια της βρετανικής κατοχής, μια σκάλα κατασκευάστηκε από την παραλία μέχρι το χωριό.
Για οποιοδήποτε επαφή με τα άλλα χωριά, θα έπρεπε να γίνει μια επίπονη διαδρομή πάνω από τα βουνά πάνω από 400 μέτρα ύψος. Αυτό εξηγεί γιατί ο πληθυσμός του χωριού μειώθηκε περισσότερο. Το 2002 υπήρχαν μόνο δεκαέξι άνθρωποι που ζούσαν στο Gásadalur, και πολλά από τα σπίτια στέκονται κενά σήμερα. Το 2004 μια σήραγγα ανοίχθηκε μέσα από το βράχο, και έκανε δυνατή την επικοινωνία με το αυτοκίνητο. Οι κάτοικοι ελπίζουν ότι αυτό θα αυξήσει τον πληθυσμό του χωριού και πάλι. Υπάρχει μια ιστορία, ότι το χωριό πήρε το όνομά του από μια ανίερη γυναίκα που λεγόταν Gæsa, και ήρθε από την Kirkjubøur, στην κοιλάδα Vágar, και από εκεί πήρε το όνομά της. Οι περισσότερες ιστορίες του χωριού έχουν να κάνουν με πνεύματα και ξωτικά.
** Yangshou, Κίνα

Πόλη Yangshuo, περιβάλλεται από πανύψηλες κορυφές βουνών, και συνορεύει από τη μία πλευρά από τον ποταμό Λι. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το λεωφορείο ή με βάρκα από το κοντινό χωριό Γκουιλίν. Στη δεκαετία του 1980, η πόλη έγινε δημοφιλής για τους μοναχικούς ξένους ταξιδιώτες, και από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, άρχισαν να καταφθάνουν τουρίστες σε μεγάλο αριθμό. Σήμερα, η πόλη έχει γίνει ένας προορισμός θέρετρο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους τουρίστες. Υπάρχουν πολλά πράγματα να εξερευνήσετε στη Γιανγκσούο.
Ο Δυτικός Δρόμος του Yangshuo έχει γίνει ένα από τους καλύτερους προορισμούς. Η ιστορία του West Street χρονολογείται πάνω από 1400 χρόνια πριν. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν μόνο μερικά παντοπωλεία στο δρόμο. Τώρα, έχει γίνει ένας δημοφιλής δρόμος και μπορείτε να βρείτε πολλούς ξένους στο δρόμο. Μπορείτε να γίνετε και ιδιοκτήτης σε ένα μπαρ ή εστιατόριο. Υπάρχουν πινακίδες γραμμένες στα κινέζικα και αγγλικά. Λόγω του τουρισμού, οι περισσότεροι ντόπιοι στο Yangshuo μιλούν αγγλικά, που είναι ασυνήθιστο για τις κινεζικές πόλεις.
** Cala Dogana, Levanzo

Το Levanzo σημαίνει ειρήνη και αργούς ρυθμούς ζωής. Είναι μικρό, βραχώδες χωριό και απομονωμένο. Είναι μια όαση ηρεμίας και τα μονοπάτια της το κάνουν ιδανικό για περιπάτους κατά μήκος της χώρας.
Μόλις πάνω από διακόσια άτομα ζουν στα ψαροχώρια των υψηλών βράχων. Το οδοντωτό βραχώδες έδαφος του Levanzo αποτελεί το μικρότερο νησί της Egadi – μόλις πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα – και τα τοπία της είναι μαγευτικά και παρόμοια με εκείνα των γειτονικών Marettimo. Οι μετοχές του Levanzo ανεβαίνουν με το υπέροχο θαλάσσιο καταφύγιο στο βυθό της θάλασσας που προστατεύει ολόκληρο το αρχιπέλαγος Egadi.
Ένας μόνο δρόμος διασχίζει το νησί από βορρά προς νότο και αφήνει το υπόλοιπο νησί με μονοπάτια που κυριαρχούν στην νότια πλευρά. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους βράχους με τα πόδια, και να ανακαλύψετε με το ρυθμό των κυμάτων την προσωπική σας φυσική κατάσταση. Το Levanzo είναι ένα νησί για πεζοπορία και αξέχαστες πανοραμικές φωτογραφίες.
** Zermatt, Ελβετία

Μπορείτε να κάνετε σκι σε 360 χλμ πίστες στην Ελβετία και τις γειτονικές Ιταλικές πλαγιές . Τα λιφτ του σκι πάνε στα μεγαλύτερα ύψη, ακόμη και μέχρι το Klein Matterhorn στα 3.883 m, όπου μπορείτε να δείτε τις τέσσερεις Άλπεις των χιλιάδων μέτρων και το απίστευτης ομορφιάς Matterhorn . Οι πίστες είναι καλλωπισμένες προσεκτικά για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων. Μην ξεχάσετε, να κάνετε στάση στα διάσημα και φιλόξενα εστιατόρια βουνού που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στις πίστες.
** Manarola, Ιταλία

Η Manarola μπορεί να είναι η παλαιότερη από τις πόλεις του Cinque Terre, με τον ακρογωνιαίο λίθο την εκκλησία, San Lorenzo, που χρονολογείται από το 1338. Η τοπική διάλεκτος είναι Manarolese, η οποία είναι ελάχιστα διαφορετική από τις διαλέκτους της κοντινής περιοχής. Η Manarola έχει πρωτογενείς παραδοσιακούς κλάδους αλιείας και οινοποίησης. Το τοπικό κρασί, που ονομάζεται Sciacchetrà, είναι ιδιαίτερα γνωστό, με αναφορές από τα ρωμαϊκά κείμενα, που αναφέρουν την υψηλή ποιότητα του παραγόμενου κρασιού στην περιοχή.
Τα τελευταία χρόνια, η Manarola και οι γειτονικές πόλεις της έχουν γίνει δημοφιλής τουριστικοί προορισμοί, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, και περιλαμβάνουν ένα διάσημο μονοπάτι ανάμεσα στη Manarola και τη Riomaggiore, που ονομάζεται Via dell’Amore, «Μονοπάτι της Αγάπης» και είναι μοναδικό για πεζοπορία στους λόφους και τους αμπελώνες πάνω από την πόλη. Η Manarola είναι ένα από τα πέντε χωριά του Cinque Terre. Όλα τα σπίτια είναι φωτεινά και πολύχρωμα.
** Halstatt, Αυστρία

Το χωριό Hallstatt είναι απίστευτα εντυπωσιακό μέρος που ακόμα και οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει ένα αντίγραφο του αρχαίου οικισμού με το αλατωρυχείο. Θα ανακαλύψετε αυτόν τον πραγματικά μοναδικό πολιτισμό και ιστορία, σε ένα ορεινό περιβάλλον που κόβει την ανάσα. Ο δήμος της αγοράς είχε ήδη κατοικηθεί κατά την 1η χιλιετία προ Χριστού. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του σιδήρου, άνθισε ο πολιτισμός. Βρείτε ξενοδοχεία στο Hallstatt και δώστε στον εαυτό σας τη συναρπαστική εμπειρία να βρεθείτε ανάμεσα σε όμορφες λίμνες και βουνά. Η φύση στην περιοχή αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Hallstatt Dachstein Salzkammergut.
** Bled, Σλοβενία

Είναι μια πόλη στη λίμνη Bled της περιοχής Άνω Carniolan της βορειοδυτικής Σλοβενίας, και αποτελεί διοικητική έδρα του Δήμου Bled.Ο πιο αξιοσημείωτος δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην περιοχή Upper Carniola και της Σλοβενίας, προσελκύει πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Το Bled βρίσκεται στις νότιες πλαγιές της οροσειράς Karawanks, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα. Στα νότια της λίμνης Bled βρίσκονται τα πυκνά δάση Pokljuka και Jelovica, και στο ανατολικότερο τμήμα οι Άλπεις. Το Bled είναι γνωστό για την λίμνη Bled με τους παγετώνες, που είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο με θέα τη λίμνη είναι το Κάστρο. Η πόλη είναι επίσης γνωστή στη Σλοβενία για την έξοχη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
** Shirawaka-go, Ιαπωνία

Η Ogimachi είναι το μεγαλύτερο χωριό και κύριος πόλος έλξης των Shirakawa-go. Κηρύχθηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 1995, και το χωριό έχει αρκετές δεκάδες καλά διατηρημένα Gassho-zukuri αγροικίες, μερικές από τις οποίες είναι πάνω από 250 ετών.
Οι αγροικίες είναι αρκετά εκπληκτικές δομές, σχεδιασμένες να αντέχουν τους σκληρούς χειμώνες, παρέχοντας παράλληλα μια θέση εργασίας στους κατοίκους. Φαίνονται το ίδιο υπέροχα, είτε είναι καλυμμένα με χιόνι ή περιβάλλονται από καταπράσινα λιβάδια. Πολλές από τις αγροικίες είναι τώρα εστιατόρια, μουσεία ή Minshuku,-πανσιόν- όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε.
Ένας αριθμός αγροικιών από τα γύρω χωριά έχουν ανακατασκευαστεί σε ένα υπαίθριο μουσείο στην απέναντι όχθη του ποταμού από το κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να τα σώσουν από την καταστροφή. Η μεγάλη συγκέντρωση γραφικών αγροικιών τα αξιοθέατα της πόλης και η εύκολα προσβασιμότητα της περιοχής κάνουν το Ogimachi, το καλύτερο γραφικό μέρος επίσκεψης στο Shirakawa-go και Gokayama.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu