Ο μεγιστάνας της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και η Λόρεν Σάντσες, παντρεύτηκαν την Παρασκευή σε μια πολυτελή τελετή με πλούσιους και διάσημους σε ένα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, μακριά από τα βλέμματα και τους ήχους των διαδηλωτών.
«Αυτή η πόλη φαίνεται αδύνατον να υπάρχει! Δεν μπορεί να υπάρχει και όμως, να την!», είπε μαγεμένος ο Μπέζος σε δημοσιογράφο της La Repubblica την Πέμπτη, ο οποίος πλησίασε τον μεγιστάνα καθώς αυτός περιπλανιόταν στα κανάλια με βάρκα.
Αλλά οι διαδηλωτές είχαν διαφορετική άποψη, αναρωτώμενοι πόσο καιρό μπορεί να αντέξει η Βενετία: Ενώ οι δισεκατομμυριούχοι γιορτάζουν, οι ακτιβιστές λένε ότι η εύθραυστη πόλη βυθίζεται, και κατακλύζεται από τουρίστες οδηγώντας στον μαζικό υπερτουρισμό, καθώς οι ντόπιοι που αδυνατούν να πληρώσουν τα διογκωμένα ενοίκια που αυξάνονται αναγκάζοντάς τους να φύγουν.
«Όχι Βασιλιάδες, όχι Μπέζος» έγραφε μια πινακίδα που προβλήθηκε στον πύργο Campanile του Αγίου Μάρκου το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στο κανάλι της Βενετίας πέταξαν μια κούκλα του Μπέζος.
Η Σάντσες δημοσίευσε αργά την Παρασκευή μια φωτογραφία στο Instagram — με το νέο της όνομα, laurensanchezbezos — που την δείχνει να φοράει ένα μακρύ λευκό νυφικό φόρεμα δίπλα στον γαμπρό Μπέζος.
Ο Μπέζος και η Σάντσες, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων και δημοσιογράφος ψυχαγωγίας, γιόρτασαν τον γάμο τους με καλεσμένους, όπως η Κιμ και η Κλόε Καρντάσιαν, η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Ορλάντο Μπλουμ.
Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους γάμου σε μια τελετή black tie στο νησί San Giorgio Maggiore το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο γάμος πιστεύεται ότι έλαβε χώρα σε ένα τεράστιο υπαίθριο αμφιθέατρο στο νησί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την εμβληματική πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι νεόνυμφοι επρόκειτο να ακούσουν σερενάτες από τον Ματέο Μποτσέλι, γιο του διάσημου τραγουδιστή της όπερας Αντρέα Μποτσέλι.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Φαμπρίτσιο Μελίνο ετοίμασε το γαμήλιο δείπνο, ενώ την τούρτα έφτιαξε ο Γάλλος ζαχαροπλάστης Σεντρίκ Γκρολέ, ανέφερε η Corriere della Sera.
Ανάμεσα στους καλεσμένους του γάμου που απαθανατίστηκαν από παπαράτσι καθώς επιβιβάζονταν σε βάρκες ήταν η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, ο Γάλλος διευθυντής ειδών πολυτελείας Φρανσουά-Ανρί Πινό, ο παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Σπένσερ Αντλ, ο τραγουδιστής Άσερ και η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.
Οι Μπέζος και Σάντσες δώρισαν τρία εκατομμύρια ευρώ (3,5 εκατομμύρια δολάρια) στην πόλη, σύμφωνα με τον περιφερειακό πρόεδρο του Βένετο, Λούκα Ζάια, και απασχολούν ιστορικούς Βενετούς τεχνίτες.
Το υπουργείο Τουρισμού της Ιταλίας δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει ότι ο γάμος θα αποφέρει στην πόλη σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με περίπου 895 εκατομμύρια από αυτά να εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την «ορατότητα των μέσων ενημέρωσης».
Δείτε την ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-ANSA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









