Η βαρύτερη ποινή (οκτώ χρόνια, τα πέντε με αναστολή) επιβλήθηκε στον «εγκέφαλο» της ληστείας Αομάρ Αΐτ Κεντάς, ο οποίος ωστόσο δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη συγχώνευση της ποινής με μια προηγούμενη καταδίκη του Κεντάς σε πενταετή φυλάκιση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει στο κελί του, όπως και κανείς από τους συνεργούς του. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν μικρότερες από αυτές που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.
Δύο άνδρες, που κατηγορούνταν ότι παρείχαν στους υπόλοιπους «πολύτιμες πληροφορίες» για το πρόγραμμα της βασίλισσας του τηλεριάλιτι, αθωώθηκαν.
Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την εποχή της ληστείας αλλά και το γεγονός ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν ενεπλάκη σε κάτι αξιόποινο τα τελευταία εννιά χρόνια. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νταβίντ Ντε Πας σχολίασε εξάλλου ότι «η κατάσταση της υγείας των βασικών πρωταγωνιστών απαγορεύει να φυλακίσουμε οποιονδήποτε και, λόγω αυτού, θα ήταν άδικο να σας στείλω στη φυλακή απόψε».
Ο Αομάρ Αΐτ Κεντάς, 69 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη ληστεία που διαπράχθηκε τη νύχτα της 2ας προς την 3η Οκτωβρίου 2016, με λεία κοσμήματα αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ο «Γέρο-Ομάρ», όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι πλέον κωφός και σχεδόν μουγγός. Παρακολουθούσε τη δίκη του από μια οθόνη όπου αναγράφονταν όσα λέγονταν στο δικαστήριο.
Ο Ντιντιέ Ντιμπρέκ ή «Γαλανομάτης», επίσης 69 ετών, ορκιζόταν ότι δεν ήταν ο δεύτερος ληστής που μπήκε στο δωμάτιο της Κιμ Καρντάσιαν εκείνη τη νύχτα. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Ο Ντιμπρέκ απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα επειδή υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για καρκίνο και πριν από μερικές ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Οι Γιουνίς Αμπάς, 71 ετών και Μαρκ-Αλεξάντρ Μπουαγιέ, 35 ετών, καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή επειδή κρατούσαν τσίλιες. Ο πρώτος πάσχει από Πάρκινσον και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά κατά την προφυλάκισή του.
Ο γιος του Κεντάς, ο Αρμινί, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και η πρώην σύντροφός του, η Κάθι Γκλότιν, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.
Οι δικηγόροι της Κιμ Καρντάσιαν είπαν ότι η πελάτισσά τους είναι «ικανοποιημένη» από την έκβασή της δίκης. «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στις γαλλικές αρχές που απέδωσαν δικαιοσύνη σε αυτήν την υπόθεση. Το έγκλημα αυτό ήταν η τρομακτικότερη εμπειρία της ζωής μου», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι πλέον θέλει «να γυρίσει σελίδα».
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Σοκαρισμένος” ο καγκελάριος Μερτς για την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ
- Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει τον Αυστραλό πρωθυπουργό για τον αντισημιτισμό
- Ο βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα για την επίθεση στο Σίδνεϊ: “Είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι”
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
- Μ.Χρυσοχοΐδης: Το ελληνικό FBI συνέλαβε 1900 κατηγορούμενους – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ
- Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση – Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»
- O Ρούμπιο καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι προθεσμίες που πήραν οι Κρητικοί κατηγορούμενοι από τον Ευρωπαίο Ανακριτή για απολογία
- Παύλος Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας τότε όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση









