• Αρχική
  • LIFE
  • Οι γονείς των επιτυχημένων παιδιών έχουν πολλά κοινά

Οι γονείς των επιτυχημένων παιδιών έχουν πολλά κοινά

Κάθε γονέας θέλει τα παιδιά του να είναι επιτυχημένα.

Βρίσκεται μέσα στις επιθυμίες που ένας γονέας θέλει να έχει για την ευτυχία τους. Αν το κατορθώσει και γίνει πραγματικότητα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
Τι είναι αυτό που εξασφαλίζει την επιτυχία ενός παιδιού; Είναι κάποια παιδιά που γεννιούνται με την προδιάθεση να γίνουν καλύτερα από τους άλλους, αλλά δεν είναι σίγουρο άν οι γονείς μπορούν να εξασφαλίσουν και να προωθήσουν τους στόχους τους παιδιών τους. Ανεξάρτητα με κλίση σας σχετικά με το θέμα ή ποιά πλευρά μπορείτε να ταυτιστείτε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ανατροφή των παιδιών παίζει σημαντικό ρόλο. Οι γονείς που είναι αναποτελεσματικοί, -ανεξάρτητα με τις ικανότητες ενός παιδιού-μπορεί να το οδηγήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς, παραβατικότητα, και ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχει καμία καθορισμένη συνταγή για την ανατροφή των παιδιών.
1. Αναθέστε στα παιδιά μια τακτική μικροδουλειά
Η έρευνα δείχνει ότι όταν τα παιδιά που εκτελούν εργασίες σε νεαρή ηλικία καλλιεργούν μέσα τους το αίσθημα της ευθύνης, της αυτοδυναμίας και μαεστρίας. Έχουν καλύτερη συνεργασία με άλλους ανθρώπους, και περισσότερο συναίσθημα, και επιμονή στον αγώνα τους. Επίσης, είναι σε θέση να εργαστούν με λιγότερη εκμετάλλευση.
Οι ερευνητές προειδοποιούν, οτι όταν χρησιμοποιείτε τη δουλειά για να χτίσετε τον χαρακτήρα του παιδιού σας, πρέπει να διατηρούνται ορισμένοι κανόνες, και δεν πρέπει να το συγχέετε με την αμοιβή. Τα οφέλη μπορεί στην πραγματικότητα να υποβαθμίζουν την πρωτοβουλία και κίνητρο της εργασίας του παιδιού, αλλά έχουν άλλα μακροπρόθεσμα σημαντικά ψυχολογικά οφέλη.
2. Δώστε τους κίνητρα με υψηλές προσδοκίες
Είναι απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχή άσκηση του γονεικού ρόλου να έχουν ρεαλιστικές υψηλές προσδοκίες .
Είναι συχνό φαινόμενο, οι γονείς να προωθούν μόνο συγκεκριμένους στόχους, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών που τους όρισαν. Το κόλπο είναι να θέσετε τον πήχη ψηλά αλλά κρατώντας το στη σφαίρα του δυνατού.
Για παράδειγμα, οι γονείς περιμένουν τα παιδιά να πάνε στο πανεπιστήμιο. Σ’αυτή την περίπτωση οι γονείς διαχειρίζονται το παιδί με έναν τρόπο που καλλιεργεί την ακαδημαϊκή επίδοση, ενώ τα παιδιά τους εργάζονται για να διατηρήσουν καλούς βαθμούς, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει αυτό που »πρέπει».
3. Αναπτύξτε στα παιδιά τη θέληση να αναπτύξουν τη μάθηση
Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να διαχειρίζονται το θυμό, την υπομονή, και το σωστό χειρισμό μιας σύγκρουσης, προκειμένου να φτάσουν στην επιτυχία. Η έλλειψη μιας υγιούς στρατηγικής αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει σε ανησυχίες, προβλήματα στην υγεία και την ευημερία τους.
4. Μη δίνετε στα παιδιά χώρο για αποτυχία
Η δουλειά ενός γονέα είναι να διαχειρίζεται και να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους, αλλά όχι να τους εξαλείφει. Η επιτυχής ανατροφή των παιδιών περιλαμβάνει την κατανόηση ότι η αποτυχία είναι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αντιδιαισθητικό, η έρευνα δείχνει ότι η επιτυχία περνάει μέσα απο την αποτυχία. Είναι απαραίτητο να δίνετε στα παιδιά το δικαίωμα της αποτυχίας. Είναι αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους γονείς, αλλά εντελώς απαραίτητο. Οι αποτυχίες θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του χαρακτήρα του παιδιού, την αντοχή και την αναληψη αρμοδιοτήτων.
5. Δώστε τη δυνατότητα να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες
Στο σημερινό κόσμο, η ευέλικτη κοινωνική επαφή, προσδίδει νοημοσύνη, και είναι εξίσου σημαντική με την διάνοια. Η επιτυχής άσκηση του γονεικού ρόλου διασφαλίζει στα παιδιά τη μάθηση της συνεργασίας με συμαθητές τους, να είναι εξυπηρετικοί και σε θέση να καταλαβαίνουν διαισθητικά τους άλλους βοηθώντας τους χωρίς να τους το ζητήσουν.
6. Ξοδέψτε ποιοτικό χρόνο για την ανάπτυξη του παιδιού
Οι μητέρες που περνούν με τα παιδιά τους πολλές ώρες την ημέρα, στο διάστημα της ηλικίας των 3 με 11 χρόνων, συμβάλουν αποτελεσματικά στην ευημερία τους. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τον ποιοτικό τους χρόνο, το ήρεμο περιβάλλον και τις σωστές αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους με συμμετοχή και τόνωση, αλλά χωρίς άγχος.
7. Επιμονή και υπομονή με τα παιδιά
Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν σε κοινές εργασίες, δίνοντας τόνωση, χωρίς να τα αγχώνετε, δίνετε την ευκαιρία να καθορίσουν τα δικά τους «θέλω» για την ζωή τους. Η ψυχική δύναμη και ανθεκτικότητα σε μια σταθερή στάση ζωής είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά, καθώς στηρίζουν τη δική τους θέση πολύ πριν ενηλικιωθούν. Ένα παιδί χωρίς »μαχητικό πνεύμα» είναι απίθανο να αναπτύξει αυτό το χαρακτηριστικό αργότερα στη ζωή του. Η ικανότητα να χειριστεί μια δέσμευση και μια συνεχόμενη προσπάθεια μακροπρόθεσμα, θα είναι πάντα ένα φλέγων ζήτημα.
8. Βοηθήστε τα παιδιά να αναπτύξουν μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους
Αυτό γίνεται όταν οι γονείς δημιουργούν ισορροπίες. Η ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και η ικανότητα επικέντρωσης, και δέσμευσης εμποδίζεται, όταν στερούνται την ανεξαρτησία και την επι μέρους ανεκτική στάση απέναντί τους. Τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις δικές του δυνάμεις, τις αδυναμίες, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες τους.
9. Ο απόλυτος μητρικός έλεγχος
Οι περισσότεροι γονείς που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με την νοοτροπία του «τώρα» και τις τρέχουσες καταστάσεις, προσπάθησαν να πάρουν έλεγχο του παιδιού με συντομες διαδικασίες, αναζητώντας την πιο σύντομη λύση. Η επιτυχής άσκηση του γονεικού ρόλου έχει βασικό πρότυπο το πώς θέλουμε το παιδί μας να είναι ως ενήλικας, και όχι να επωφεληθούμε από τις μικρές διδακτικές στιγμές και να παρουσιάσουμε τα δικά μας επιτεύγματα σαν πρότυπο μοντελοποίησης για τα παιδιά μας.
10. Κάντε πρακτική εξάσκηση στη δικαιοσύνη και φιλικότητα
Οι συνέπειες μιας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς πρέπει σαφώς να αναφέρονται και η «τιμωρία» πρέπει να είναι ανάλογη με το «έγκλημα». Παρόλα αυτά οι σκληρές ποινές είναι περιττές ειδικά όταν συνδυάζονται με ένα αδιάφορο και ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Ακόμα κι αν το παιδί έχει απαράδεκτη συμπεριφορά κρατήστε χαμηλά τον τόνο της φωνής σας, και δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία μιας ανοιχτής επικοινωνιακής συζήτησης.
Η επιτυχημένα παιδιά μετατρέπονται σε επιτυχημένους ενήλικες και αυτό δεν συμβαίνει στην τύχη. Η επιτυχής ανατροφή των παιδιών είναι σκόπιμη και εσκεμμένη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu