• Αρχική
  • LIFE
  • Οι Έλληνες στην Κίνα πολύ πρίν τον Μάρκο Πόλο

Οι Έλληνες στην Κίνα πολύ πρίν τον Μάρκο Πόλο

Η Κίνα ήταν σε επαφή με τη Δύση, πολύ περισσότερο από 1500 χρόνια και πολύ πρίν διασχίσει ο Μάρκο Πόλο το δρόμο του Μεταξιού, για να φτάσει στην Κίνα, δηλώνουν τα νέα ευρήματα.

Όπως λένε οι αρχαιολόγοι, οι πολεμιστές απο τερακότα που βρέθηκαν στον Τάφο του πρώτου αυτοκράτορα κοντά στο σημερινό Xian, προήλθαν απο τεχνουργούς της Αρχαίας Ελλάδας.
Η αρχαία ελληνική τέχνη -σύμφωνα με την διαδεδομένη σύγχρονη ιστορία- δόθηκε στους ντόπιους τον τρίτο αιώνα π.Χ, στα ταξίδια του Μάρκο Πόλο το 13ου αιώνα. Ο Αρχαιολόγος Li Xiuzhen, όμως δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον αποδείξεις για τη στενή επαφή Κίνας και Δύσης, πριν από την επίσημη έναρξη του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό έγινε πολύ νωρίτερα, από τον αυτοκράτορα Qin Shi Huang.
Μια ξεχωριστή Ευρωπαϊκή μελέτη εξέτασε το μιτοχονδριακό DNA σε τοποθεσίες δυτικά της επαρχίας Xinjiang της Κίνας, και αποκάλυψαν ότι οι Έλληνες, έζησαν και πέθαναν εκεί, πριν και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πρώτου αυτοκράτορα.

Οι αγρότες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τα 8.000 αγάλματα τερακότας που θάφτηκαν ένα μίλι πιο πέρα από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huang το 1974.
Η τεχνική ικανότητα και το στυλ των αγαλμάτων, του Πήλινου Στρατού, των Ακροβατών και των χάλκινων αγαλμάτων, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μόνο απο επιρροές που εμπνεύστηκαν από αρχαία ελληνικά γλυπτά και τέχνη .Ο πρώτος αυτοκράτορας επηρεάστηκε απο τα ελληνικά αγάλματα της Κεντρικής Ασίας μετά τη διέλευση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος πέθανε το 323 μ.Χ. Μόνο ένας Έλληνας γλύπτης θα μπορούσε να ήταν στη θέση να εκπαιδεύσει τους ντόπιους, δήλωσε ο Δρ Xiuzhen.
Άλλες ανακαλύψεις περιλαμβάνουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το συγκρότημα του τάφου του πρώτου αυτοκράτορα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμεναν, και 200 φορές μεγαλύτερο από Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.
Περιλαμβάνουν επίσης τα ακρωτηριασμένα απομεινάρια των γυναικών, που πιστεύεται ότι ήταν υψηλόβαθμες παλλακίδες του πρώτου αυτοκράτορα, και το κρανίο ενός άνδρα με ένα βέλος πάνω του. Το κρανίο αποδίδεται στον μεγαλύτερο γιο του πρώτου αυτοκράτορα, που είχε σκοτωθεί μαζί με άλλους, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εξουσίας μετά το θάνατο του αυτοκράτορα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu