• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο τραγουδιστής Μπράιαν Άνταμς κατηγορείται για ρατσιστικές δηλώσεις κατά των Κινέζων

Ο τραγουδιστής Μπράιαν Άνταμς κατηγορείται για ρατσιστικές δηλώσεις κατά των Κινέζων

Ο Καναδός ρόκερ Μπράιαν Άνταμς δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις και κατηγορήθηκε για ρατσισμό σήμερα, έπειτα από δηλώσεις που έκανε σχετικά με την κινεζική προέλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που οδήγησε στην ακύρωση των συναυλιών του.

Ο τραγουδιστής κατήγγειλε σε μηνύματα που ανάρτησε στο Instagram και το Twitter, την ακύρωση των συναυλιών που επρόκειτο να δώσει στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο: «ευχαριστώ τους γ… νυχτεριδο-φάγους και τους πωλητές σε αγορές ζώων που δημιούργησαν τον ιό, άπληστοι μπαστ…».

«Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή, χωρίς να ξεχνάμε τους χιλιάδες (ανθρώπους) που υπέφεραν ή πέθαναν από τον ιό», συνεχίζει.

«Το μήνυμά μου προς εκείνους», συμπλήρωσε, «γίνετε βίγκαν».

Ο Άνταμς στη συνέχεια διέγραψε το μήνυμά του στο Twitter, το οποίο όμως παρέμεινε στο Instagram.

«Είναι τόσο ανεύθυνο και τόσο ρατσιστικό» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έιμι Γκο, υπεύθυνη του εθνικού σινο-καναδικού Συμβουλίου.

«Είναι ένας Καναδός σταρ και τροφοδοτεί τις φλόγες του αντικινεζικού ρατσισμού, συμβάλλοντας στην αύξηση γιουχαϊσμάτων μίσους και ξεδιάντροπων (σωματικών) επιθέσεων εναντίον Κινέζων και Ασιατών στον Καναδά και παντού στον κόσμο» συμπλήρωσε η ίδια.

Η υπεύθυνη ανέφερε διάφορα παραδείγματα πρόσφατων περιστατικών, όπως εκείνου με έναν 92χρονο που τον έσπρωξαν προς την έξοδο ενός καταστήματος στο Βανκούβερ, διότι ήταν κινεζικής υπηκοότητας.

Επίσης, μια Καναδή κινεζικής υπηκοότητας δέχθηκε μια γροθιά στο πρόσωπο, ενώ περίμενε το λεωφορείο της στο Βανκούβερ.

photo video screenshot