Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε έκπληξη στην πρεμιέρα της ταινίας «Hamnet» της Κλόι Ζάο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου επαινώντας τη δημιουργία της βασισμένη στο ιστορικό δράμα.
Ο Σπίλμπεργκ είναι παραγωγός της ταινίας, η οποία αφηγείται τη «δυνατή ιστορία αγάπης και απώλειας που ενέπνευσαν τη δημιουργία του διαχρονικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ, Άμλετ» σύμφωνα με τη σύνοψη του κινηματογραφικού έργου.
Ο Πολ Μέσκαλ υποδύεται τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και η Τζέσι Μπάκλεϊ εμφανίζεται στον ρόλο της συζύγου του, Άγκνες.
O θρυλικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Σπίλμπεργκ ανέβηκε στη σκηνή του Royal Festival Hall και εξήγησε πώς γνώρισε για πρώτη φορά την Ζάο σε ένα δείπνο για σκηνοθέτες που ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ το 2022, τη χρονιά που ακολούθησε τη νίκη της για το «Nomadland».
«Γίναμε φίλοι και γευματίζαμε μαζί στο Amblin, και απλά με γοήτευσε, ξέρετε» είπε ο Σπίλμπεργκ, σύμφωνα με το Variety. «Πιστεύω πραγματικά ότι η γη έχει καρδιακό παλμό. Είναι ένας σεισμικός κύκλος 24/7, και όλοι μας είμαστε συνδεδεμένοι με αυτόν τον καρδιακό παλμό, που συμβαίνει ακριβώς κάτω από τα πόδια μας. Αλλά η Κλόι Ζάο είναι συνδεδεμένη με αυτόν με έναν βαθύ τρόπο, επειδή από εκεί προέρχεται η τέχνη της».
«Είναι αυτό που φέρνει στο πλατό κάθε μέρα, είναι αυτό που χρίζει και μοιράζεται με το καστ της κάθε μέρα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι όταν δείτε το Hamnet, θα μπορέσετε να νιώσετε τον σεισμικό παλμό της γης χάρη στην Κλόι Ζάο».
Στην πρεμιέρα, ο Πολ Μέσκαλ επαίνεσε επίσης τη Ζάο ως «μία από τις σπουδαίες μάγισσες της εποχής μας» και είπε ότι «η ατμόσφαιρα που δημιούργησε είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται στην ταινία».
Η Ζάο εμφανώς συγκινημένη όταν ήρθε η σειρά της να μιλήσει τόνισε: «Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη γιατί σήμερα φέραμε επιτέλους την ταινία “Hamnet” στην πατρίδα».
«Το ότι γύρισα μια ταινία σε αυτό το νησί με αυτό το χωριό μου έδωσε ένα βαθύ αίσθημα κοινότητας, ασφάλειας που δεν νομίζω ότι έχω ξαναζήσει. Με βοήθησε να ξεπεράσω μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου και δεν το θεωρώ δεδομένο, ειδικά σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο μοναχικός» υπογράμμισε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA – EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι στην Ουκρανία με Ουγγαρία και Σλοβακία: «Δεν γίνεται να κρατούν όμηρο όλη την Ε.Ε.»
- Κούλουμα στην Αθήνα με χαρταετούς, σαρακοστιανά και γλέντι στον Λόφο Φιλοπάππου (photo)
- Μήνυμα Τσιάρα από Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη
- Ο Ζελένσκι καλεί το ΝΑΤΟ να… χτυπήσει τους πυραύλους Oreshnik
- Μιλάνο: Συνελήφθη αστυνομικός – Δολοφόνησε διακινητή ναρκωτικών, προσποιούμενος ότι πήγε να τον πυροβολήσει
- Πρόταση-«σταθμός» των Ρώσων στην «καρδιά» των Βαλκανίων – Θα το αφήσουν οι διεθνιστές;
- Ο μυστηριώδης θάνατος στο Μπαλί που αποκαλύφθηκε μήνες μετά – 38χρονη πέθανε αφού ήπιε δηλητηριώδες λιμοντσέλο
- Μερτς: Μετά από 4 χρόνια πολέμου, ο Πούτιν δεν νικάει στην Ουκρανία
- ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου- Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του
- Η Ε.Ε. «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ του Τραμπ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ









