• Αρχική
  • LIFE
  • Ο ουρανοξύστης «Skyslide» άνοιξε για γενναίους

Ο ουρανοξύστης «Skyslide» άνοιξε για γενναίους

Είναι κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό σε μια παιδική χαρά, όχι όμως για ένα ουρανοξύστη.

Η γυάλινη τσουλίθρα βρίσκεται ανάμεσα στον 69ο και 70ο όροφο του Πύργου Τράπεζας των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες. Κρέμεται στο εξωτερικό του κτιρίου, με απόσταση 1.000 πόδια απο το έδαφος .
Είναι κατασκευασμένο από διάφανο αλεξίσφαιρο γυαλί (για κάποιο αδιευκρίνιστο εκφοβιστικό λόγο) , δίνοντας μια τρομακτικά όμορφη θέα στους γύρω ουρανοξύστες, καθώς και στους δρόμους της πόλης απο κάτω. Ο ουρανοξύστης Skyslide βρίσκεται στην OUE Skyspace, το νεότερο υπαίθριο κατάστρωμα παρατήρησης στην Ε.Α. που επιτρέπει μια πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης.
Ολόκληρη η διαφάνεια είναι περίπου 45 πόδια, και είναι μια γρήγορη, αλλά σίγουρα γενναία εμπειρία. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν σε όλο το μήκος της τσουλίθρας πάνω σε ένα συρόμενο κάλυμμα, που επιταχύνει προς τα κάτω μέχρι την τελική προσγείωση με ασφάλεια, και απορροφάει τους κραδασμούς της πτώσης. Μην ανησυχείτε, το γυαλί έχει πάχος 1,4 ίντσες και είναι αρκετά ισχυρό για να αντέξει το βάρος του ανθρώπινου σώματος.

Η ουράνια τσουλίθρα Skyslide είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας ανακαίνησης του ουρανοξύστη. Το όλο σχέδιο αλλάζει το κτίριο σε ένα ζωντανό επιχειρηματικό, κοινωνικό και τουριστικό προορισμό. Η δαπάνη του έργου ανήλθε περίπου στα 50 εκατομμύρια $. Υποθέτουμε ότι μόνο η διαφάνεια δεν κόστισε αυτό το ποσό αλλά επέκτεινε τα έξοδα. Τα εγκαίνια του OUE Skyspace, στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες γιορτάστηκαν με παραστάσεις από διάσημους καλλιτέχνες όπως Snoop Dogg, Far East Movement, Jessica Sanchez, Niykee Heaton και Raquel Rodriguez, σε ένα συναρπαστικό υπερθέαμα.
Πέρα από το κατάστρωμα παρατήρησης, ο χώρος των ορόφων είναι επίσης γεμάτος με διαδραστικές και ψηφιακές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης όπως 360-μοιρών Ψηφιακή Τοπογραφία του Τείχους του Λος Άντζελες, ένα παντοτινό καθρέφτη, και μια σιλουέτα Wall.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu