• Αρχική
  • LIFE
  • Ο Larry Page, δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να φτιάξει πραγματικότητα τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα»

Ο Larry Page, δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να φτιάξει πραγματικότητα τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα»

 Ένα πρωτότυπο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» αναπτύχθηκε από την εταιρεία Zee.Aero, που είναι συνιδρυτής της Google.

Ο Larry Page πήρε τη χρηματοδότηση, και ήταν φοβερά ενθουσιασμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας στην εφημερίδα Monterey Herald.
Πολλοί παρευρισκόμενοι στο Hollister της Καλιφόρνια είδαν την κάθετη απογείωση του αεροπλάνου να αιωρείται περίπου 25 πόδια πάνω από το έδαφος, και στη συνέχεια να προσγειώνεται. Αναφέρουμε τα ιπτάμενα αυτοκίνητα σαν ένα είδος αεροπλάνου, λόγω της ικανότητάς τους να απογειώνονται κάθετα, γεγονός που τους επιτρέπει να κόβουν βόλτες άνετα στους δρόμους.
Η Zee.Aero δεν είναι η μόνη εταιρεία που ενδιαφέρεται για την κάθετη απογείωση αεροπλάνων. Μέχρι στιγμής δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και 5 άλλες εταιρείες.
1. Η Γερμανική εταιρεία Evolo θέλει να κάνει ένα multicopter, που θα είναι το μέλλον της αστικής κίνησης. Ονομάζεται Volocopter, και έχει 18 ρότορες, με διαθεσιμότητα δύο ατόμων.

Η Volocopter τροφοδοτείται από έξι μπαταρίες που επιτρέπουν μια 20-λεπτη πτήση, αλλά η Evolo εργάζεται στην αύξηση του χρόνου σε μία ώρα. Η εταιρεία έχει αρχίσει τις επανδρωμένες δοκιμές στη Γερμανία και έχει στόχο να αναπτύξει ένα μοντέλο παραγωγής μέσα σε δύο χρόνια.
Η τελική έκδοση του Volocopter θα είναι σε θέση να φτάσει τα 62 μίλια την ώρα. Διαθέτει 130 ανεξάρτητους υπολογιστές επί του σκάφους, που θα του επιτρέπει να πετάει αργότερα αυτόνομα.
2. Η Airbus αναπτύσσει μια κάθετη απογείωση αεροπλάνου arm A³ , στη Silicon Valley, ως μέρος του έργου Vahana. Το αεροσκάφος θα είναι αυτόνομο και μπορεί να μεταφέρει ένα επιβάτη μαζί με τις αποσκευές του.

Η A³ CEO Rodin Lyasoff, ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να πετάξει ένα πρωτότυπο αεροπλάνο, κανονικού μεγέθους πριν από το τέλος του 2017 και θα έχουν ένα διαθέσιμο πρίν το 2020. Η Airbus ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθεί για εμπορική ή προσωπική χρήση.
Η Airbus σχεδιάζει επίσης ένα ιπτάμενο σύστημα ταξί, που ονομάζεται CityAirbus, που θα έχουν πολλαπλούς έλικες και μοιάζουν με ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος. Πολλοί άνθρωποι θα είναι σε θέση να κάνουν μια βόλτα με το ιπτάμενο σύστημα ταξί μέσω μιας εφαρμογής.
Η Airbus έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η CityAirbus -ταξί, θα πρέπει πρώτα να λειτουργήσει με ένα πιλότο. Ωστόσο, τα ταξί δεν θα προσγειώνονται οπουδήποτε. Θα πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο ελικοδρόμιο, αφού κάνετε κράτηση θέσεως.
3. Η Κινεζική εταιρεία drone, EHang θέλει να πετάξει το γιγάντιο ταξί drone, στον αέρα το συντομότερο δυνατό, όταν οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί το επιτρέψουν. Μπορεί να μεταφέρει 220 κιλά, με 62 mph, και να πετάξει πάνω από 11.000 πόδια.
Η EHang είναι ένα άλλο Uber-σύστημα. Οι επιβάτες θα μπορούν πηγαίνουν στο χώρο στάθμευσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και στη συνέχεια να πετούν μόνοι τους.

Ένα πρωτότυπο drone του EHang έχει δοκιμαστεί στην Κίνα, αλλά η εταιρεία ακόμη περιμένει να πάρει έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να ξεκινήσει πτήσεις στις ΗΠΑ
4. Η Terrafugia έφτιαξε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να απογειωθεί, να πετάξει, και να προσγειωθεί αυτόνομα – αλλά θα πρέπει να υπάρχει οδηγός.
Το plug-in υβριδικό έχει εύρος 500 μιλίων, και μπορεί να απογειωθεί κάθετα έτσι ώστε να μην χρειάζεται ένα αεροδιάδρομο.

Οι επιβάτες μπορούν απλά να κάθονται στη θέση τους και θα πετάει μόνο του. Η εταιρεία ανέφερε ότι μια έκδοση μοντέλου παραγωγής θα είναι έτοιμο μέχρι το 2025.
5. Η Uber ενδιαφέρεται για τη χρήση μικρών αεροπλάνων που μπορούν να απογειωθούν κάθετα για τις μεταφορές μικρών αποστάσεων εντός των πόλεων.
Ο επικεφαλής της Uber Jeff Holden είπε πρόσφατα ότι ένα εμπορικό αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα μέσα σε μια δεκαετία

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu