Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο είναι 31 ετών – Ποιο είναι το «μυστικό» του

Ο ιδιοκτήτης του, ετοιμάζει ειδικό πάρτι για να γιορτάσει τα γενέθλια του τετράποδου φίλου του

Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο που έχει κατακτήσει πανάξια μια θέση στο παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες βρίσκεται στην Πορτογαλία και πρόσφατα έγινε 31 ετών, με τον άνθρωπο που το έχει, να αποκαλύπτει το «μυστικό» της μακροζωίας του.

Όπως αναφέρει το guinnessworldrecords. com, το σκυλάκι ονομάζεται «Μπόμπι» και γεννήθηκε το 1992 και ο ιδιοκτήτης του Leonel Costa, ετοιμάζει στον τετράποδο φίλο του ένα ειδικό πάρτι για τα γενέθλια του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει τον σκύλο από την ηλικία των 8 ετών, ενώ στο παρελθόν διατηρούσε κι άλλα κατοικία, όπως τη μητέρα του «Μπόμπι», όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο, με εξαίρεση τον τωρινό σκύλο του, κανένα άλλο ζωάκι δεν έζησε τόσο πολύ.

Ο Leonel Costa αναφέρει πως «αν ο “Μπόμπι” μιλούσε μόνο, θα μπορούσε να εξηγήσει» το «μυστικό» της μακροζωίας του, όμως ο ίδιος έχει κάποιες θεωρίες.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που φέρεται να συμβάλλουν στη μακροζωία του, σύμφωνα με τον Leonel, είναι το «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον» στο οποίο ζει. Σε όλη του τη ζωή, ο σκύλος περιπλανιόταν ελεύθερα στα δάση που περιβάλλουν το σπίτι, ενώ δεν τον έχουν αλυσοδέσει ή δέσει με λουρί ποτέ.

Επίσης, μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από πολλά άλλα ζώα, έτσι δεν ήταν ποτέ μόνος. Ο Leonel τον περιγράφει ως έναν «πολύ κοινωνικό» σκύλο.

Τώρα στην ηλικία του δυσκολεύεται να περπατήσει, γι’ αυτό προτιμά να κάθεται στην αυλή του σπιτιού. Η όρασή του έχει επίσης χειροτερέψει, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά προσκρούει σε πράγματα όταν περπατάει. Ακριβώς όπως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, ο «Μπόμπι» κοιμάται πολύ. Ξαπλώνει αμέσως στο κρεβάτι μετά το φαγητό, αν και τις κρύες μέρες του αρέσει να κοιμάται δίπλα στη φωτιά.

«Ο “Μπόμπι” είναι ξεχωριστός γιατί κοιτώντας τον είναι σαν να θυμάσαι τους ανθρώπους που ήταν μέλη της οικογένειάς μας και δυστυχώς δεν είναι πια εδώ, όπως ο πατέρας μου, ο αδελφός μου ή οι παππούδες μου που έχουν ήδη φύγει από αυτόν τον κόσμο. Αντιπροσωπεύει αυτές τις γενιές», λέει ο ιδιοκτήτης του.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί