Ο Elon Musk θέλει να σώσει την ανθρωπότητα με τον αποικισμό του Άρη

O δισεκατομμυριούχος Elon Musk είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να αποικηθεί ο Άρη με ένα εκατομμύριο ανθρώπους, για να επιβιώσει μακροπρόθεσμα η ανθρωπότητα .

Για αυτό το σκοπό, σχεδόν πήγε να φαλιρίσει, χρηματοδοτώντας την αεροδιαστημική εταιρεία του SpaceX το 2008 για να συνεχίσει να αναπτύσσει πυραύλους επόμενης γενιάς.Ο Musk σχεδιάζει να αποκαλύψει το μεγάλο όραμά του. Να μετατρέψει τον Άρη σε μια «εφεδρική μονάδα» και να σώσει την ανθρωπότητα.
Η μεγάλη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης στο 67ο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Αλλά πριν από τη πολυαναμενόμενη ομιλία του, ο Musk μοιράστηκε στο Twitter τις φωτογραφίες ενός ισχυρού κινητήρα πυραύλων, που ονόμασε Raptor, και σχεδιάστηκαν για να είναι μέρος του «διαπλανητικού συστήματος μεταφορών», ή ITS, που θα πάει στον Άρη:
Ο μηχανικός κινητήρας πυραύλων μεθανίου Raptor είναι γνωστός αλλά, είναι σίγουρα η πρώτη φωτογραφία που έχουμε δει ..να φλέγεται με μεθάνιο.

Σε μια συνέντευξη στο SpaceNews, ο Jeff Thornburg – ένας πρώην μηχανικός SpaceX πρόωσης που οδήγησε την ανάπτυξη του Raptor – είπε ότι το μεθάνιο είναι ένα προσιτό καύσιμο που μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμο στον Άρη. Ο Musk αναγνωρίζει ότι ο μόνιμος αποικισμός στον Άρη για να σωθεί η ανθρωπότητα είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος, και αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί τώρα.
Μετά από την πρόσφατη έκρηξη του πυραύλου Falcon 9, που πιθανώς προκαλήθηκε από το ελαττωματικό σύστημα «ηλίου» – πιο δύσκολη και πολύπλοκη φάση στην ιστορία της SpaceX – η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα καθυστερήσεις εκτόξευσης αξίας $ 10 δισεκατομμύρια σε βάρος της επιχείρησης, καθώς είναι και η πρώτη εκτόξευση του σημαντικά πιο ισχυρού πυραύλου Falcon Heavy που θα ηγηθεί στην αποστολή του Άρη.
Σύμφωνα με μια περιγραφή του συμβάντος στο χώρο της Διεθνούς Αστροναυτικής, κατά τη διάρκεια της ειδικής ομιλίας, θα συζητηθεί το θέμα με τίτλο «Δημιουργώντας ένα πολυπλαντικό είδος ανθρώπων», και ο Musk θα αναφέρει τις μακροπρόθεσμες τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν για να υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός μόνιμου, αυτοτροφοδοτούμενου ανθρώπινου οικισμού, για να στηρίξουν την παρουσία ανθρώπων στον Άρη. Η τεχνική παρουσίασης θα επικεντρωθεί στο βιομηχανικό αρχιτεκτονικό δυναμικό αποίκησης στον κόκκινο πλανήτη, καθώς και στην συνεργασία της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu