• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά που γυρίστηκε ποτέ

Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά που γυρίστηκε ποτέ

Περίπου 465 εκατ. δολάρια υπολογίζεται ότι κόστισε η παραγωγή της πρώτης μόνο σεζόν της πολυαναμενόμενης σειράς της Amazon «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Το γεγονός αυτό την καθιστά ως την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά, που έγινε ποτέ.

Αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το συνολικό κόστος όλης της παραγωγής θα ανερχόταν στα 500 εκατ. δολάρια, το ποσό που δόθηκε για την πρώτη σεζόν, ανεβάζει πολύ τον προϋπολογισμό. Φυσικά, το κόστος αυτό δικαιολογείται, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο τα δικαιώματα, που εξασφάλισαν οι συντελεστές από τον συγγραφέα της τριλογίας, Τζ. Ρ. Ρ.Τόλκιν, κόστισαν περίπου 250 εκατ. δολάρια.

Ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, Στιούαρτ Νας, έκανε λόγο για την καλύτερη και πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή και δήλωσε πως το στούντιο σχεδιάζει να γυρίσει πέντε σεζόν της σειράς στη Νέα Ζηλανδία, όπου γυρίστηκαν και οι ταινίες. Ανέφερε επιπλέον, πως το κόστος των επόμενων σεζόν θα είναι σίγουρα μικρότερο από αυτό της πρώτης, καθώς τα σκηνικά και τα κοστούμια, που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν ήδη ετοιμαστεί.

Από το 2017, που έγινε γνωστή η είδηση για την κυκλοφορία της σειράς, λίγες πληροφορίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα. Μέσα σε αυτές είναι και το χρονικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, η σειρά τοποθετείται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ». Επιπλέον, το σενάριο της σειράς περιλαμβάνει γνώριμα, αλλά και νέα πρόσωπα, όπως και την παρουσία του μεγαλύτερου κακού, που έγραψε ποτέ η πένα του Τόλκιν, αυτού που σύμφωνα με την ιστορία, έριξε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι.

Το καστ της σειράς απαρτίζουν μεταξύ άλλων οι Ρόμπερτ Αραμάγιο, Ογουέιν Αρθουρ, Ναζανίν Μπονιάντι, Ίσμαελ Κρουζ Κόρντοβα, Έμα Χόρβαθ, Μέγκαν Ρίτσαρντς και Τζόζεφ Μόουλ.

(protothema)