• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο… αλλόκοτος τρόπος που έχει επινοήσει ο Πρίγκιπας William για να διαχειρίζεται το άγχος του

Ο… αλλόκοτος τρόπος που έχει επινοήσει ο Πρίγκιπας William για να διαχειρίζεται το άγχος του

Δεν πάει ο νους σας...


Η πλειοψηφία των μεγάλων καλλιτεχνών υποφέρει από stage fright, δηλαδή παγώνουν στη σκηνή και δε μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Ο Πρίγκιπας William μπορεί να μην είναι καλλιτέχνης, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε στρεσάρεται πριν από τις δημόσιες ομιλίες του. Οπότε, χρειάστηκε να βρει έναν τρόπο για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός. Μάλιστα, αποκάλυψε αυτό που σκαρφίστηκε για να το διαχειριστεί στο ντοκιμαντέρ του BBC «Football, Prince William and Our Mental Health».

«Η όρασή μου άρχισε να φθίνει λιγάκι όσο μεγάλωνα και συνήθιζα να μη φοράω φακούς επαφής όταν δούλευα, οπότε ουσιαστικά όταν εκφωνούσα ομιλίες δε μπορούσα να διακρίνω το πρόσωπο κανενός. Και βοηθάει, επειδή βλέπεις απλώς ένα σωρό θολά πρόσωπα και δεν μπορείς να δεις κανέναν να σε κοιτάζει- βλέπω αρκετά για να διαβάζω το χαρτί και τέτοια πράγματα, αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα στο υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτό βασικά ήταν κάτι που με βοήθησε πραγματικά με το άγχος μου», εξήγησε ο 37χρονος Δούκας του Cambridge.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο ντοκιμαντέρ, έκανε μία ακόμη δήλωση που συζητήθηκε, ότι το να γίνει πατέρας ήταν μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής του.


marieclaire/photo: video screenshot