• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέο στυλ στο πιο φημισμένο κάστρο της Σταχτοπούτας στην Disney World

Νέο στυλ στο πιο φημισμένο κάστρο της Σταχτοπούτας στην Disney World

Λίφτινγκ στο πιο γνωστό σημείο της Walt Disney World.

Ο λόγος για το κάστρο της Σταχτοπούτας, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό σημείο της Disneyland, κι ένα από τα πιο φωτογραφημένα τοπόσημα των ΗΠΑ.

Το κάστρο, λοιπόν, ανακαινίζεται, κι όταν αυτή η ανακαίνιση ολοκληρωθεί θα δείχνει φρέσκο και διαφορετικό. Στο 189 ποδιών, κάστρο θα δεσπόσει το ροζ, το μπλε και το χρυσό χρώμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία που το έχει αναλάβει, η ανακαίνιση θα ξεκινήσει τις ερχόμενες εβδομάδες και θα συνεχιστεί «καθ′ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Disney, αυτή η ανακαίνιση επισφραγίζει την 70η επέτειο της «Σταχτοπούτας», της ταινίας που ενέπνευσε τη δημιουργία αυτού του κάστρου. Χαρακτηριστικά η Disney αναφέρει ότι το στυλ του κάστρου αντιπροσωπεύει «μια ρομαντική σύλληψη ενός γαλλικού παλατιού – οχυρού».

Το χαμηλότερο μέρος του θυμίζει μεσαιωνικό φρούριο, τυπικό ρωμαΐζουσας αρχιτετεκτονικής και κάστρα από τον 11ο ως τον 13ο αιώνα, ενώ το υψηλότερο αντικατοπτρίζει τις μεγαλοπρεπείς γοτθικές φόρμες που δέσποσαν τους επόμενους αιώνες, σύμφωνα πάντα με την Disney.

Η αναβαθμισμένη χρωματική παλέτα στην οποία ανταποκρίνεται το κάστρο θυμίζει εκείνο της Ωραίας Κοιμωμένης που ανακαινίστηκε πέρσι.

Η παρέλαση όμως, «Mickey’s Royal Friendship Faire» και τα πυροτεχνήματα «Happily Ever After» θα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

photo unsplash