• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί – Από κοινού η επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση

Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί – Από κοινού η επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση

Με δικαστική απόφαση, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (26/05), η επιμέλεια των παιδιών του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί δόθηκε από κοινού και στους δύο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Page Six», το πρώην ζευγάρι βρισκόταν σε διαμάχη για πέντε χρόνια σχετικά με την επιμέλεια των έξι παιδιών τους και προσέλαβε έναν ιδιωτικό δικαστή, τον Τζον Άουντερκερκ, για την υπόθεση.

Έτσι, λοιπόν, ο Άουντερκερκ εξέδωσε μια μακρά ετυμηγορία ύστερα από μήνες μαρτυριών, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών κοινωνικών υπηρεσιών, που πήραν συνέντευξη από τα παιδιά του ζευγαριού, αλλά και από άλλους που ήταν γύρω από την οικογένεια.

Μάλιστα, μια πηγή στο προαναφερθέν μέσο μαζικής ενημέρωσης δήλωσε: «Υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στη συμφωνία επιμέλειας με βάση μια εξαιρετικά λεπτομερή απόφαση του δικαστή».

Μια άλλη πηγή, ωστόσο, είπε ότι η ομάδα της Αντζελίνα Τζολί χαρακτήρισε την απόφαση «προσωρινή» και τόνισε ότι θα συνεχίσει τη νομική της μάχη και επισημάνθηκε: «Η κοινή επιμέλεια δεν είναι το ζήτημα στο οποίο αντιτίθεται η Αντζελίνα. Υπήρχαν και άλλα ζητήματα ανησυχίας, αλλά οι δικαστικές διαδικασίες περατώθηκαν και τελεσιδίκησαν».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούλιο του 2020, η Αντζελίνα Τζολί προσπάθησε να αποκλείσει τον Τζον Άουντερκερκ από την υπόθεση και, τη Δευτέρα (24/05), επέκρινε την απόφασή του να μην επιτρέψει στα παιδιά να καταθέσουν.

Πάντως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Associated Press, στη νέα κατάθεσή της η Αντζελίνα Τζολί ανέφερε ότι ο δικαστής «αρνήθηκε να ακούσει τη συμβολή των ανήλικων εφήβων σχετικά με τις εμπειρίες, τις ανάγκες ή τις επιθυμίες τους για τη μοίρα της επιμέλειας», επικαλούμενη έναν Κώδικα της Καλιφόρνιας βάσει του οποίου ένα παιδί 14 ετών και άνω πρέπει να επιτρέπεται να καταθέσει εάν το θέλει.

Ακόμα, η Αντζελίνα Τζολί υποστήριξε ότι ο δικαστής «απέτυχε να εξετάσει επαρκώς» ένα κεφάλαιο του Δικαστικού Κώδικα της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το οποίο είναι επιζήμιο για το συμφέρον του παιδιού εάν η επιμέλεια παραχωρηθεί σε άτομο με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί έχουν έξι παιδιά ηλικίας 19, 17, 16, 14 και 12 (δίδυμα) ετών.

(sputniknews)