Όταν ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε άδεια τον Ιούνιο για τη νέα πισίνα στο αρχοντικό του στο Oxfordshire, ένας οικολόγος συμβούλεψε τους αρχιτέκτονες να απορρίψουν τα σχέδια επειδή όπως είπε θα μπορούσαν να απειλήσουν τους τοπικούς πληθυσμούς…σαλαμάνδρας

photo: pixaaby
«Σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμείς οι Βρετανοί έχουμε κάνει περισσότερα από κάθε άλλο ανθρώπινο πληθυσμό για να εξοντώσουμε άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου και να αποστειρώσουμε το τοπίο μας», έγραψε στην τελευταία του στήλη της Daily Mail.
Ο Τζόνσον ήθελε νέα νέα πισίνα για το αρχοντικό του στο Brightwell. Ο οικολόγος της τοπικής αυτοδιοίκησης Έντουαρντ Τσερτς τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ωστόσο για «μια εύλογη πιθανότητα» ότι οι μεγάλες σαλαμάνδρες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το σχέδιο.
Ωστόσο, ο Τζόνσον έγραψε: «Αν αποδειχθεί ότι ο κήπος μας είναι τόσο τιμημένος και τόσο τυχερός ώστε να είναι το σπίτι για σαλαμάνδρες, θέλω να ξέρετε ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να τις προστατεύσω. Αν πρέπει να φτιάξουμε μικρά μοτέλ για να τις στεγάσουν στα ταξίδια τους πέρα από την πισίνα, τότε θα ανασκάψουμε νέες λίμνες στις οποίες μπορούν να αναπαραχθούν».
Είπε ότι αν χρειαστεί θα αφιερώσει ολόκληρη την πισίνα στα αμφίβια και «στο βαθμό που θα σκάψω μια πισίνα, θα είναι μια πισίνα ζώων και όχι μια πισίνα για τα ανθρώπινα όντα».
Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε λιγότερα είδη αμφιβίων και ερπετών από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, είπε. «Αν είμαι αρκετά τυχερός να μοιραστώ τον κήπο μου ή ακόμα και την πισίνα μου με σαλαμάνδρες, θα θεωρήσω τον εαυτό μου ακόμα πιο ευλογημένο από ό,τι είμαι ήδη», συμπλήρωσε.
(με πληροφορίες από newbsomb. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









